به گزارش شهرآرانیوز، اسکندر زند، دبیر کمیسیون تدوین سند ملی دانشبنیان کشاورزی و غذا و همچنین مشاور وزیر جهاد کشاورزی ایران امروز (دوشنبه ۲۴مهر) در همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت اظهار کرد: مسئله امنیت غذایی بسیار بااهمیت بوده که گفتمان امنیت غذایی درست به آن پرداخته است و غفلت از این مسئله به امنیت غذایی کشور لطمه میزند.
وی افزود: در سال۲۰۵۰ باید برای ۹میلیارد نفر جمعیت غذا وجود داشته باشد درحالیکه منابع طبیعی رو به کاهش است. در گذشته برای تأمین غذا با این دست چالشها مواجه نبودیم، اما اکنون با چالش زیستمحیطی و آلایندگی مواجهیم. در پنجاه سال آینده با توجه به رشد جمعیت باید تأمین غذای سالم داشته باشیم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در گذشته امنیت غذایی در تهیه غذا خلاصه میشد، اما به مرور زمان با افزایش جمعیت و وجود آلایندهها مسئله سلامت و کیفیت غذا مطرح شد و پس از کاهش منابع طبیعی مسئله پایداری و ثبات در امنیت غذایی نیز مطرح شد.
زند با تأکید بر اینکه در امنیت غذایی موضوع مردمی که همواره دسترسی به غذا ندارند هم مطرح است، بیان کرد: دسترسی فیزیکی، اقتصادی و ترجیحات غذایی نیز جزو امنیت غذایی مطرح است. باید تلاش کنیم موضوع امنیت غذایی را در کشور به صورت درست جابیندازیم. اگر فراوانی محصول باشد اما قدرت خرید نباشد این موضوع نیز در بحث امنیت غذایی مطرح است، ضمن اینکه امنیت غذایی تنها در کشاورزی نیست و تمام بخشها در آن نقش دارند.
وی افزود: باید برای امنیت غذایی جایگاه تعیین کرده و زیرساختهای آن را مشخص کنیم. یکی از چالشهای بزرگ آلایندههاست که یک سوم آن ناشی از کشاورزی و گازهای گلخانهای است و در جهان به این موضوع بسیار پرداختهاند.
مشاور وزیر جهادکشاورزی گفت: جهان در پی افزایش تابآوری است و هزینههای واقعی تولید شامل آسیب بخشهای منابع طبیعی در هزینه تمام شده نیز است. حدود ۳میلیاردنفر در جهان قدرت خرید غذای مطلوب ندارند. عدالت غذایی و فناوریهای نوآورانه که بتواند امنیت غذایی را تأمین کند از مباحث مهم دنیاست.
زند در نهایت خاطرنشان کرد: امنیت غذایی دچار پیچیدگیهایی در جهان است که ما به آن کم پرداختیم، حاکمیتها در مسئله غذایی بهطور ویژه در حوزه کشاورزی تمرکز میکنند درحالیکه حوزه کشاورزی و غذا از یکدیگر جدا نیستند و باید به هردوی آن پرداخته شود.