۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند گلایه توان یابان مشهدی از هزینه‌های سرسام آور خرید و تعمیر وسایل توان بخشی | ترکش گرانی بر تن توان یابان گردهمایی معلولان ضایعه نخاعی مشهد برگزار شد + فیلم فراخوان وزارت رفاه برای انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور با جذب ۴ هزارو ۲۰۰ نفر معلول در کشور مسیر استخدام معلولان خراسان رضوی هموارتر می‌شود افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان کمک‌هزینه معیشتی ویژه اردیبهشت با تأخیر پرداخت شد (۲ مرداد ۱۴۰۳) مستمری تیرماه حق پرستاری معلولان شدید و خیلی شدید واریز شد (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کرونا برای معلولان می‌تواند حادتر باشد

  • کد خبر: ۱۸۶۴۲
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶
کرونا برای معلولان می‌تواند حادتر باشد
اجناس چینی شاید مرغوب نباشد، اما متاسفانه ویروس کرونای چینی، مرغوب و خطرناک است. هرروز اخبار جدید و ناخوشایندی از اقصی نقاط جهان نسبت به شیوع و پیشرفت این ویروس منتشر می‌شود و تاکنون نیز جان بسیاری از انسان‌ها را گرفته است.
این مهمان ناخوانده، مدتی است وارد ایران شده و متاسفانه جان تنی چند از هم‌وطنان ما را گرفته است و موجی از احتیاط و حتی ترس را به همراه داشته است. با این حال باید به فکر مراقبت و پیشگیری باشیم و البته سطح آگاهی اطرافیان خود را بالا ببریم. یکی از اقشاری که به این آگاه‌سازی و البته مراقبت‌های ویژه نیازمند هستند، افراد دارای معلولیت می‌باشند.

معلولان از آن جهت قشر آسیب‌پذیر تلقی می‌شوند که در انجام بسیاری از امور روزانه خود، احتیاج به کمک‌های مستقیم و غیرمستقیم زیادی دارند و مراقب‌ها در این حالت باید دو طرفه باشد. نخستین مسئله در مراقبت از ابتلا به هرگونه ویروس، به ویژه ویروس کرونا، ضدعفونی و گندزدایی از وسایل کمک توانبخشی مانند عصا، واکر، ویلچرطبی و برقی و حتی سمعک‌هایی است که طولانی مدت استفاده می‌شوند. هم‌چنین استفاده کنندگان از این وسایل نباید آن را در اختیار سایر هم‌نوعان خود قرار دهند. این مورد در برخی آسایشگاه‌های شبانه‌روزی اتفاق می‌افتد که باید از آن جلوگیری نمود.

معلولان ذهنی، افراد طیف اوتیسم و مبتلایان به سندرم داون، گروه دیگری از معلولان هستند که نیازمند مراقبت مستقیم می‌باشند. این افراد با توجه به قوه ادراک پایین، انجام حرکات غیرارادی و ناهنجاری‌های گوناگون، بیشترین آسیب را خواهند دید؛ بنابراین لازم است تا از تماس دست آنان با دهان و چشمانشان جلوگیری به عمل آید. کودکان اوتیستیک و برخی معلولان ذهنی بنا به عادت، دائما چشمان خود را میمالند و یا به علت آب ریزش بینی و دهان، بدون دستمال بهداشتی، با لباس یا دست اقدام به پاک کردن آن می‌کنند که بسیار خطرناک است و پرستاران حاضر در آسایشگاه‌ها و البته والدین آنان باید از این اقدام به هر شکل ممکن جلوگیری کنند.

بنیه جسمی بسیاری از معلولان، به ویژه مبتلایان به دیستروفی یا سایر انواع فلج اطفال که تاثیر خود را در تحلیل ماهیچه‌ها و عضلات فرد می‌گذارد، به شکلی است که استخوان درد و تحلیل قوای جسمی را نشان می‌دهد. یکی از علائم کرونا نیز ضعف جسمی و درد در استخوان‌هاست؛ بنابراین بدون نگرانی از این مسئله، با مراجعه به پزشک و بررسی علائم موجود می‌توان دریافت که این ضعف مبتنی بر معلولیت است یا بخاطر ویروس خواهد بود. برخی معلولیت‌ها، فشار خود را روی دیافراگم فرد می‌آورد و با توجه به مشکلات نخاعی، آنان را تبدیل به انسان‌هایی اصطلاحا گوژپشت می‌کند. در بین این افراد، تنفس به شکل طبیعی، اما صدادار انجام می‌شود. ولی این بدان معنا نیست که فرد دچار مشکل تنفسی‌ای است که از جمله علائم کرونا است؛ بنابراین اطرافیان با توجه و آگاهی از این وضعیت می‌توانند به ارتباط خود ادامه دهند.

به طور معمول در ایران، وضعیت مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری عبور و مرور برای معلولان با دشواری همراه است؛ بنابراین توصیه می‌شود طی روز‌های آینده از حضور در معابر عمومی خودداری کنید و اگر احتیاج به حضور بود، از ماسک کاغذی یا فیلتردار و ژل‌های شست‌وشوی دست استفاده کنید. این وضعیت برای معلولانی که خودشان ویلچررانی می‌کنند به مراتب مهم‌تر است و حتما باید دست‌های خود را ضدعفونی کنند.

آخرین گروه از معلولان که در معرض آسیب قرار دارند، نابینایان و ناشنوایان هستند. نهاد‌های دولتی باید با استقرار مترجم زبان اشاره و اعلامیه‌های مناسب‌سازی شده با خط بریل یا فایل‌های صوتی، به آگاه‌سازی این افراد کمک کنند و مردم نیز هرکجا که احساس کردند یک فرد نابینا یا ناشنوا احتیاط و مراقبت لازم را انجام نمی‌دهد، بلافاصله به او گوشزد کنند. نابینایان برای حضور در خیابان‌ها و مراکز عمومی، به‌جز عصای سفید که وسیله‌ای شخصی و کلیدی آنان است، گاهی ناچار به لمس دیوار، خودرو، نرده‌های ساختمانی و ... می‌شوند که همین برای سرایت ویروس کافی می‌باشد.

مردم در مواجهه با معلولان می‌توانند به ارتباط کلامی روی آورند و در صورتی که فرد معلول خودش اعلام کند که کمک نیاز دارد، به او کمک کنند. در ارتباط با شرایط ویژه که امکان ارتباط با فرد معلول نیست یا آن‌که خود فرد به دلایلی، چون ترس، خجالت، استرس و ... از ارتباط با سایر مردم پرهیز می‌کند، می‌توان ضمن تماس با اورژانس اجتماعی (۱۲۳) و گزارش وضعیت، بهزیستی را در جریان بگذارند تا در اسرع وقت مشکل شکل گرفته را مدیریت کنند.

ویروس کرونا مهم و مخرب است. اما با آگاهی و پیشگیری می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد و مانع از این شد که دیگران نیز دچار آن شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->