به گزارش شهرآرانیوز، مرحله پیش ثبت نام از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در روزهای ۱۶ تا ۲۲ مرداد به صورت الکترونیکی برگزار شد و ۴۸ هزار و ۸۴۷ متقاضی پیش ثبت نام خود را انجام دادند.
با اتمام مرحله پیشثبتنامهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، مدارک ثبتنام کنندگان در اختیار مراجع ششگانهای که در قانون مشخص شده قرار گرفت و این مراجع هم اکنون در حال بررسی مدارک هستند و تا ۲۳ شهریور یعنی ۹ روز دیگر فرصت دارند نظر خود را درباره صحت یا عدم صحت مدارک ارسالی را اعلام کنند.
براساس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی، پس از انجام پیش ثبت نام داوطلبان انتخابات، ثبت احوال، فراجا، دادستانی، وزارت خارجه، سازمان امور استخدامی و نهادهای بخش آموزش از جمله وزارت علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد و مرکز مدیریت حوزههای علمیه مدارک متقاضیان را بررسی میکنند.
به گفته وزیر کشور داوطلبانی که مدارک آنها مورد تائید مراجع ۶گانه باشد، میتوانند در مرحله ثبت نام نهایی شرکت کنند.
ثبت نام نهایی انتخابات از ۲۷ مهر تا ۳ آبان خواهد بود.
پس از تایید مدارک داوطلبان توسط نهادهای شش گانه، شناسه رهگیری به داوطلبان از طریق پیامکی با سرشماری وزارت کشور ارسال میگردد. اگر مدرکی از متقاضی تایید نشد، چنانچه متقاصی معترض باشد، تا ۲۴ ساعت قبل شروع ثبت نام نهایی فرصت اعتراض دارد.
به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور چنانچه یک متقاضی از مراجع ۶ گانه تاییدیه خود را بگیرد و به تعبیری دیگر همه مدارک او مورد تأیید قرار گیرد، یک پیامک به عنوان کد رهگیری برایش ارسال میشود و باید تا ۲۷ مهر ماه منتظر بماند. در این تاریخ با همین کد رهگیری وارد سامانه ستاد انتخابات شده و فرم تفصیلیتری را کامل میکند تا فرآیند ثبت نام نهایی خودش را نهایی کند.
بر اساس قانون طی یک ماه ۶ دستگاه فرصت دارند مدارک بارگذاری شده و اطلاعات هویتی داوطلبان را صحتسنجی کنند که این فرصت ۲۳ شهریور به پایان میرسد.
به گفته سخنگوی شورای نگهبان برخی از مواردی که قبلا وجود داشت و افراد در مرحله ثبت نامها با آن مواجه میشدند الان به مرحله پیش ثبت نامها منتقل شده است.
طحاننظیف تاکید میکند: مثلا در گذشته فردی ثبت نام میکردد و در بررسی صلاحیتها مشخص میشد مدرک تحصیلی آن مورد تائید مرجع تخصصی نیست و شورای نگهبان مجبور میشد صلاحیت این فرد را تائید نکند که با قانون جدید دیگر خود مراجع تخصصی این کار را انجام میدهند و شورای نگهبان در این مرحله هیچ دخالتی ندارد.
وی ادامه میدهد: اگر متقاضی در این مرحله پاسخ مثبتی دریافت کند با خیال راحت تری ثبت نام اصلی را انجام میدهد، ولی اگر مدرک آن مورد پذیرش قرار نگرفت میتواند اعتراض کند، یا اینکه در مرحله ثبت نام اصلی شرکت نکند تا مشکلی برایش ایجاد نشود و به عنوان ردصلاحیت شده نباشد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفته که بیش از نود درصد پروندهها بررسی شده و احیاناً اگر فردی نواقصی داشت و نیاز شد، امکان تکمیل مدارک تا قبل از مرحله اصلی ثبت نام وجود دارد و جای نگرانی برای داوطلبان وجود ندارد، چرا که به دنبال آن هستیم که خدمت خوبی به آنها ارائه کنیم.
منبع: فارس