هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

نیمی از واکسن‌های تولیدی کشور بدون استفاده ماند و امحا شد

  • کد خبر: ۱۸۱۷۴۸
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
نیمی از واکسن‌های تولیدی کشور بدون استفاده ماند و امحا شد
داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران گفت: سال گذشته به دلیل بی‌توجهی به همین موضوع واکسن تولید داخلی، حدود نیمی از واکسن‌های تولید شده در کشور بدون استفاده ماند و امحاشد که ضرر و زیان هنگفت برجای گذاشت و متأسفانه هدر رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدامین قبادی، داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران اظهارداشت: واکسن آنفولانزای ایرانی با فناوری نوترکیبی، توسط پژوهشگران و نخبگان مجموعه دانش بنیان از حدود سه سال پیش در کشور تولید شده است. با افتخار می‌گوییم، کشورمان ایران پس از آمریکا و فرانسه سومین کشور موفق دنیا جهت تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزاست که توانسته با بهره‌گیری از فناوری نوین و همفکری نخبگان صنعت بیوتکنولوژی به این هدف بزرگ دست یابد.

وی افزود: واکسن آنفلوآنزای تولیدشده در دنیا به دو شیوه تولید می‌شود؛ یا برپایه تخم مرغ تولید شده که ارزان است، ولی عوارض احتمالی و محدودیت‌های مصرف در افراد حساس را دارد یا اینکه با فناوری نوترکیب ساخته شده و استفاده از آن برای گروه‌های هدف به ویژه بیماران خاص توصیه شده است. واکسن چهار ظرفیتی، تولید داخل کلیه کارآزمایی‌های بالینی را سال‌ها پیش با موفقیت گذرانده، تأییدیه وزارت بهداشت، پزشکان و متخصصان مختلف را نیز دارد؛ خوشبختانه امسال سومین سال تولید و مصرف آن در کشور است.

داروساز و دبیر انجمن داروسازان تهران ادامه داد: نکته مهم اینکه واکسن خارجی آنفلوآنزا، تولید شده بر پایه تخم مرغ ۵دلار قیمت دارد و توسط شرکت‌های وارد‌کننده با تخصیص ارز وارد و به شیوه‌های مختلف بازاریابی فروخته می‌شود. اما واکسن نوترکیب آنفلوآنزا ۶۵دلار در دنیا فروخته می‌شود. نکته مهم اینکه متخصصان کشورمان، واکسن ۶۵دلاری را با قیمت کمتر از ۵دلار تولید و عرضه کردند. (واکسن تولید داخل ۲۶۰هزار تومان قیمت دارد و در داروخانه‌های کشور عرضه شده است)؛ ولی متأسفانه حمایت لازم از این محصول ارزشمند توسط ارگان‌های داخلی و مجموعه‌های مصرف‌کننده صورت نمی‌گیرد.

قبادی گفت: امسال نیز بنابر پیش‌بینی و احتمال نیاز با تخمین و درخواست اولیه وزارت بهداشت، یک میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای داخلی در کشور تولید شده که گفته می‌شود، فقط یک چهارم این حجم اکنون توسط وزارت بهداشت خریداری شده است. این در شرایطی است که همزمان مجوز واردات بیش از دو میلیون دوز نمونه خارجی واکسن انفولانزا صادر شده و به زودی توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل بی‌توجهی به همین موضوع واکسن تولید داخلی، حدود نیمی از واکسن‌های تولید شده در کشور بدون استفاده ماند و امحا شد. این حجم محصول حدود ۱۷۰میلیارد تومان ارزش داشت که به دلیل واردات پرحجم واکسن آنفولانزای خارجی، ضرر و زیان هنگفت برجای گذاشت و متأسفانه هدر رفت.

داروساز و دبیر انجمن دارؤسازان تهران اظهار داشت: یکی از شواهد مهم عدم حمایت از محصول داخلی، رغبت نداشتن ارگان‌های دولتی و غیردولتی برای خرید این محصول تولیدی است؛ مورد دیگر تلاش وارد‌کنندگان خارجی برای کسب سهم بیشتر از بازار فروش در کشور است. پرسش مهم اینکه، چرا هلال احمر کشور که متولی واکسیناسیون حجاج و زائران است، همچنین انیستیتو پاستور ایران که مراکز رسمی تزریق واکسن دارد، هیچ رغبتی به خرید واکسن آنفلوآنزای داخلی ندارند؟

قبادی گفت: انیستیتوپاستور ایران غریب‌نوازی کرده و همیشه از کشور فرانسه واکسن تهیه می‌کند و نیاز خود را از داروسازی سانوفی فرانسه که محصول غیر نوترکیب و برپایه تخم مرغ دارد، تأمین می‌کند. چرا بهداشت ودرمان نیرو‌های مسلح، بهداشت و درمان صنعت نفت، شرکت شهر سالم وابسته به شهرداری، بانک‌ها، بیمه‌ها، کارخانه‌های تولیدی داخلی... برای کارکنان خود محصول مورد تأیید داخلی را تهیه و مصرف نمی‌کنند؟ مگر این محصول تأیید علمی و کاربردی نشده است؟ پس چرا حمایت نکنیم؟

داروساز و دبیر انجمن دارؤسازان تهران افزود: واکسن آنفلوآنزا زیر نظر ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری، و حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، پیرو بیانات مقام معظم رهبری در حمایت از صنایع دانش بنیان، بدست جوانان ایرانی تولید شده، ولی تا کنون آنطور که باید مورد استقبال واقع نشده است. آیا با این روند بی‌توجهی و عدم حمایت، نخبه‌ها و تولید‌کنندگان دانش بنیان انگیزه و رمقی برای ادامه راه و توسعه سایر برنامه‌های تولیدی خواهند داشت.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->