بورس فردا دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

واردکنندگان آیفون به اسم دلار تلگرامی فرار مالیاتی کرده‌اند

  • کد خبر: ۱۷۶۵۱۷
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۵
واردکنندگان آیفون به اسم دلار تلگرامی فرار مالیاتی کرده‌اند
در حالی باید قیمت‌گذاری آیفون‌های وارداتی براساس نرخ سنا انجام می‌شد که این کار براساس نرخ دلار تلگرامی انجام شده است و در این بین به نظر می‌رسد که واردکنندگانی که از این مسیر درامد کسب کردند از تور سازمان امور مالیاتی فرار کرده اند.

به گزارش شهرآرانیوز براساس مصوبه شورای رقابت، کلیه کالا‌های وارد شده از طریق رویه‌های مختلف وارداتی (بجز موارد تامین ارز شده از طریق سامانه نیما و بازار مبادله‌ای) نظیر رویه واردات در برابر صادرات خود، باید براساس نرخ اسکناس سنا قیمت‌گذاری شوند. به این ترتیب سازمان امور مالیاتی نیز، مالیات کالا‌های وارد شده از طریق این رویه وارداتی را براساس نرخ سامانه سنا محاسبه کرده است.

باید توجه داشت که یکی از کالا‌هایی که به طور عمده و با ارزشی حدود ۷۰۰ میلیون دلار از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود وارد کشور شده است، آیفون‌های رفرش و ریپک آمریکایی است. با این وجود فعالان این حوزه شاهد بودند که قیمت‌گذاری این دسته از تلفن‌های همراه وارد شده به جای نرخ اسکناس سنا، براساس نرخ ارز بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

اختلاف قیمت بیش از ۲۰ میلیون تومانی در محاسبه مالیات تلفن همراه آمریکایی

به عبارت دیگر شاهد درآمد‌هایی تا حدود ۲۰ میلیون تومان بیشتر به ازای هر تلفن همراه بوده‌ایم. این در حالی است که به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی، مالیات واردکنندگان را براساس روند قانونی، با نرخ سنا محاسبه کرده است. این بدین معنا است که با توجه به اختلاف قیمت چند ده میلیون تومانی که به آن اشاره شد، شاهد فرار مالیاتی گسترده‌ای در حوزه واردات از مسیر واردات از محل صادرات خود بوده‌ایم.

همانطور که اشاره شد حجم واردات حدودی آیفون‌های آمریکایی از این مسیر ۷۰۰ میلیون دلار است و با توجه به مابه‌التفاوت قیمت فروش با نرخ اسکناس سنا، می‌توان گفت که شاهد فرار مالیاتی سنگینی از سوی واردکنندگان این دسته از تلفن همراه بوده‌ایم.

سوت‌زنی و ضرورت توجه جدی سازمان امور مالیاتی به احتمال فرار مالیاتی چند میلیون دلاری

لازم به ذکر است، یکی از مسائلی که طی یک سال و نیم اخیر مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است بحث سوت‌زنی است. در این رویه تلاش می‌شود تا با استفاده از ظرفیت گزارشات مردمی، افراد دلسوز و رسانه‌ها فرار‌های مالیاتی که از طریق مسیر‌های سیستمی و یا ظرفیت کارشناسی سازمان امور مالیاتی شناسایی نشده‌اند، مشخص شوند. به این ترتیب شاهد تنگ‌تر شدن حلقه مالیات برای فراریان خواهیم بود.

البته موارد تشویقی و حمایتی براساس قانون برای گزارشگران فساد در نظر گرفته شده است مانند پرداخت ۱ درصد از کل مبلغ فرار مالیاتی اعلام شده پس از وصول و یا حمایت‌های مربوط به جلوگیری از به خطر افتادن موقعیت شغلی افراد. باید به این نکته اشاره کرد که این حمایت‌ها خالی از اشکال نیست و با در نظر داشتن تجارب ماه اخیر برخی به نظر می‌رسد که مواردی از آیین‌نامه‌های اجرایی نیاز به اصلاح دارد.

نمونه‌ای که پیش‌تر به آن اشاره شد نیز مثالی است از موارد سوت‌زنی که مستندات آن از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارائه شده است. باید توجه داشت که بحث مابه‌التفاوت قیمت فروش آیفون‌های آمریکایی حجم گسترده‌ای دارد و باید مورد توجه جدی سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->