برخورد قطار با دختر ۱۷ ساله+ جزییات تصادف کامیون و پژو در مشهد ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت (۲ تیرماه ۱۴۰۳) محدوده جغرافیایی ثبت‌نام مدارس تغییر کرد عمل جراحی خارج‌کردن ساچمه از مغز مامور نیروی انتظامی با موفقیت انجام شد دستگیری شرور عربده کش در خیابان پاسداران (۲ تیرماه ۱۴۰۳) بازداشت ۷ متهم در خصوص گروگان‌گیری ۱۴ میلیاردتومانی | آدم‌ربایان جسد مقتول را مثله کردند! کدام غذاها عامل اضطراب هستند؟ رفع توقیف هشت هزار خودرو متخلف در زمینه کشف حجاب سلاخی زن و مرد جوان مقابل چشمان فرزند سه ساله به دست مرد همسایه (۲ تیر ۱۴۰۳) سیلاب راه ارتباطی ۱۴ روستا در خراسان رضوی را مسدود کرد (۲ تیر ۱۴۰۳) قتل خونین برادر در رختخواب| قاتل روانی با پلیس تماس گرفت تنور داغ خرید در صفحات اینستاگرامی استاد دانشگاهی که تبدیل به سارق معتاد شد! قبل از عمل‌های زیبایی از نظام پزشکی استعلام بگیرید یک شرکت هرمی در مشهد شناسایی شد| دستگیری ۱۱ متهم (۲ تیر ۱۴۰۳) با این کار‌ها صد سال عمر کنید اگر تنها زندگی می‌کنید مراقب این چند مورد باشید کاشت رایگان حلزون شنوایی برای دو هزار کودک در دولت سیزدهم نرخ باروری در کشور‌های ثروتمند چه میزان است؟ فرمانده مرزبانی انتظامی از پایش اپتیکی و الکترواپتیکی مرز‌های کشور به صورت شبانه‌روزی خبرداد
سرخط خبرها

تعادل بین نقشی

  • کد خبر: ۱۸۳۵۷۲
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
تعادل بین نقشی
گاهی در جامعه دیده می‌شود بانوان با نقش‌های متعددی درگیر هستند و از پس همه آن‌ها به درستی بر‌ می‌آیند؛ یعنی یک زن در عین حالی که همسر، مادر و دختر است، در جامعه کنشگری فعالانه اجتماعی دارد و از طرفی شاغل هم هست. مسئله‌ای که اینجا مطرح می‌شود، چگونگی تعادل بین نقش هاست.

اولین نکته این است که اگر فردی بتواند نقش و جایگاه خودش را در نظام هستی به طور واقعی بشناسد، مطمئنا این نقش‌هایی را که ذاتی انسان نیستند و برای انسان شکل می‌گیرند، عناوین موقتی می‌داند و این عناوین برایش تعیین کننده نخواهد بود.
اصلاح باور و اندیشه نسبت به مسئله تعادل بخشی نیز بسیار می‌تواند کمک کننده باشد. ممکن است این سؤال ایجاد شود که ارزش‌ها را باید در عناوین ببینیم یا در نقش‌ها یا در جای دیگری باید در جستن آن بود؟

در پاسخ این طور می‌توان گفت ‎‍ که ارزش‌های واقعی، ارزش‌هایی است که خالق، مربی و رب ما برای ما تعریف کرده است؛ إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم. بنابراین، ارزش در تقوا، وظیفه شناسی و به سرانجام رساندن و درست اجرا کردن مسئولیت هاست. نکته بعدی که باز هم باید در ذیل موارد مذکور بیان شود، این است که همه آن وظایف و مسئولیت‌هایی که با هر عنوان و نقشی برای انسان ایجاد می‌شود، این‌ها همه در طول یکدیگر هستند، نه در عرض یکدیگر؛ یعنی اینکه اگر من یک همسر و در عین حال یک فعال اجتماعی هم هستم، همه این‌ها کاملا در هم تنیده هستند. به همین جهت باید خانواده را یک منظومه تعریف کنیم؛ منظومه‌ای که حول همدیگر می‌چرخند و هر کدام بر دیگری اثرگذار هستند.

وظایف و مسئولیت‌های خودمان را اگر مأموریت الهی بدانیم و اینکه این مأموریت را خداوند برای ما تعریف کرده، هیچ وقت این نقش‌ها با یکدیگر تعارض و تداخلی نداشته و مقابل هم قرار نخواهند گرفت؛ بنابراین منِ به عنوان یک زن فعال اجتماعی، باید بدانم که قرار است عنوان و نقش من در جهت هدفی واحد قرار بگیرد و این نقش‌ها قرار است مکمل و اثرگذار بر یکدیگر باشد و حرکت پلکانی و نوسانی زندگی من را که دال بر حیات است، رقم بزند.

هر کدام از این نقش‌ها مانند یک قطعه است از تصویر بزرگ زندگی ما که در زمان خودش فعال شده و آن تصویر در مجموع همه این نقش‌ها با یکدیگر خلق می‌شود و آن تصویر چیزی نیست مگر استحکام بنیان خانواده و این همان مصداق مفهوم بانوی تراز انقلابی یا کلید واژه‌ای است که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان الگوی سوم زن یاد می‌کنند.
در قالب الگوی سوم زن، یک بانو در عین اثرگذاری بر جامعه و اجتماع، تربیت نسل قوی را قرار است بر عهده داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->