زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

آسیب سیگار بر مغز نوجوانان ثابت شد

  • کد خبر: ۱۸۰۲۰۰
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۹
آسیب سیگار بر مغز نوجوانان ثابت شد
محققان دریافتند کاهش ماده خاکستری در لوب پیشانی چپ در افرادی که سیگار کشیدن را از سن ۱۴ سالگی شروع کرده بودند مشاهده شد. این ناحیه در تصمیم گیری و قانون شکنی نقش دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، هنگامی که آن‌ها شروع به سیگار کشیدن کردند، ماده خاکستری در لوب پیشانی راست کاهش یافت، منطقه‌ای که با جستجوی لذت همراه است.

«ترور رابینز»، یکی از نویسندگان ارشد این مقاله از دانشگاه کمبریج بریتانیا، می‌گوید: «سیگار کشیدن شاید رایج‌ترین رفتار اعتیاد آور در جهان و یکی از علل اصلی مرگ و میر بزرگسالان باشد. شروع سیگار کشیدن به احتمال زیاد در دوران نوجوانی رخ می‌دهد. هر روشی برای تشخیص احتمال افزایش این امر، تا بتوانیم مداخلات را هدف قرار دهیم، می‌تواند به نجات جان میلیون‌ها نفر کمک کند.»

ماده خاکستری بافت مغزی است که اطلاعات را پردازش می‌کند و شامل تمام نورون‌های مغز است. رشد ماده خاکستری قبل از نوجوانی به اوج خود می‌رسد.

به نظر می‌رسد از دست دادن ماده خاکستری در قشر جلوی مغز سمت راست تنها پس از شروع سیگار کشیدن افزایش می‌یابد.

رابینز در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «در مطالعه ما، کاهش ماده خاکستری در قشر جلوی مغز سمت چپ با افزایش رفتار قانون شکنی و همچنین تجربیات اولیه سیگار کشیدن مرتبط است.»

کوچک شدن ماده خاکستری در سمت راست ممکن است کنترل سیگار کشیدن را ضعیف کند. به گفته محققان، از دست دادن بیش از حد ماده خاکستری در سمت راست مغز نیز با نوشیدن زیاد الکل و مصرف ماری جوانا مرتبط است.

این تیم تحقیقاتی اسکن مغز و داده‌های رفتاری بیش از ۸۰۰ جوان ۱۴، ۱۹ و ۲۳ ساله را با استفاده از اطلاعات پروژه IMAGEN در سایت‌هایی در بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایرلند تجزیه و تحلیل کردند.

آن‌ها اسکن مغز را برای افرادی که تا سن ۱۴ سالگی سیگار کشیده بودند با کسانی که سیگار نکشیده بودند مقایسه کردند. آن‌ها این کار را برای همان شرکت کنندگان در سنین ۱۹ و ۲۳ تکرار کردند.

کسانی که سیگار کشیدن را در سن ۱۴ سالگی و در سن ۱۹ سالگی شروع کردند، در ۱۴ سالگی ماده خاکستری کمتری در قشر جلوی پیشانی چپ خود داشتند که نشان دهنده تأثیر بالقوه سیگار بر مغز است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->