کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران
سرخط خبرها

ارزش پول ملی افغانستان افزایش یافت | بهای مواد خوراکی کم شد

  • کد خبر: ۱۷۷۲۱۵
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۰
ارزش پول ملی افغانستان افزایش یافت | بهای مواد خوراکی کم شد
بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی افغانستان اعلام کرد ارزش پول ملی این کشور افزایش یافته و بهای مواد خوراکی نیز کاهش پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بانک جهانی گزارش تازه خود درباره وضعیت اقتصاد افغانستان از جمله روند قیمت‌ها،  نرخ ارز، در دسترس بودن اقلام ضروری خانوار‌های افغان را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، تورم کل سالانه افغانستان تا می ۲۰۲۳ به منفی ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است که عمدتاً ناشی از کاهش ۵.۸۵ درصدی تورم مواد غذایی نسبت به سال گذشته است.

گزارش با اعلام اینکه ارزش پول ملی افغانستان (افغانی) در برابر ارز‌های اصلی طی ژانویه تا جولای ۲۰۲۳ افزایش یافته است، افزود این موضوع به کاهش قیمت‌های داخلی، به‌ویژه برای مواد غذایی و سوخت کمک کرده است.

بانک جهانی از دیگر عوامل مؤثر در کاهش بهای مواد غذایی در افغانستان را کاهش تعرفه‌های وارداتی کالا‌های اساسی در افغانستان و شرایط آب و هوایی مساعد عنوان کرده است که تولید مواد غذایی را بهبود بخشیده است.

بررسی‌های بانک جهانی همچنین نشان می‌دهد عرضه کالا در سراسر افغانستان از جمله مواد غذایی و اقلام دیگر کافی بوده است، اما تقاضا در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته که سبب کاهش قیمت‌ها شده است.

نتایج اولیه دور سوم بررسی نظارتی بانک جهانی بر رفاه مردم افغانستان همچنین نشان می‌دهد بیش از نیمی از خانواده‌های افغان همچنان در حفظ معیشت خود با چالش‌های مهمی روبرو هستند و به طور فزاینده‌ای برای رفع نیاز‌های خود به کمک‌های بین‌المللی و حواله‌ها متکی می‌باشند.

در این گزارش آمده است از اول ژانویه تا پایان ماه می ۲۰۲۳ با ۹ درصد افزایش به ۰.۷۳ میلیارد دلار رسید که صادرات زغال سنگ بخش اصلی آن بود.

بانک جهانی می‌افزاید پاکستان همچنان بزرگترین بازار صادراتی افغانستان است و پس از آن هند در رده دوم قرار دارد.

آمار نشان می‌دهد که افغانستان در این مدت ۳.۱ میلیارد دلار واردات داشته که نشان دهنده افزایش ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

گزارش همچنین اعلام کرد کسری تجاری افغانستان تا می ۲۰۲۳ به ۲.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->