محمد قاسم صادقی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز ضمن اشاره به روز جهانی اسکان معلولان و سالمندان گفت: مناسب سازی محیط وامکانات زندگی افراد دارای معلولیت از جمله اقداماتی است که ضمن افزایش امکان دسترسی، موجبات استقلال هرچه بیشتر، آنان را در انجام فعالیتهای روزمره ومشارکت در فعالیتهای اجتماعی فراهم میآورد.
وی ادامه داد: بهزیستی موظف است اقداماتی از قبیل: مناسب سازی سرویس بهداشتی و حمام، راه پله و ورودی ساختمان، نصب دستگیرهها، آیفون تصویری برای نابینایان و ... را که با توجه به سطح توانایی ومحدودیتهایی که هریک از مددجویان دارند پس از گزارش مددکار و تایید نیازمندی کارشناسان توانبخشی، پیگیری کند و پس از تخصیص اعتبار از سوی سازمان بهزیستی، توسط مراکز و موسسات دارای مجوز از این سازمان اقدامات اجرایی را انجام دهد.
صادقی اضافه کرد: پس از تائیدیههای لازم، بابت مناسب سازی منزل تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال برای هر مددجو، طبق دستورالعمل مالی سازمان و براساس شرایط نیازمندی وسطح توانمندی مالی توانخواهان پرداخت میگردد.
وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی که اکثریت آنان در مناطق روستایی وحاشیه شهرها ساکن هستند، با تخصیص چهل میلیارد ریال اعتبار از این خدمت برخودار شده اند.
این کارشناس مناسب سازی بیان کرد: همچنین درخصوص تهیه وسایل انطباقی مورد نیاز افراد دارای معلولیت جهت انجام کارهای روزمره، پیگیریهای لازم از بهزیستی کشور صورت گرفته و تا حدودی متناسب با اعتبار اعلام شده، این وسایل خریداری و در اختیار این عزیزان قرار گرفته است تا با کمک این وسایل بدون نیاز به افراد دیگر امور زندگی شخصی خود را مستقل انجام دهند.
صادقی به بودجه سال جاری مناسب سازی منازل معلولان اشاره کرد و گفت: در سال جاری و تاکنون، ۲ میلیارد تومان بودجه مناسب سازی اسکان معلولان از سوی سازمان بهزیستی به این استان تخصیص داده شده است که بنا به اولویتهای اعلام شده در شهرستان هاد توزیع شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: آنطور که اعلام شده است، قرار است بودجه سال جاری تا ۱۰ میلیارد تومان افزایش داشته باشد و به محض وصول اعتبار، تمامی تقاضاهای مناسب سازی براساس اولویتهای اعلام شده اجرا خواهد شد.