مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

شیوع دیابت در ایران ۳۰ درصد افزایش یافته است

  • کد خبر: ۱۸۱۲۹۴
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۲
شیوع دیابت در ایران ۳۰ درصد افزایش یافته است
دانشیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال ۱۳۹۵ شیوع دیابت در کشور ما ۱۱ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱۴ درصد افزایش یافته؛ یعنی در این فاصله ۵ ساله افزایش ۳۰ درصدی را داشتیم که می‌تواند یک فاجعه باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینا اکبری راد امروز، ۵ شهریورماه، در نشست خبری طرح‌های تحقیقاتی پایان‌یافته دانشگاه علوم پزشکی مهشد که در سالن شورای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دیابت یکی از بیماری‌های غیرواگیر در دنیا بوده و از هر ۱۰ نفر یک نفر مبتلا به دیابت است. یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی این است که شیوع دیابت تا سال ۲۰۲۵ متوقف شود.

وی بیان کرد: پره‌دیابت یا پیش‌دیابت  به قند خون ناشتای بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ اطلاق می‌شود. کم‌تحرکی، چاقی، استفاده از سیگار، استفاده از الکل، رژیم‌های غذایی فرآوری‌شده رایج امروزی، مصرف کم میوه‌جات، سبزیجات و غذا‌های سالم نه تنها باعث شیوع بیشتر دیابت در جامعه شده، بلکه بر اثر آن پره‌دیابت نیز افزایش یافته است.

اکبری راد با هشدار در زمینه شیوع بیماری دیابت در کشور عنوان کرد: در کشور ما شیوع بیماری دیابت در ۵ سال اخیر ۳۰ درصد افزایش داشته است. در سال ۱۳۹۵ شیوع دیابت در کشور ما ۱۱ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱۴ درصد افزایش یافته؛ یعنی در این فاصله ۵ ساله افزایش ۳۰ درصدی را داشتیم که می‌تواند یک فاجعه باشد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دیابت یک بیماری مزمن ناتوان‌کننده است که عوارض بسیاری  از جمله عوارض قلبی-عروقی، چشمی، کلیوی، زخم‌های دیابتی، نابینایی و... به همراه دارد. از طرف دیگر هزینه‌های زیادی بر خانواده و جامعه تحمیل می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر سیاستی در  پیش بگیریم که بتوان در مرحله پیش‌دیابت افراد را نسبت به بیماری آگاه کرده و با روش‌های پیشگیرانه از تبدیل شدن به دیابت جلوگیری شود، می‌توان از بروز این عوارض ناتوان‌کننده و هزینه‌های ناشی از آن جلوگیری کرد.

اکبری راد با اشاره به اینکه پره‌دیابت با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص است، تصریح کرد: طرح تحقیقاتی که در این زمینه انجام دادیم مبنی بر این بود که آیا عوامل التهابی که در بیماران دیابتی در جریان خون ایجاد می‌شود در افراد پره‌دیابت نیز ایجاد می‌شود و آیا داروی پروبیوتیک می‌تواند بر دو عامل التهابی اثرگذار باشد؟

دانشیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نتایج تحقیق نشان داد که پروبیوتیک‌ها دارو‌های ارزان‌قیمتی هستند که عوارض جانبی ندارند، در دسترس هستند و در کشور تولید می‌شوند. این پروبیوتیک‌ها نه تنها عامل‌های التهابی در بیماران را کاهش داده، بلکه باعث کاهش قند خون و چربی خون در بیماران پره‌دیابتیک نیز می‌شوند.

وی ادامه داد: شاید در آینده با تحقیقات بیشتر این را وارد پروسه درمان کنیم و در کنار سایر توصیه‌ها به بیماران پره‌دیابتی، از جمله رژیم غذایی سرشار از فیبر و سبزیجات، ورزش، عدم مصرف سیگار و الکل، کاهش استرس و... پروبیوتیک را نیز به صورت دارویی که بی‌ضرر است؛ تجویز کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->