احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

کدام سرطان ها در خراسان رضوی شایع تر است؟

  • کد خبر: ۱۸۷۷۳۳
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
کدام سرطان ها در خراسان رضوی شایع تر است؟
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ترتیب سرطان‌های پستان، معده، کولورکتال، پوست، رحم، پروستات، مغز، ریه و لوسمی است، گفت: تعداد مبتلایان به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر در خراسان رضوی و در کشور ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر هستند. آمارها در این خصوص نسبت به سال گذشته افزایش ملایمی داشته و چشمگیر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناصر امینی با بیان اینکه سرطان بیماری‌ای است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن شروع می‌شود، عنوان کرد: بدن انسان از میلیون‌ها سلولی ساخته شده که با یکدیگر گروه‌بندی شده تا بافت‌ها و اندام‌های مختلف را بسازند. ژن‌های داخل هر سلول برای انجام فعالیت طبیعی سلول دستورهای لازم را صادر می‌کنند. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیرطبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند.

وی ادامه داد: در واقع سلول‌های بدن طی یک روند تنظیم یافته از بین می‌روند و سلول‌های جدید جای آن‌ها را می‌گیرند. گاهی اوقات این روند طبیعی از تنظیم خارج شده و سلول‌های فرسوده از بین نمی‌روند و تشکیل توده‌ای را می‌دهند که می‌توانند تبدیل به تومور بدخیم یا سرطان شوند و سرطان‌های مختلف بر اساس اندامی که سرطان از آنجا شروع شده است، نام‌گذاری می‌شوند.

شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و کشور

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با شایع‌ترین سرطان‌ها در سطح استان و کشور، تصریح کرد: شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ترتیب سرطان‌های پستان، معده، کولورکتال، پوست، رحم، پروستات، مغز، ریه و لوسمی است. همچنین شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور نیز به ترتیب سرطان‌های پستان، پروستات، کولورکتال، پوست، معده، ریه، مثانه، تیروئید و لوسمی است.

ابتلای ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر به سرطان در خراسان رضوی 

امینی در خصوص وضعیت آماری مبتلایان به سرطان خاطرنشان کرد: تعداد مبتلایان به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۱هزارنفر در خراسان رضوی و در کشور ۱۱۰ تا ۱۲۰هزارنفر هستند. بیماران سرطانی استان خراسان‌رضوی ۱۰درصد موارد سرطان کل کشور را شامل می‌شوند. آمارها در این خصوص نسبت به سال گذشته افزایش ملایمی داشته و چشمگیر نیست که دلیل عمده آن بالارفتن سن افراد جامعه است.

سرطان‌های گوارشی در کمربند شمالی کشور بروز بیشتری دارد/ کمتر بودن بروز سرطان پستان در خراسان رضوی نسبت به استان‌های دیگر

وی با بیان اینکه بعضی از سرطان‌ها مثل سرطان‌های گوارشی(معده و...) در کمربند شمالی کشور مثل خراسان رضوی بروز بیشتری دارد، اضافه کرد: بروز سرطان پستان در خراسان رضوی نسبت به استان‌های دیگر کمتر است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بیشترین آمار سرطان در زنان و مردان مربوط به چه سرطان‌هایی است، گفت: بیشترین آمار سرطان در مردان به ترتیب سرطان‌های معده، پوست، کولورکتال، پروستات، نای، مثانه و مری و در زنان سرطان‌های پستان، پوست، کولورکتال، نای، مثانه و مری است. همچنین بیشترین گروه سنی درگیر سرطان را بازه افراد بالای ۵۰ سال به خود اختصاص داده است.

امینی در خصوص مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان تأکید کرد: استعمال دخانیات، فعالیت بدنی نامنظم، عدم کنترل و نامتعادل نگاه داشتن وزن بدن، تغذیه نامناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، عدم محافظت در برابر عفونت‌ها، عدم محافظت از پوست در برابر پرتوهای خورشید و آسیب‌رسان، وجود عوامل استرس‌زای مختلف و نداشتن سلامت روانی و زندگی اجتماعی سالم و عدم شرکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام از جمله مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان است.

۴۰ درصد سرطان‌ها با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است

وی با بیان اینکه ۴۰درصد سرطان‌ها با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است و شرکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام به کنترل و درمان سرطان کمک فراوانی می‌کند، خاطرنشان کرد: بهترین درمان، پیشگیری و اصلاح شیوه زندگی و شرکت در برنامه غربالگری است.

غربالگری رایگان سه نوع سرطان  در مراکز خدمات جامع سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سه سرطان کولورکتال (روده بزرگ و راست روده)، پستان و سرویکس در مراکز خدمات جامع سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌ صورت رایگان انجام می‌شود، جزئیات آن‌ها را به شرح زیر اعلام کرد:

 سرطان کولورکتال: غربالگری در جمعیت ۵۰ تا ۷۰ سال – در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) انجام تست فیت به‌صورت رایگان و ارجاع موارد مشکوک برای کولونوسکوپی به پزشک سطح دو فوق تخصص گوارش انجام می‌شود.

سرطان پستان: غربالگری در جمعیت زنان ۳۰ تا ۷۰ سال – در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) به‌صورت معاینه توسط ماما و ارجاع به سطح دو خدمات ( بیمارستان - پزشک متخصص) جهت انجام ماموگرافی و سونوگرافی و ویزیت پزشک متخصص سطح دو و انجام مداخلات درمانی در صورت نیاز انجام می‌شود.

سرطان سرویکس: در جمعیت زنان ۳۰ تا ۶۰ سال - در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) به‌صورت معاینه توسط ماما و درخواست پاپ اسمیر و در صورت نیاز ارجاع به پزشک سطح دو متخصص زنان صورت می‌گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->