سیدحسن نصرالله، سرچشمه جریان مقاومت قطره‌های اشک و گریه‌های آسمان من هم شمعی روشن می‌کنم بیعت با شهیدان مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین امضای بیانیه تکریم جبهه مقاومت توسط صدها نفر از علمای اهل سنت کاربردی‌شدن قرآن در زندگی، یک ضرورت فرهنگی است گسترش سبک زندگی قرآنی با اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» اعزام اردوهای راهیان نور در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافت اهتزاز پرچم «نَصرُ مِنَ الله و فَتح قَریب» در جوار گنبد بارگاه منور رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) شاهده؛ تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین برای شهید نصرالله + عکس تأکید حجت‌الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات
سرخط خبرها

نشست موضوعی «جایگاه فرهنگ رضوی در ابعاد فراملی و منطقه‌ای» در مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۱۸۸۳۴۷
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۲
نشست موضوعی «جایگاه فرهنگ رضوی در ابعاد فراملی و منطقه‌ای» در مشهد برگزار شد
نشست موضوعی «جایگاه فرهنگ رضوی در ابعاد فراملی و منطقه‌ای» با ارائه «غلامرضا جلالی» پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلامی در مشهد برگزار شد.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست موضوعی «جایگاه فرهنگ رضوی در ابعاد فراملی و منطقه‌ای» که ظهر امروز در بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در مشهد برگزار شد، غلامرضا جلالی پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلامی با با اشاره به به نقش امام رضا (ع) در فرهنگ سازی و تمدن سازی اشاه کرد و گفت: اطلس جهانی سادات رضوی و پراکندگی که این خاندان در جهان، مولفه‌ای بسیار مهم برای شکل گیری افراد موثر در ملل مختلف بوده است.

وی با تاکید بر ارتباط تنگاتنگ این شخصیت‌ها در مرجعیت دادن به تفکر اسلامی و شیعی بر اساس دیدگاه رضوی، خاطرنشان کرد: خواجه نصیرالدین طوسی نخستین فردی بود که به صورت ویژه به بیان ابعاد و الزامات تمدن ساز اشاره داشت و منشأ دیدگاه وی نیز متاثر از سخنان امام رضا (ع) در این زمینه بوده است.

جلالی در ادامه به تالیفات شیخ طوسی در این زمینه و وجود عناصر «محبت» و «عدالت» در آن اشاره کرد و گفت: اگر محبت به درستی در یک تمدن پیاده شده و مورد توجه باشد اقبال هم در پی خواهد داشت و زمینه اجرای عدالت نیز بیش از پیش فراهم است. این دیدگاه شیخ طوسی نیز برگرفته از سخنان امام رضا (ع) است که بالاترین نعمت را همزیستی مهرورزانه و حاکم بودن تعامل و قانون مداری در جامعه می‌دانند و بیان می‌کنند این هدف در شرایطی استمرار پیدا می‌کند که دو عنصر عدالت و محبت در آن شانیت داشته باشد.

وی تاکید کرد: امام رضا (ع) پس از توصیف این دو عنصر، نظام توحیدی و خواست و اراده خداوند را نیز به ترسیم کرده اند.

جلالی خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم تعامل بین فرهنگ‌ها را بدور از هر گونه تعصبات اجرایی کنیم؛ در تمدن سازی که سیره رضوی است موفق نخواهیم بود.

وی ایجاد تعامل مهرورزانه و بر مبنای محبت با ملل و اقوام و مذاهب را گامی ارزشی و لازم برای ترویج و نشر فرهنگ رضوی و اسلامی دانست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->