عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ لوگو شرکت گوگل در آستانه نوروز ۱۴۰۴ تغییر کرد + عکس دسته جدید ایکس باکس برای گیمرهای دارای محدودیت‌های حرکتی رونمایی شد + عکس دو فضانورد آمریکایی پس از ۹ ماه سرگردانی در فضا با موفقیت به زمین بازگشتند + ویدئو
سرخط خبرها

آیا عینک فیلترکننده نور آبی تأثیری در کاهش آسیب چشم دارد؟

  • کد خبر: ۱۷۹۹۶۷
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۹
آیا عینک فیلترکننده نور آبی تأثیری در کاهش آسیب چشم دارد؟
دانشمندان می‌گویند عینک‌هایی فیلترکننده نور آبی، احتمالاً هیچ تأثیری در کاهش آسیب چشم ندارند و به بهبود کیفیت خواب کمک نمی‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگرانی از دانشگاه ملبورن، سیتی، دانشگاه لندن و دانشگاه مانش در مطالعه‌ای با بررسی ۱۷ کارآزمایی بالینی کنترل‌شده دریافتند که عینک‌های فیلترکننده نور آبی در کاهش فشاری که از نگاه‌کردن به نمایشگر‌ها به‌چشم وارد می‌شود، تأثیر خاصی ندارند و موجب بهبود کیفیت خواب نمی‌شوند.

محققان در این پژوهش به‌دنبال مقایسه اثر لنز‌های فیلترکننده نور آبی و لنز‌های معمولی بر بهبود عملکرد بینایی، محافظت از عنبیه و افزایش کیفیت خواب بودند. در هرکدام از ۱۷ مطالعه که از ۶ کشور گردآوری شده بود، بین ۵ تا ۱۵۶ شرکت‌کننده حضور داشتند و مدت‌زمان بررسی‌ها هم بین کمتر از یک روز تا پنج هفته بود.

«لورا داونی»، دانشیار دانشگاه ملبورن که محقق ارشد این مطالعه بوده است، می‌گوید: «ما دریافتیم که استفاده از لنز‌های فیلترکننده نور آبی در مقایسه با لنز‌هایی که نور آبی را فیلتر نمی‌کنند، درزمینه کاهش خستگی چشم که می‌تواند مرتبط با استفاده از کامپیوتر باشد، احتمالاً هیچ مزیت کوتاه‌مدتی ندارد. به‌علاوه، فعلاً مشخص نیست که این لنز‌ها بر کیفیت بینایی یا خواب اثر می‌گذارند یا خیر. همچنین نتوانستیم درخصوص اثرات بالقوه آن‌ها بر سلامت عنبیه در بلندمدت نتیجه‌گیری خاصی کنیم. شاید بهتر باشد که در هنگام خرید این لنزها، این یافته‌ها را در نظر بگیرید.»

داونی می‌گوید در سال‌های اخیر بحث‌های زیادی درباره فواید استفاده از عینک‌های فیلترکننده نور آبی به‌وجود آمده است. تحقیقات نشان داده که در بسیاری از نقاط جهان استفاده از این عینک‌ها را برای مراجعان تجویز می‌کنند، ولی این تحقیق می‌گوید شواهد قاطعانه‌ای درباره اثربخشی این محصولات وجود ندارد و ادعا‌های بازاریابی قابل اطمینان نیستند.

دکتر «سومیر سینگ»، دیگر محقق ارشد این مقاله می‌گوید: «میزان نور آبی دریافتی چشم ما از منابع مصنوعی مثل نمایشگر کامپیوتر‌ها حدود یک‌هزارم چیزی است که از نور طبیعی آفتاب دریافت می‌کنیم. همچنین بهتر است در نظر داشته باشیم که لنز‌های فیلترکننده نور آبی، بسته به هر محصول، معمولاً حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد نور آبی را فیلتر می‌کنند. اگر بخواهیم سطح بالاتری از نور آبی را فیلتر کنیم، به هاله کهربایی‌رنگ واضح‌تری نیاز داریم که اثر بسزایی بر شیوه دریافت ما از رنگ‌ها خواهد داشت.»

نتیجه این مطالعه در قالب مقاله‌ای در Cochrane Database of Systematic Reviews منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->