چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

چند راه کار برای بهبود تمرکز و تقویت حافظه

  • کد خبر: ۱۸۴۹۶۳
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۰
چند راه کار برای بهبود تمرکز و تقویت حافظه
یک پژوهش به بررسی راهکار‌هایی برای بهبود تمرکز و تقویت حافظه پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز نتایج تحقیق دانشکده مهندسی تاندون نیویورک آمریکا از فناوری منحصر به‌فردی به نام «دیدبان ذهن» برای کشف این موضوع استفاده کرد. دیدبان ذهن که طی ۶ سال گذشته توسط استادیار مهندسی زیست پزشکی دانشگاه نیویورک تاندون، رز فقیه، توسعه یافته، الگوریتمی است که فعالیت مغز افراد را از داده‌های جمع‌آوری‌شده از طریق هر دستگاه پوشیدنی که می‌تواند فعالیت الکترودرمال را کنترل کند، تجزیه و تحلیل می‌کند.

دیدبان ذهن مانند یک کارآگاه مغز است. با استفاده از یک مچ‌بند و سربند شیک، سیگنال‌های مغز شما را بررسی می‌کند و می‌تواند واکنش بدن شما را هنگام استرس یا هیجان نشان دهد.

در این تحقیق، افراد حین انجام آزمایش از این مچ‌بند‌ها و سربند‌ها استفاده کردند. آنان این آزمایش‌ها را حین گوش دادن به موسیقی، نوشیدن قهوه و بوییدن عطر‌های مورد علاقه خود انجام دادند بعد هم همین آزمایش‌ها را بدون این کار‌ها انجام دادند.

فناوری دیدبان ذهن نشان داد که موسیقی و قهوه نحوه عملکرد مغز افراد را تغییر داده است. آنان را در یک ذهنیت خاص قرار می‌دهد که می‌تواند به افراد کمک کند تا وظایف حافظه را بهتر انجام دهند.

این فناوری امواج مغزی افراد را بررسی کرد و دریافت که موسیقی و قهوه مغز آنان را فعال‌تر می‌کند، به‌ویژه به روشی که برای تفکر خوب است. این تغییر در فعالیت مغز با بررسی بهتر مرتبط است. بوییدن عطر نیز کمک کرد، اما تحقیق بیشتری در این مورد لازم است.

فقیه، محقق این تحقیق گفت: این بیماری همه‌گیر بر سلامت روانی بسیاری از مردم در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز به نظارت یکپارچه بر تأثیر منفی عوامل استرس‌زای روزمره بر عملکرد شناختی فرد وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر، دیدبان ذهن هنوز در حال توسعه است، اما هدف نهایی ما کمک به فناوری است که می‌تواند به هر فردی امکان نظارت بر برانگیختگی شناختی مغز خود در زمان واقعی را بدهد، به‌عنوان مثال، لحظات استرس حاد یا عدم درگیری شناختی را تشخیص دهد. در آن زمان‌ها، دیدبان ذهن می‌تواند شخص را به سمت مداخلات ساده و ایمن، شاید گوش دادن به موسیقی، سوق دهد تا خود را به وضعیت مغزی برساند که در آن احساس بهتری داشته باشد و وظایف شغلی یا درسی را با موفقیت بیشتری انجام دهد.

در این تحقیق، افراد یک آزمون حافظه فعال به‌نام «ان بک» انجام دادند. این افراد باید می‌گفتند: آیا چیزی که در حال حاضر دیده یا شنیده‌اند همان چیزی است که قبل از «N» دیده یا شنیده‌اند. آنان یک نسخه قابل مدیریت‌تر با N برابر با یک و یک نسخه سخت‌تر با N برابر با سه انجام دادند.

لازم به ذکر است که آزمون رایانه‌ای ان بک (N-Back) یک تکلیف سنجش عملکرد شناختی مرتبط با کنش‌های اجرایی (عملکرد اجرایی) مانند کنترل و تخصیص توجه، تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی پردازش اطلاعات پیرامون و… است. در این آزمون تعدادی محرک بینایی، گام‌به‌گام و به‌صورت تصادفی روی صفحه نمایشگر ظاهر می‌شود. آزمودنی باید بررسی کند که آیا محرک ارائه‌شده فعلی با محرک N مرحله قبل از آن مشابه است یا خیر.

محققان سه نوع موسیقی را امتحان کردند؛ یکی که باعث شد افراد احساس انرژی کنند، دیگری که آرامش‌بخش بود و بعدی که توسط رایانه برای مطابقت با سلیقه افراد ایجاد شد. موسیقی بانشاط، به‌ویژه موسیقی‌های رایانه‌ای، موجب شد آنان در آزمون‌ها، بهتر عمل کنند با این حال، برای اطمینان بیشتر به تحقیقات بیشتری نیاز است.

نوشیدن قهوه کمی کمک کرد، اما نه به اندازه موسیقی و بوی عطر کمترین تاثیر را داشت.

افراد در آزمون‌های پیچیده‌تر بهترین عملکرد را داشتند، به این معنی که این موارد ممکن است زمانی که شما باید بیشتر فکر کنید، کمک بیشتری می‌کند.

آزمایش‌های مداوم توسط محققان کارآمدی توانایی این فناوری برای نظارت مداوم بر فعالیت مغز و موفقیت کلی مداخلات مختلف در تعدیل فعالیت مغز را تأیید می‌کند.

گروه محققان هنوز در حال آزمایش فناوری خود هستند تا از عملکرد مداوم آن اطمینان حاصل کنند و ببینند آیا روش‌های مختلف می‌توانند نحوه عملکرد مغز را تغییر دهند یا خیر؛ فقط به این دلیل که چیزی روی برخی افراد اثر می‌کند به این معنی نیست که برای همه تاثیر داشته باشد.

همانطور که در این تحقیق نشان داده شده است، خوشی‌های روزمره مانند موسیقی و قهوه پتانسیل افزایش عملکرد شناختی را دارند. این فعالیت‌های ساده می‌توانند هوشیاری ذهنی را تقویت کنند و ارتباط بین خوشی و بهبود عملکرد شناختی را نشان دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->