آغاز پویش قرآنی «نورا» با هدف ترویج فرهنگ قرآنی در میان نوجوانان + فیلم اعلام ویژه‌برنامه‌های سراسری به مناسبت بزرگداشت «روز شهید» سامانه جامع نسخ خطی قرآن راه‌اندازی شد نمایشگاه قرآن فرصتی برای آشنایی جوانان با فرهنگ قرآنی و معارف اهل بیت (ع) است فراخوان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی منتشر شد ماجرای ۲۵ روز زندگی برزخی یک جانباز هفتاددرصد + فیلم طراحی نرم‌افزار موبایلی «منظومه رضوان» | مجموعه‌ای دقیق از روایات امام رضا (ع) تهیه‌کننده برنامه محفل: اگر تولیداتمان جذاب نباشد، باختیم آیت‌الله خاتمی: مساجد جاذبه‌های اول انقلاب را احیا کنند آمادگی آستان قدس رضوی در حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های قرآنی ارائه راهکارهایی درخصوص رفع موانع تأمین مسکن و زمین برای خانواده‌های شهدا و ایثارگران اوقات شرعی امروز مشهد (دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) + دعای روز نهم ماه رمضان جابه‌جایی بیش از ۱۶۹ هزار زائر از ابتدای دور دوم عملیات عمره مفرده داریوش ارجمند: هنوز کسی نتوانسته در ایران فیلم قرآنی بسازد درباره نفیس‌ترین قرآن جهان که توسط ۲ هزار دانشجوی دانشکده الزهرا (س) مشهد سوزن‌دوزی شده است برنامه‌ریزی برای بهبود نمایشگاه قرآن و عترت مشهد در سال‌های آینده نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد؛ پیوند معنویت، هنر و فناوری در جوار حرم رضوی فرصت بهشتی شدن با نماز در رمضان اوج بگیریم | مروری بر نمازهای توصیه‌شده برای ماه مبارک رمضان کاسبی سعودی‌ها از زائران در ماه رمضان
سرخط خبرها

معرفی سادات سیستان و کرمان در کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران»

  • کد خبر: ۱۷۷۲۶۷
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
معرفی سادات سیستان و کرمان در کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران»
کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران از آغاز ورود تا پایان قرن نهم هجری» که به تازگی از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است به معرفی سادات سیستان و کرمان می‌پردازد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، سادات وابستگان نسبی پیامبر (ص) هستند که در طول تاریخ اسلام به دلایل مختلف مهاجرت کرده و جابه‌جا شدند، از جمله مناطقی که پذیرای آنان شد ناحیه سیستان، کرمان، مکران و مولتان و سرزمین‌های اطراف این مناطق همچون بست، رخج، غزنه، کابل، بم، سیرجان و جیرفت بود در واقع مهاجرت سادات به این مناطق از قرن سوم آغاز شد و در سال‌های بعد نیز ادامه یافت.

در اثر حاضر که از مجموعه اطلس تاریخی سادات ایران است چگونگی و زمینه‌های ورود سادات به سیستان، کرمان، مکران، مولتان و نقش اجتماعی و علمی آنان بررسی شده است همچنین از این رهگذر شاخه‌های اصلی آن‌ها پراکندگی جغرافیایی، مشاهیر عمده و فعالیت نقابت آنان با ارائه نقشه وتبارنامه‌ها به شیوه جدید مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته نویسنده این کتاب بی‌تردید سادات به عنوان گروهی نقش آفرین، تاثیرگذار در تاریخ و فرهنگ اسلامی از جایگاه والایی برخوردار بودند، چنان که در قرون ابتدایی اسلام حکومت تشکیل دادند و در تحولات تاریخ اسلام نقش بسزایی داشتند. همچنین با ورود خود به ایران نقش موثری در ترویج دین اسلام و تحکیم پایه‌های فرهنگ و تمدن اسلامی شیعی ایفا نمودند.

در تدوین این اثر بیشتر از کتاب‌های قدیمی انساب همچون «سرالسلسله العلویه» اثر ابونصر بخاری، «تهذیب الانساب و نهایه الالغاب» اثر ابوالحسن عبیدلی، «تحفه‌الازهار و زلال الانهار» اثر ضامن بن شدقم حسیی مدنی و ... استفاده شده است.

این اثر در دو فصل سیستان و کرمان به مباحثی همچون پیشینه تاریخی و جغرافیایی، سیستان در دوره اسلامی، تاریخ نقابت سادات سیستان، زمینه‌ها و عوامل گسترش تشیع در سیستان، پراکندگی جغرافیایی سادات در کرمان، ورود اسلام به مکران و مولتان، شجره سادات سیستان و کرمان و ... می‌پردازد.

در بخشی از این کتاب با عنوان زمینه‌های گسترش تشیع در سیستان آمده است: زمینه‌های تشیع در سیستان به دوران نخستین اسلامی برمی‌گردد، در گزارشی آمده که، چون خبر شهادت امام حسین (ع) و اسارت زنان اهل بیت (ع) به سیستان رسید مردم سیستان گفتند: «نه نیکو طریقتی برگرفت یزید که با فرزندان رسول چنین کرد پاره شورش اندر گرفتن» نتیجه شورش و اعتراض آن شد که عموم مردم سیستان از خلیفه اموی بیزاری جستند.
کتاب حاضر به کوشش محمد جواد هوشیار حاجیان یزدی در شمارگان ۳۰۰ نسخه و قطع وزیری تهیه و تدوین شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->