انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران
سرخط خبرها

کدام سرطان ها در خراسان رضوی شایع تر است؟

  • کد خبر: ۱۸۷۷۳۳
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
کدام سرطان ها در خراسان رضوی شایع تر است؟
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ترتیب سرطان‌های پستان، معده، کولورکتال، پوست، رحم، پروستات، مغز، ریه و لوسمی است، گفت: تعداد مبتلایان به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر در خراسان رضوی و در کشور ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر هستند. آمارها در این خصوص نسبت به سال گذشته افزایش ملایمی داشته و چشمگیر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناصر امینی با بیان اینکه سرطان بیماری‌ای است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن شروع می‌شود، عنوان کرد: بدن انسان از میلیون‌ها سلولی ساخته شده که با یکدیگر گروه‌بندی شده تا بافت‌ها و اندام‌های مختلف را بسازند. ژن‌های داخل هر سلول برای انجام فعالیت طبیعی سلول دستورهای لازم را صادر می‌کنند. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیرطبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند.

وی ادامه داد: در واقع سلول‌های بدن طی یک روند تنظیم یافته از بین می‌روند و سلول‌های جدید جای آن‌ها را می‌گیرند. گاهی اوقات این روند طبیعی از تنظیم خارج شده و سلول‌های فرسوده از بین نمی‌روند و تشکیل توده‌ای را می‌دهند که می‌توانند تبدیل به تومور بدخیم یا سرطان شوند و سرطان‌های مختلف بر اساس اندامی که سرطان از آنجا شروع شده است، نام‌گذاری می‌شوند.

شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و کشور

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با شایع‌ترین سرطان‌ها در سطح استان و کشور، تصریح کرد: شایع‌ترین سرطان‌ها در خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ترتیب سرطان‌های پستان، معده، کولورکتال، پوست، رحم، پروستات، مغز، ریه و لوسمی است. همچنین شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور نیز به ترتیب سرطان‌های پستان، پروستات، کولورکتال، پوست، معده، ریه، مثانه، تیروئید و لوسمی است.

ابتلای ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر به سرطان در خراسان رضوی 

امینی در خصوص وضعیت آماری مبتلایان به سرطان خاطرنشان کرد: تعداد مبتلایان به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۱هزارنفر در خراسان رضوی و در کشور ۱۱۰ تا ۱۲۰هزارنفر هستند. بیماران سرطانی استان خراسان‌رضوی ۱۰درصد موارد سرطان کل کشور را شامل می‌شوند. آمارها در این خصوص نسبت به سال گذشته افزایش ملایمی داشته و چشمگیر نیست که دلیل عمده آن بالارفتن سن افراد جامعه است.

سرطان‌های گوارشی در کمربند شمالی کشور بروز بیشتری دارد/ کمتر بودن بروز سرطان پستان در خراسان رضوی نسبت به استان‌های دیگر

وی با بیان اینکه بعضی از سرطان‌ها مثل سرطان‌های گوارشی(معده و...) در کمربند شمالی کشور مثل خراسان رضوی بروز بیشتری دارد، اضافه کرد: بروز سرطان پستان در خراسان رضوی نسبت به استان‌های دیگر کمتر است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بیشترین آمار سرطان در زنان و مردان مربوط به چه سرطان‌هایی است، گفت: بیشترین آمار سرطان در مردان به ترتیب سرطان‌های معده، پوست، کولورکتال، پروستات، نای، مثانه و مری و در زنان سرطان‌های پستان، پوست، کولورکتال، نای، مثانه و مری است. همچنین بیشترین گروه سنی درگیر سرطان را بازه افراد بالای ۵۰ سال به خود اختصاص داده است.

امینی در خصوص مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان تأکید کرد: استعمال دخانیات، فعالیت بدنی نامنظم، عدم کنترل و نامتعادل نگاه داشتن وزن بدن، تغذیه نامناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، عدم محافظت در برابر عفونت‌ها، عدم محافظت از پوست در برابر پرتوهای خورشید و آسیب‌رسان، وجود عوامل استرس‌زای مختلف و نداشتن سلامت روانی و زندگی اجتماعی سالم و عدم شرکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام از جمله مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان است.

۴۰ درصد سرطان‌ها با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است

وی با بیان اینکه ۴۰درصد سرطان‌ها با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است و شرکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام به کنترل و درمان سرطان کمک فراوانی می‌کند، خاطرنشان کرد: بهترین درمان، پیشگیری و اصلاح شیوه زندگی و شرکت در برنامه غربالگری است.

غربالگری رایگان سه نوع سرطان  در مراکز خدمات جامع سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سه سرطان کولورکتال (روده بزرگ و راست روده)، پستان و سرویکس در مراکز خدمات جامع سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌ صورت رایگان انجام می‌شود، جزئیات آن‌ها را به شرح زیر اعلام کرد:

 سرطان کولورکتال: غربالگری در جمعیت ۵۰ تا ۷۰ سال – در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) انجام تست فیت به‌صورت رایگان و ارجاع موارد مشکوک برای کولونوسکوپی به پزشک سطح دو فوق تخصص گوارش انجام می‌شود.

سرطان پستان: غربالگری در جمعیت زنان ۳۰ تا ۷۰ سال – در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) به‌صورت معاینه توسط ماما و ارجاع به سطح دو خدمات ( بیمارستان - پزشک متخصص) جهت انجام ماموگرافی و سونوگرافی و ویزیت پزشک متخصص سطح دو و انجام مداخلات درمانی در صورت نیاز انجام می‌شود.

سرطان سرویکس: در جمعیت زنان ۳۰ تا ۶۰ سال - در مراکز خدمات جامع سلامت (سطح یک خدمات) به‌صورت معاینه توسط ماما و درخواست پاپ اسمیر و در صورت نیاز ارجاع به پزشک سطح دو متخصص زنان صورت می‌گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->