زمان واریز کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ اعلام شد انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد
سرخط خبرها

نیمی از واکسن‌های تولیدی کشور بدون استفاده ماند و امحا شد

  • کد خبر: ۱۸۱۷۴۸
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
نیمی از واکسن‌های تولیدی کشور بدون استفاده ماند و امحا شد
داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران گفت: سال گذشته به دلیل بی‌توجهی به همین موضوع واکسن تولید داخلی، حدود نیمی از واکسن‌های تولید شده در کشور بدون استفاده ماند و امحاشد که ضرر و زیان هنگفت برجای گذاشت و متأسفانه هدر رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدامین قبادی، داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران اظهارداشت: واکسن آنفولانزای ایرانی با فناوری نوترکیبی، توسط پژوهشگران و نخبگان مجموعه دانش بنیان از حدود سه سال پیش در کشور تولید شده است. با افتخار می‌گوییم، کشورمان ایران پس از آمریکا و فرانسه سومین کشور موفق دنیا جهت تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزاست که توانسته با بهره‌گیری از فناوری نوین و همفکری نخبگان صنعت بیوتکنولوژی به این هدف بزرگ دست یابد.

وی افزود: واکسن آنفلوآنزای تولیدشده در دنیا به دو شیوه تولید می‌شود؛ یا برپایه تخم مرغ تولید شده که ارزان است، ولی عوارض احتمالی و محدودیت‌های مصرف در افراد حساس را دارد یا اینکه با فناوری نوترکیب ساخته شده و استفاده از آن برای گروه‌های هدف به ویژه بیماران خاص توصیه شده است. واکسن چهار ظرفیتی، تولید داخل کلیه کارآزمایی‌های بالینی را سال‌ها پیش با موفقیت گذرانده، تأییدیه وزارت بهداشت، پزشکان و متخصصان مختلف را نیز دارد؛ خوشبختانه امسال سومین سال تولید و مصرف آن در کشور است.

داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران ادامه داد: نکته مهم اینکه واکسن خارجی آنفلوآنزا، تولید شده بر پایه تخم مرغ ۵دلار قیمت دارد و توسط شرکت‌های وارد‌کننده با تخصیص ارز وارد و به شیوه‌های مختلف بازاریابی فروخته می‌شود. اما واکسن نوترکیب آنفلوآنزا ۶۵دلار در دنیا فروخته می‌شود. نکته مهم اینکه متخصصان کشورمان، واکسن ۶۵دلاری را با قیمت کمتر از ۵دلار تولید و عرضه کردند. (واکسن تولید داخل ۲۶۰هزار تومان قیمت دارد و در داروخانه‌های کشور عرضه شده است)؛ ولی متأسفانه حمایت لازم از این محصول ارزشمند توسط ارگان‌های داخلی و مجموعه‌های مصرف‌کننده صورت نمی‌گیرد.

قبادی گفت: امسال نیز بنابر پیش‌بینی و احتمال نیاز با تخمین و درخواست اولیه وزارت بهداشت، یک میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای داخلی در کشور تولید شده که گفته می‌شود، فقط یک چهارم این حجم اکنون توسط وزارت بهداشت خریداری شده است. این در شرایطی است که همزمان مجوز واردات بیش از دو میلیون دوز نمونه خارجی واکسن انفولانزا صادر شده و به زودی توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل بی‌توجهی به همین موضوع واکسن تولید داخلی، حدود نیمی از واکسن‌های تولید شده در کشور بدون استفاده ماند و امحا شد. این حجم محصول حدود ۱۷۰میلیارد تومان ارزش داشت که به دلیل واردات پرحجم واکسن آنفولانزای خارجی، ضرر و زیان هنگفت برجای گذاشت و متأسفانه هدر رفت.

داروساز و دبیر انجمن دارؤسازان تهران اظهار داشت: یکی از شواهد مهم عدم حمایت از محصول داخلی، رغبت نداشتن ارگان‌های دولتی و غیردولتی برای خرید این محصول تولیدی است؛ مورد دیگر تلاش وارد‌کنندگان خارجی برای کسب سهم بیشتر از بازار فروش در کشور است. پرسش مهم اینکه، چرا هلال احمر کشور که متولی واکسیناسیون حجاج و زائران است، همچنین انیستیتو پاستور ایران که مراکز رسمی تزریق واکسن دارد، هیچ رغبتی به خرید واکسن آنفلوآنزای داخلی ندارند؟

قبادی گفت: انیستیتوپاستور ایران غریب‌نوازی کرده و همیشه از کشور فرانسه واکسن تهیه می‌کند و نیاز خود را از داروسازی سانوفی فرانسه که محصول غیر نوترکیب و برپایه تخم مرغ دارد، تأمین می‌کند. چرا بهداشت ودرمان نیرو‌های مسلح، بهداشت و درمان صنعت نفت، شرکت شهر سالم وابسته به شهرداری، بانک‌ها، بیمه‌ها، کارخانه‌های تولیدی داخلی... برای کارکنان خود محصول مورد تأیید داخلی را تهیه و مصرف نمی‌کنند؟ مگر این محصول تأیید علمی و کاربردی نشده است؟ پس چرا حمایت نکنیم؟

داروساز و دبیر انجمن دارؤسازان تهران افزود: واکسن آنفلوآنزا زیر نظر ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری، و حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، پیرو بیانات مقام معظم رهبری در حمایت از صنایع دانش بنیان، بدست جوانان ایرانی تولید شده، ولی تا کنون آنطور که باید مورد استقبال واقع نشده است. آیا با این روند بی‌توجهی و عدم حمایت، نخبه‌ها و تولید‌کنندگان دانش بنیان انگیزه و رمقی برای ادامه راه و توسعه سایر برنامه‌های تولیدی خواهند داشت.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->