تکلیف سنگین رئیس جمهور آینده در موضوع حمایت از حقوق معلولان عضویت معلولان در کتابخانه ملی لغو نشده است جدیدترین رنکینگ ورزشکاران دارای معلولیت تکواندو اعلام شد | پاراتکواندوکار ایران در صدر جهان ایستاد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعداد کودکان کار و خیابان را اتباع تشکیل می‌دهند چرا امتحانات نهایی دانش‌آموزان استثنائی به صورت ویژه برگزار نشد؟ رقابت هزار داوطلب معلول خراسان رضوی در اولین آزمون استخدامی دولت+ فیلم توجه شهید جمهور به جامعه هدف بهزیستی از یادگاری‌های دولت سیزدهم بود داوطلبان آزمون استخدامی معلولان بخوانند | نکات کلیدی مربوط به آزمون استخدامی معلولان چیست؟ مستمری کمک‌هزینه لوازم بهداشتی اردیبهشت واریز شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) بحران لوازم بهداشتی برای معلولان | مستمری لوازم بهداشتی واریز نشد آزمون بزرگ معلولان در نخستین آزمون استخدامی اولین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت ۱۷ خردادماه برگزار خواهد شد مسکن ویژه معلولان خراسان رضوی در انتظار اعتبار | مبلغ وام اشتغال معلولان در سال جدید هنوز مشخص نیست مستمری حق پرستاری اردیبهشت ماه معلولان بسترگرا واریز شد (۶ خرداد ۱۴۰۳) مستمری حق پرستاری و لوازم بهداشتی اردیبهشت معلولان کی پرداخت خواهد شد؟ سالی که نکوست از بهارش پیداست درخواست فعالان حقوق معلولین از سرپرست ریاست جمهوری برای اجرای قانون حمایت از معلولان خداحافظی با آقا سید ابراهیم | روایت بچه های آسایشگاه شهید بهشتی مشهد از رئیس جمهور شهید + فیلم مستمری اردیبهشت ۱۴۰۳ جاماندگان بهزیستی کشور واریز شد | مستمری حق پرستاری در نوبت واریز منازل مددجویان سیل‌زده بهزیستی خراسان رضوی بازسازی خواهد شد
سرخط خبرها

بیش از ۱۷ هزار ناشنوا در خراسان رضوی زندگی می‌کنند

  • کد خبر: ۱۸۵۰۰۲
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
بیش از ۱۷ هزار ناشنوا در خراسان رضوی زندگی می‌کنند
یکی از معلولیت‌های مهم و البته شایع در بدو تولد، اختلال شنوایی است که هم قابل درمان است و هم می‌تواند شما را تا پایان عمر از شنیدن صدای اطرافتان محروم نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، هفته جهانی ناشنوایان یکی از رویداد‌های آگاهی بخش در مورد آشنایی با اختلال شنوایی در جامعه است و هدف آن علاوه بر معرفی نیاز‌ها و چالش‌های معلولان شنوایی، یافتن راه حل‌هایی برای برون رفت از این آسیب می‌باشد.

بر طبق آخرین آمار در ایران بیش از نیم میلیون نفر شهروند ایرانی دچار اختلال شنوایی هستند و برای دریافت امکانات و خدمات اجتماعی با شرایطی کاملا متفاوت زیست می‌کنند. این در حالی است که در ایران، زبان اشاره ناشنوایان که یادگار جبار باغچه بان می‌باشد به رسمیت شناخته نمی‌شود و علائم زبان بدن رایج در تلویزیون و سایر رسانه‌های تصویری رایج، در واقع همان زبان فارسی است که با حرکات اشاره محدود و نه محاوره‌ای اجرا می‌گردد.

آمار ناشنوایان در خراسان رضوی

افراد دارای معلولیت در خراسان رضوی از آمار قابل توجهی برخوردارند و رقم معلولیت در این استان هم از لحاظ اشکال معلولیت و هم از جهت تعداد، بسیار بالاست.

مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز ضمن اشاره به این آمار گفت: آخرین بررسی پرونده‌های مددجویان این استان نشان می‌دهد که بیش از ۱۴۰ هزار فرد دارای معلولیت در خراسان رضوی حضور دارند.

وی ادامه داد: از این آمار، ۱۷ هزار و ۲۰۰ نفر سهم معلولان شنوایی است که از ما خدمات دریافت می‌نمایند. در مشهد نیز ۹ هزار و ۴۶۵ شهروند دارای معلولیت شنوایی زندگی می‌کنند که تعداد نسبتا بالایی محسوب می‌شود. ضمن آنکه تعداد پرونده‌های معلولیت در مشهد چیزی حدود ۵۳ هزار عدد می‌باشد.

فیروزی افزود: ناشنوایان پس از غربالگری و تشکیل پرونده، از امکانات کلینیک‌های شنوایی به صورت رایگان استفاده می‌کنند. ۶ مرکز شنوایی سنجی در استان داریم که ۳ مرکز در مشهد قرار دارند و به ازای هر مددجوی ناشنوا یا کم شنوا، یارانه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی پرداخت می‌شود.

هزینه‌های سنگین کاشت حلزون

کاشت حلزون یکی از روش‌های کارآمد در درمان ناشنوایی کودکان ۳ و زیر ۳ سال است که پس از غربالگری و تشخیص اختلال شنوایی انجام می‌گیرد که البته بسیار گران است.

پیشتر، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفته بود در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲ هزار مورد عمل کاشت حلزون در سراسر کشور انجام شده بود که با توجه به رایگان بودن این عمل در کشور، هزینه ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در هر عمل جراحی توسط این وزارتخانه تامین می‌شود.

محمد دهقانی فیروزآبادی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با ارائه آماری از تعداد عمل‌های کاشت حلزون در مشهد عنوان کرد: ۳۰۵ عمل در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ انجام شده است و هر عمل برای این دانشگاه، ۵۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است که شامل عمل و پروتز می‌باشد و خوشبختانه اکنون کودک پشت نوبت در مشهد نداریم.

نیاز‌های ویژه دانش آموزان ناشنوا

قسمتی از جامعه هدف ناشنوایان در خراسان رضوی و مشهد را دانش آموزان تشکیل می‌دهند و با آموزش‌های خاص در مدارس استثنایی مشغول تحصیل هستند.

جواد روحانی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی خراسان رضوی در این باره عنوان کرد: در حال حاضر، یک هزار و ۳۰۰ دانش آموز ناشنوا و کم شنوا در مدارس ما تحصیل می‌کنند و همزمان برخی همکاران ما که دچار اختلال شنوایی هستند، مشغول تدریس به این دانش آموزان هستند.

کانون ناشنوایان خراسان، تنها تشکل منسجم صنفی

هریک از معلولیت‌ها در کشور، یک انجمن یا کانون حمایتی دارد که فعالیت‌های مردم نهاد متناسب با نیاز‌های اعضای خود را مدیریت می‌کند. کانون ناشنوایان خراسان رضوی هم یکی از تشکل‌های صنفی و قدیمی جامعه ناشنوایان است که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز کرده است.

معصومه ترابی مقدم مدیرعامل این کانون به شهرآرانیوز گفت: در حال حاضر و پس از سال‌ها فعالیت منسجم صنفی، کانون بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ عضو اصلی، وابسته و افتخاری دارد که برای جامعه ما فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: تربیت و آموزش مترجمان زبان اشاره، اعزام مترجم برای همراهی با شهروند ناشنوا در محاکم قضایی، امور اداری و...، بخشی از فعالیت‌های دائمی کانون برای مخاطبان خود است.

ترابی مقدم در پایان تاکید کرد: عضوگیری کانون ویژه شهروندان ناشنوا و کم شنوای ۱۵ سال به بالا می‌باشد و خدمات ما برای تمامی اقشار متقاضی ارائه می‌گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->