غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دانش‌آموزان اتباع برای ثبت‌‌نام در مدارس تا ۱۰شهریور۱۴۰۲ مهلت دارند

  • کد خبر: ۱۷۹۸۹۹
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶
دانش‌آموزان اتباع برای ثبت‌‌نام در مدارس تا ۱۰شهریور۱۴۰۲ مهلت دارند
رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش گفت: دانش‌آموزان اتباع که به‌صورت قانونی یا غیرقانونی در ایران هستند تا دهم شهریور۱۴۰۲ برای ثبت‌نام در مدارس مهلت دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی فیاضی درباره چالش‌های نظام آموزشی کشور و اتباع خارجی، گفت: دانش‌آموزان اتباعی که غیرقانونی داخل کشور هستند، ابتدا باید در سامانه سهمای وزارت کشور  ثبت کنند تا از اجازه تحصیل برخوردار شوند.

او در ادامه با بیان اینکه ما به وضعیت اقامت این دانش‌آموزان کاری نداریم، گفت: دانش‌آموزان اتباعی که به‌صورت غیرقانونی در کشور هستند تا دهم شهریور به‌منظور سامان‌دهی فضا و نیروی انسانی برای ثبت‌نام در مدارس فرصت دارند. این دانش‌آموزان ابتدا باید از طریق سامانه سهمای وزارت کشور اقدام کنند سپس ثبت‌نام خود در مدارس را انجام دهند.

مدارس خودگردان اتباع اگر مجوز نگیرند تعطیل می‌شوند

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش در ادامه با اشاره به وضعیت مدارس خودگردان اتباع افغانستانی در ایران گفت: مدارس خودگردان اتباع به‌ویژه آن‌هایی که تحت پوشش دارالقرآن کار تعلیم و تربیت مدرسه‌ای انجام می‌دهند نیز حتما باید مجوز بگیرند در غیر این صورت تعطیل می‌شوند.

او ادامه داد: آمار این مدارس مجهول و شناور است و درصورت نداشتن مجوز، مدرک تحصیلی صادرشده از سوی این مدارس را تأیید نمی‌کنیم.

فیاضی خاطرنشان کرد: اخیرا برنامه راهبردی توسط همه نهاد‌ها برای اتباع حاضر در ایران تألیف شد که چند اولویت مهم در حوزه دانش‌آموزی در آن سند راهبردی وجوددارد که نخستین اولویت آن سند راهبردی تکریم اتباع است.

این مقام وزارت آموزش‌وپرورش تصریح کرد: از ۴۰ملیت، دانش‌آموز اتباع در ایران حضور دارند که اکثریت آن‌ها افغانستانی‌ها، عراقی‌ها و پاکستانی‌ها هستند، اما از ملیت‌های دیگر هم حاضرند. اولویت دوم این سند نخبه‌پروری در بین دانش‌آموزان اتباع است. اگر در بلندمدت به این امر بپردازیم شاید موج مهاجرت در درازمدت کاهش یابد زیرا این افراد باید با میل و اختیار خود به کشورشان بازگردند.

سالانه ۳۳۵میلیون دلار برای آموزش اتباع هزینه می‌کنیم

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش، "قانون‌مندشدن" اتباع در ایران را اولویت سوم سند یادشده عنوان کرد و افزود: ۵درصد آموزش و پرورش و ۲۲هزار کلاس ما در اختیار دانش‌آموزان اتباع است. سالانه ۳۳۵میلیون دلار معادل حدودا ۱۰همت(هزار میلیارد تومان) برای دانش‌آموزان اتباع در مدارس دولتی هزینه می‌کنیم. در واقع سرانه هر دانش‌آموز تبعه ۵۲۷دلار معادل ۱۵میلیون تومان است. این آمار درحالی است که کشور همسایه ما یعنی ترکیه به اروپا گفته است اگر سالانه ۲میلیارد یورو به من ندهید، مرز‌ها را بازمی‌گذارم تا پناهجویان سوریه‌ای به اروپا هجوم آورند و ترکیه به همین منظور سالانه ۲میلیارد یورو از اتحادیه اروپا دریافت می‌کند.

فیاضی با بیان اینکه آموزش و پرورش در سال حدود ۱۷میلیون یورو برای آموزش اتباع، کمک‌های بین‌المللی دریافت می‌کند، تصریح کرد: در حالی که آن ۱۰همت (هزار میلیارد تومان) و ۳۳۵میلیون دلار همه‌اش بر دوش خود ما در مدارس دولتی است. این نهاد‌های بین‌المللی مثل کمیساریای پناهندگان، یونیسف و ان‌آرسی به دلایلی می‌خواهند به نوعی در این شرایط تحریم، فشار اقتصادی مضاعف بر دوش ما باشد.

او ادامه داد که در برخی شهرستان‌های تهران و استان‌های مجازی که می‌توان در آن‌ها میزبان اتباع بود، بیش از ۵۰درصد دانش‌آموزان یک کلاس را اتباع تشکیل می‌دهند.
رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش، یادآور شد: از اول انقلاب تا الان نهاد‌های بین‌المللی ۸۸مدرسه ساخته‌اند و ۲۳مدرسه دیگر در حال ساخت است. ما در ایران ۲۲هزار کلاس در اختیار اتباع داریم و نهاد‌های بین المللی از اول انقلاب تا الان به طور تجمیعی ۸۸مدرسه با ابعاد متوسط ساخته‌اند. در سال۱۴۰۰ و قبل از دولت سیزدهم، ۱۵۰میلیارد تومان از نهاد‌های بین‌المللی کمک گرفته شده بود، اما از نیمه۱۴۰۱ تا الان یعنی۱۴۰۲ ما جمعا توانستیم هزار میلیارد تومان کمک دریافت کنیم که از این هزار میلیارد تومان اعتباری که قول آن را از نهاد‌های بین المللی گرفتیم، ۶۰۰میلیارد تومانش وصول شده است.

این درحالی است که در روز‌های گذشته سازمان ملی مهاجرت جمهوری اسلامی ایران با صدور بخشنامه‌ای شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزی اتباع و مهاجران خارجی در سال تحصیلی۱۴۰۳_۱۴۰۲ را ابلاغ کرد.

براساس آمار‌های موجود بیشتر از ۵۰۰هزار دانش‌آموز افغانستانی دارای مدارک قانونی معتبر و بدون مدرک در مدارس ایران تحصیل می‌کنند.

پس از فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و تأکید ایشان بر اینکه نباید هیچ دانش‌آموز افغانستانی از تحصیل بازبماند؛ مدارس ایران مانند چهار دهه گذشته آغوش پرمهر خود را به روی دانش آموزان افغانستانی گشوده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->