هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

برای ترک از سیگار‌های الکترونیکی استفاده نکنید

  • کد خبر: ۱۷۵۹۳۲
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
برای ترک از سیگار‌های الکترونیکی استفاده نکنید
رئیس گروه پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعات درباره اثربخشی سیگارهای الکترونیک قطعی نیست و استفاده از سیگارهای الکترونیک به عنوان یک روش موثر و ایمن برای ترک توصیه نمی‌شود، بلکه به جای آن مداخلات استاندارد ترک سیگار برای افراد مبتلا به وابستگی به دخانیات (تنباکو) توصیه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه کبیری در خصوص مضرات استفاده از سیگار الکترونیکی اظهار کرد: در سال‌های اخیر مصرف نیکوتین با استفاده از تبخیرکننده‌های الکترونیک رایج شده است. این تبخیرکننده‌های الکترونیک به صورت سیگار، سیگار برگ، قلیان و ویپ الکترونیک در دسترس قرار دارند که به طور کلی به آن‌ها سیستم‌های الکترونیک انتقال نیکوتین گفته می‌شود.

وی بیان کرد: سیگار الکترونیک دارای یک کارتریج محتوای مایع است که اصطلاحا به آن مایع الکترونیک گفته می‌شود. محتوای این مایع از نیکوتین مخلوط شده با یک “باز” معمولا پروپیلن گلیکول، طعم‌دهنده، رنگ و سایر مواد شیمیایی تشکیل شده است. براساس نتایج پژوهش‌های انجام شده مصرف سیگار الکترونیک با عوارض ناخواسته‌ای چون تحریک گلو یا دهان، سردرد، سرفه و حالت تهوع همراه است.

کبیری افزود: سیگارهای الکترونیکی خطرات قابل توجهی را برای زنان باردار ایجاد می‌کنند؛ زیرا می‌توانند به جنین در حال رشد آسیب برسانند. نوزادان متولد شده از زنانی که از سیگارهای الکترونیک استفاده می‌کنند بیشتر در معرض خطر زایمان زودرس و وزن کم،هنگام تولد هستند. مصرف سیگار الکترونیک در حیطه روانشناختی اثرات دوگانه‌ای دارد، گرچه به زعم برخی از مدعیان  که آن را روشی برای ترک سیگار در افراد سیگاری  معرفی می‌کنند، براساس پژوهش‌های معتبر علمی می‌تواند در افراد غیر سیگاری به ویژه نوجوانان منجر به گرایش به مصرف سیگار معمولی شود.

رئیس گروه پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف سیگارهای الکترونیک عوارض و مشکلات شناخته‌شده‌ای را به همراه دارد، عنوان کرد: دقت پایین در انتقال دوز ثابت نیکوتین و در نتیجه انتقال دوزهای بالاتر نیکوتین که خطر وابستگی شدیدتر و به صورت بالقوه مسمومیت با نیکوتین را در فرد به دنبال دارد و خطر افزایش‌یافته برای زایمان زودرس و یا تولد نوزاد با وزن کم، نقایص شناختی و اشکال در روند طبیعی تکامل مغز در نوجوانی برخی از این عوارض است.

وی ادامه داد: برخی مطالعات اولیه وجود مواد سرطان‌زا نظیر فرمالدئید را در بخار حاصل از مصرف این محصولات نشان داده‌اند. مایعات الکترونیک مورد استفاده در این محصولات بسیار سمی بوده و مواردی از  مسمومیت متعاقب مصرف خوراکی در بزرگسال و مرگ در کودکی گزارش شده است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که بخار حاصل از سیگارهای الکترونیک منجر به آلودگی محیطی می‌شود و مواجهه با بخار دست دوم سیگارهای الکترونیک ممکن است خطراتی برای سلامتی دیگران نیز به دنبال داشته باشد.

کبیری اضافه کرد: سیگارهای الکترونیکی و فرآورده‌های دخانی گرم شده ممکن است حاوی باتری‌هایی‌که نیازمند دفع مخصوص به خود است و همچنین مواد شیمیایی، بسته‌بندی و سایر مواد غیر قابل تجزیه زیستی باشد. در حال حاضر اکثر کارتریج‌های پلاستیکی سیگار الکترونیکی قابل استفاده مجدد یا قابل بازیافت نیستند و شرکت‌های فراملیتی تمایل به فروش انواع یکبار مصرف دارند که هدف آن احتمالا افزایش فروش از طریق تکرار مشتریان است.

رئیس گروه پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: گرچه سیگارهای الکترونیک نسبت به تنباکوی کشیدنی کم‌خطرتر هستند اما کاملا ایمن نبوده و به عنوان یک کالای سلامتی قابل توصیه از سوی ارائه‌کنندگان خدمات سلامت نیستند. همچنین در کشور ما مجوزی برای توزیع و فروش آن صادر نشده است. تبلیغات کم‌خطر بودن و سلامتی این کالا و دسترسی افراد غیرسیگاری به خصوص نوجوانان به این محصول و عادت به استنشاق بخار آن باعث می‌شود که مصرف‌کنندگان به تدریج به استعمال کالای واقعی یعنی سیگار کشانده شوند و تمامی تلاش‌ها برای مبارزه با دخانیات را خنثی کنند.

وی در خصوص دلیل استقبال مردم از سیگارهای الکترونیکی گفت: افراد تحت تاثیر تبلیغات گمراه‌کننده تولیدکنندگان این محصول با توجیهاتی همچون کم‌آسیب‌تر بودن مصرف این نوع از سیگار نسبت به سیگار معمولی و یا درمانی جدید و آسان برای ترک سیگار، ترغیب به استفاده از آن می‌شوند. متاسفانه تبلیغ این نوع از سیگار در بین جوانان و نوجوانان و شرایط خاص این گروه سنی میل به استفاده از آن را افزایش می‌دهد، در نتیجه در این گروه از افراد علاوه بر ایجاد مشکلات ناشی از مصرف آن، احتمال اینکه بعد از مدت کوتاهی از شروع مصرف سیگار الکترونیک، سیگار معمولی و مواد آسیب‌زای دیگری را مصرف کنند، افزایش می‌یابد.

کبیری با اشاره به اینکه برخی از تولیدکنندگان سیستم‌های انتقال نیکوتین الکترونیک محصول خود را به عنوان روشی برای ترک سیگار بازاریابی می‌کنند، تصریح کرد: مطالعات درباره اثربخشی سیگارهای الکترونیک قطعی نیست و استفاده از سیگارهای الکترونیک به عنوان یک روش موثر و ایمن برای ترک توصیه نمی‌شود، بلکه به جای آن مداخلات استاندارد ترک سیگار برای افراد مبتلا به وابستگی به دخانیات (تنباکو) توصیه می‌شود. افرادی که نیاز به مشاوره رایگان ترک سیگار دارند می‌توانند از طریق تماس با سامانه رایگان تلفن ۴۰۳۰ کد ۵ و مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی از  کمک روانشناختی و درمانی بهره‌مند شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->