افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید
سرخط خبرها

کاهش بهای تمام شده مسکن به چه عواملی بستگی دارد؟

  • کد خبر: ۱۸۸۴۷۷
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰
کاهش بهای تمام شده مسکن به چه عواملی بستگی دارد؟
نرخ مسکن طی یک سال گذشته تحت تاثیر عواملی از جمله اقدامات دولت در جهت قول ساخت مسکن ملی، کنترل نسبی تورم روند نزولی داشته است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، نرخ مسکن طی یکسال گذشته تحت تاثیر عواملی از جمله اقدامات دولت در جهت قول و تعهد ساخت مسکن ملی، کنترل نسبی تورم روند نزولی داشته است. نرخ پایه  زمین، تسهیلات دولتی و بانکی، حمل و نقل، هزینه مصالح ساختمانی درتعیین نرخ بهای تمام شده محصول تاثیر گذاراست.

دبیر انجمن انبوه سازان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در این باره تصریح کرد: در طرح نهضت ملی مسکن قیمت تمام شده در هر متر مربع حدود ۱۰ میلیون تومان است که با توجه به آغاز این طرح از ابتدای سال ۱۴۰۱  ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته است.

ظریف درباره تاثیر نرخ مصالح ساختمانی بر قیمت مسکن یادآور شد: دو محصول سیمان و فولاد که در بورس عرضه می‌شود و به نحوی نرخ گذاری آن در دست دولت است مسلما سازنده به ان دسترسی ندارد وباید از بازارتهیه کند.  تاثیر فولاد در بهای تمام شده مسکن چیزی حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد است. اگر ۱۰ میلیون تومان را برای بهای تمام شده طرح نهضت ملی مسکن مسکن در نظر بگیریم نقش فولاد در یک متر مربع بهای تمام شده حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان است. برای سیمان هم می‌توان سهم ۳ در صدی در بهای تمام شده در نظر گرفت.

وی افزود: نکته حائز اهمیت  اینکه حمایتی از انبوه ساز از سوی دولت انجام نمی‌شود که بتواند بهای تمام شده مسکن را کاهش دهد و به دست مصرف کننده برساند.

این سازنده مسکن در ادامه یادآورشد: اگرچه میلگرد در ۶ ماهه روند ثابتی داشته است. اگر ۳۰ درصد کاهش قیمت را برای آن متصور شویم که این موضوع بعید است کاهش ۵۰۰ هزار تومانی در بهای تمام شده دارد که آنچنان نقش تاثیر گذاری ندارد.

وی درباره آیتم‌های تاثیر گذار در بهای تمام شده مسکن یادآورشد: درطرح نهضت ملی مسکن که قیمت زمین توسط دولت صفر تعیین شده خیلی از عوامل در تعیین قیمت تاثیر گذار است. اما در ساخت و ساز‌های خارج از طرح نهضت قیمت زمین اکنون تعیین کننده بهای تمام شده مسکن است.

ظریف اذعان کرد: دولت باید بیشتر در بحث ارائه تسهیلات و تشویق برای برای مشارکت در ساخت بخش خصوصی حرکت کند و با افزایش مبلغ تسهیلات مردم را مجاب به ساخت و ساز به خصوص در بافت‌های فرسوده کند.

وی با اشاره به افزایش هزینه حمل و نقل گفت: هزینه حمل و نقل اعم از جرثقیل، لیفتراک، ماشین آلات بسیار گران است و به نحوی تاثیر ۲۰ درصدی در بهای تمام شده دارد که دولت باید هزینه‌های مرتبط با حمل و نقل و بحث تسهیلات را نظارت کند.

وی با اشاره به هزینه دستمرد کارگری یادآورشد: درسال گذشته در سه نوبت افزایش دستمزد را داشتیم. اگرچه کاهش  شاخص در دولت سیزدهم اتفاق افتاد، اما همچنان تورم ۴۰ درصدی در بازار حاکم است که باید دولت نرخ تورم را کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->