به گزارش شهرآرانیوز، شله یکی از لذیذترین غذاهای نذری در ماه محرم است که در جایجای شهر مشهد، در میان عزداران حسینی(ع) توزیع میشود.
شله مشهدی، یک نوع آش است. این غذای بسیار پرملات و خوشمزه از گوشت، حبوبات (نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس و گاهی ماش)، برنج نیم دانه، بلغور گندم و ادویه فراوان تشکیل میشود و معمولا برای خوشمزه و مقویتر کردن این غذا در آن، مغز قلم گاو میریزند.. شله، ظاهری شبیه به حلیم دارد و مشهدیها روی آن قیمه میریزند و سپس آن را سرو میکنند.
برای درست کردن شله مشهدی به مقدار زیاد شما به دیگهای بزرگ و ملاقه با دسته بلند احتیاج دارید. توجه داشته باشید که در تمام مراحل باید شله را مدام هم بزنید و چون کار بسیار سخت و زمان بری است، تنهایی نمیتوان آن را درست کرد. اگر شما قصد دارید تا در ایام محرم شله نذری بپزید، مواد لازم برای طرز تهیه شله مشهدی برای ۲۰۰ نفر در ادامه نوشته شده است.
گوشت گوسفند یا گوساله :۱۰ کیلو
بلغور گندم :۱۰ کیلو
برنج :۸ کیلو
لوبیا سفید: ۵ کیلو
عدس :۲ و نیم کیلو
لوبیا قرمز: ۵ کیلو
پیاز: ۱۵ کیلو
ادویه کامل: ۱۵ قاشق غذاخوری
روغن: ۱۰ لیتر
*ادویه شله مشهدی شامل: نمک، فلفل، دارچین، هل، پودر میخک، جوز هندی.
-میخک باید به اندازه یک سوم بقیه ادویهها و جوز هندی به اندازه دو برابر استفاده شود.
-شما میتوانید برای عطر بیشتر از دنبه نیز در طرز تهیه شله مشهدی استفاده کنید. برای ۲۰۰ نفر به ۵ کیلو دنبه احتیاج دارید. فقط توجه داشته باشید که باید آن را چرخ کرده و یا با چاقو به قطعات خیلی کوچک تقسیم کنید.
-جای عدس در شله میتوانید از ماش نیز استفاده کنید. میزانی که به آن احتیاج دارید به همان مقداری است که در جدول برای عدس نوشته شده است.
ـ برای درست کردن شله، میتوانید از آب قلم نیز استفاده کنید. آب قلم طعم بسیار خوبی به غذای شما میدهد.
ـ هرچقدر شله بیشتر بجوشد و هم بخورد، خوشمزهتر میشود. در واقع بافت شله منسجمتر شده و بیشتر کش میآید.
ـ شله نباید زیاد شور و تند باشد. پس در اضافه کردن ادویهها احتیاط کنید. در ضمن ادویهها را در چند مرحله اضافه کنید تا در مواد گلوله گلوله نشوند و شله به صورت یکسان مزه دار شود.
ـ شله نیز مانند طرز تهیه حلیم گندم به هم زدن بسیار زیاد احتیاج دارد، زیرا خیلی زود ته میگیرد پس در تمام مراحل از افراد دیگری کمک بگیرید.
ـ شله به همراه قیمه سرو میشود با این حال قیمه شله چند تفاوت ریز با قیمه معمولی دارد. یک اینکه قیمه نباید هیچ چاشنی ترشی مانند آبلیمو و لیمو عمانی داشته باشد. قیمه شله به نسبت قیمه معمولی غلیظتر است و گوشتهای آن کوچکتر است.
ـ در استفاده از روغن نیز دقت کنید، زیرا روغن زیاد مزه شله را از بین میرود.
ـ برای خوشمزهتر شدن شله میتوانید از روغن کرمانشاهی نیز استفاده کنید. این کار باعث میشود تا شله عطر و طعم بیشتری بگیرد.