برگزاری نشست هماندیشی شورای عالی قوه قضاییه با نهادهای مردمی
کد خبر: ۱۸۰۰۲
۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹
رییس قوه قضاییه گفت: نکته مهم این است که در مسائل سیاسی و اجتماعی و ... هر جا به مردم نقش دادیم موفق شدیم. همانند موفقیت ما در دفاع مقدس که بر کسی پوشیده نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، سیدابراهیم رییسی در نشست هماندیشی شورای عالی قوه قضاییه با نهادهای مردمی با موضوع «آیین رونمایی و ابلاغ دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی قوه قضاییه» اظهار کرد: از روح امام (ره) و شهدا استمداد میطلبیم که نسبت به انجام وظایف ما را مدد کنند. همچنین از سازمانهای مردم نهاد تشکر میکنم که جلسه عالی شورای قوه قضاییه امروز مزین به حضور این عزیزان شده است.
وی افزود: شما میدانید که انقلاب اسلامی ما مبتنی بر خواست و اراده و رای مردم است. از افتخارات نظام این است که خواست و مشارکت مردم جزو اساسیترین محورهای حرکت در این نظام است و هر جا که مردم حضور داشتند کارها پیش رفته است. حضور مردم در ۲۲ بهمن پشتوانه جدی به حرکت نظام و مسئولان میدهد و جلوهای از خواست مردم برای تداوم نظام و انقلاب است. توجه به اینکه مردم امروز آنچه که میخواستند باید تحقق یابد بسیار مهم است.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: حضور مردم در ۲۲ بهمن و راهپیماییها و حضور موثری که در مناسبتهای مختلف دارند جلوهای است و یک جلوه آن انتخابات و رای است و طبیعتا هم باید به مردم نقش داد و بعد از رای این نقش تداوم یابد.
وی افزود: نکته مهم این است که در مسائل سیاسی و اجتماعی و ... هر جا به مردم نقش دادیم موفق شدیم. همانند موفقیت ما در دفاع مقدس که بر کسی پوشیده نیست.
رئیسی تصریح کرد: در قانون اساسی و هم در قوانین موضوعه و هم در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی و ... بیش از ۳۰ مورد صراحت قانونی داریم که به مشارکتهای عمومی و نقش دادن به مردم پرداخته است از جمله ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری.
وی افزود: دستگاه قضایی ما را موظف کرده که به مردم نقش دهیم و در حکمی که مقام معظم رهبری به بنده داد مردمی بودن و نگاه به مردم است و تکالیف ما در این دوره است. طبیعی است که مردمیبودن و توجه به مردم با سخن نمیشود و باید حوزه اقدام و عمل را تعریف کرد و باید زمینه میدان دادن در عمل و اقدام را آماده کرد.
وی افزود: ما به قوه قضاییه قوی میاندیشیم نه قوه قضاییه بزرگ. قوه قضاییه قوی آن است که اجرای حق کند و بتواند نگاه مردم را در فرآیند دادرسی همراه داشته باشد. این کار یک حرکت دو سویه نیاز دارد؛ یعنی هم باید قوه قضاییه نگاهش به حمایت مردم و مشارکت آنها باشد و هم مردم این باور و اراده قوی را در عمل و اجرا داشته باشند.