نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

خواسته آمریکا درباره درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان

  • کد خبر: ۱۸۳۵۰۴
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹
خواسته آمریکا درباره درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان
وزیرخارجه آمریکا خواستار باز شدن فوری و همزمان هر دو کریدور لاچین و آغدام برای عبور تدارکات بشردوستانه و حل بحران انسانی در منطقه قره‌باغ کوهستانی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در پیامی در ایکس (توییتر سابق) در واکنش به تحولات اخیر در منطقه قره‌باغ کوهستانی، گفت ایالات متحده از جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌خواهد به همکاری با یکدیگر برای حل مسائل باقیمانده از طریق گفت‌وگوی مستقیم ادامه دهند. وی افزود کریدور لاچین به همراه مسیر‌های دیگر منتهی به قره‌باغ کوهستانی باید فوراً بازگشایی شود.

پیش‌تر «آرمن پرس» خبرگزاری دولتی ارمنستان گزارش داد جمهوری آذربایجان و نیرو‌های ارمنستانی منطقه قره‌باغ کوهستانی برای بازگشایی مسیر کلیدی کریدور لاچین به توافق دست یافته‌اند. این گزارش به نقل از مقامات قره‌باغ افزود آن‌ها این توافق را با توجه به مشکلات انسانی شدید در منطقه پذیرفته‌اند. بعد از این خبر، «حکمت حاجی‌اف» مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان در گفتگو با رویترز تایید کرده بود که مقامات قره‌باغ در ازای بازگشایی مسیر مسدود شده به ارمنستان (کریدور لاچین)، موافقت کرده‌اند که اجازه عبور محموله‌های کمک از جمهوری آذربایجان به این منطقه را بدهند.  

اما او ساعاتی بعد توافق باکو با منطقه قره‌باغ کوهستانی برای بازگشایی همزمان راه‌ها به جمهوری آذربایجان و ارمنستان را تکذیب کرد. حاجی‌اف در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، نوشت، باکو پیشنهاد بازگشایی همزمان راه‌ها را داده، اما آنچه او «رژیم غیرقانونی» در قره‌باغ خواند، آن را رد کرده است. حاجی‌اف در اشاره به ایست بازرسی که باکو در مسیر لاچین ایجاد کرده، افزود جمهوری آذربایجان کنترل «مرز و گمرک» را در کریدور لاچین -که قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند- حفظ خواهد کرد.  

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این تحولات در بیانیه‌ای اعلام کرد عمیقاً نگران وخامت سریع وضعیت انسانی در منطقه قره‌باغ کوهستانی است. این بیانیه افزود: شاهد آن هستیم که تدارکات بشردوستانه نزدیک مسیر لاچین و آغدام قرار دارد و درخواست خود را برای باز شدن فوری و همزمان هر دو کریدور به منظور عبور تدارکات بشردوستانۀ به شدت موردِ نیاز زنان، کودکان و مردان در منطقه قره‌باغ کوهستانی را تکرار می‌کنیم.  

در این بیانیه همچنین از سران دو کشور همسایه خواسته شده از هرگونه اقدامی که تنش‌ها را افزایش می‌دهد یا توجهات را از این هدف منحرف می‌کند، خودداری کنند و استفاده از زور برای حل‌وفصل اختلافات غیرقابل قبول خوانده شده است.  

در این بیانیه همچنین تاکید شده که هر توافق صلحی باید از حقوق و امنیت ساکنان منطقه قره‌باغ محافظت کند. آمریکا همچنین خواستار گفتگو بین باکو و ساکنان منطقه قره‌باغ که عمدتاً ارمنی هستند، شده است. در پایان این بیانیه تاکید شده، «تن‌ها راه پیش‌رو، صلح، گفتگو و عادی‌سازی روابط بین ارمنستان و آذربایجان بر مبنای احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی طرف مقابل است».  

قره‌باغ در سطح جهانی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، اما از زمان جنگی که مصادف با فروپاشی اتحاد شوروی در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی شد، به دست جمعیت ۱۲۰ هزار نفری قوم ارمنی کنترل می‌شود.

جمهوری آذربایجان بخش‌های بزرگی از منطقه قره‌باغ کوهستانی را در جنگ ۲۰۲۰ پس گرفت و قره‌باغ را تقریباً به طور کامل محاصره کرد. از دسامبر ۲۰۲۲--در نُه ماه گذشته-- غیرنظامیان جمهوری آذربایجان شروع به مسدود کردن آخرین راه ارتباطی قره‌باغ به ارمنستان کردند که باعث کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و دارو شده است.  

باکو، ایروان را در ماه‌های گذشته متهم کرده که از کریدور لاچین برای قاچاق تسلیحات استفاده می‌کند و پیشنهاد بازگشایی همزمان جاده‌ها را رد کرده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->