اطلاعيه كانون بازنشستگان تامين اجتماعي درباره وام ضروری سال ۱۴۰۴ ۸ مصدوم در برخورد سه خودرو در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) برخورد صاعقه به ۲ دامدار در پلدختر لرستان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) کاهش وزن با رژیم فستینگ ۴:۳ گام بلند ایران و قزاقستان برای توسعه گردشگری؛ روادید یک‌ماهه و افزایش پروازهای مستقیم آیا قیمت غذای دانشجویی افزایش می‌یابد؟ دستور دادستان تبریز برای بررسی حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مرگ فرزند بر اثر شلیک تصادفی پدر در خمین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف جان مأمور پلیس‌راه اصفهان را گرفت (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) واکنش مرکز وکلای قوه‌قضائیه به انتقادات: هزینه دادرسی انتظامی برای شکایت از وکلا ضروری است کاهش ۲۳ درصدی تصادفات در خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان
سرخط خبرها

کیمیایی که سرمایه انسانی را شکوفا می‌کند

  • کد خبر: ۱۹۰۳۱۰
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۵
کیمیایی که سرمایه انسانی را شکوفا می‌کند
احتمالاً تا به حال تجربه شنیدن این جمله که "نباید اعتماد می‌کردی! " را داشته‌اید؛ جمله‌ای سرزنش‌گونه که نمی‌دانید کدام رفتار اشتباهتان منجر به شنیدن آن شده است. موضوعی که آزردگی و بی‌اعتمادی را در ذهن افراد می‌کارد و نهایتاً به برخی آسیب‌ها در روابط اجتماعی منجر می‌شود، اگر این جمله را هم نشنیده باشید، ترس انجام دادن برخی امور به دلیل عدم اطمینان از نتیجه آن را حتماً تجربه کرده‌اید.
لیلی رحمانی
خبرنگار لیلی رحمانی

به گزارش شهرآرانیوز، چنین مسائل و ناکامی‌هایی بود که پس از سال ۱۹۶۱ میلادی منجر به ایجاد مفهوم سرمایه اجتماعی شد. مفهومی گسترده و دارای اهمیت که برای جامعه به مثابه روغن و چسب است.
منظور از چسب و روغن بودن به عنصر قوام دادن و تسهیل‌گر بودن اشاره دارد که روابط اجتماعی، افراد، نهاد‌ها و... را به مثابه چرخ دنده‌های یک سیستم در کنار یکدیگر قرار داده و همچنین موجب تسهیل کارکرد میان آن‌ها می‌شود.
اگر به مثال ابتدای بحث برگردیم، مفهوم اعتماد به عنوان نخستین وجه سرمایه اجتماعی نمایان می‌شود. اعتمادی که در ادامه آن فرد آرامش خاطر را تجربه کرده و همراهی و همیاری بیشتری را در جامعه از خود نشان می‌دهد.
با این تعریف باید تاکید کرد آنچه در تمام نظریات توسعه مغفول مانده، سرمایه اجتماعی و نتایج آن بر تمامی حوزه‌هاست. مردم کشوری که سرمایه اجتماعی بیشتری دارند، می‌توانند به راحتی در کنار یکدیگر زندگی کرده و بهره‌وری بیشتری را تجربه کنند.
با نگاهی ساده به روابط بین فردی افراد در طول ادوار گذشته در کشور خودمان می‌توان دریافت که سرمایه اجتماعی ما رو به افول است. چنانچه در گذشته افراد با تار سبیل یا وعده‌ای کلامی از تحقق موضوعی یا انجام معامله‌ای مطمئن بودند و در حال حاضر محکم‌ترین مکتوبات قضایی هم نمی‌تواند مانع برخی رفتار‌ها شود.
در واقع باید پا را فراتر از کارکرد مفهوم سرمایه اجتماعی در ایجاد رضایت و آرامش گذاشت و گفت، وجود سرمایه اجتماعی غنی در هر کشوری می‌تواند تولید، سرمایه‌گذاری و در نهایت اقتصاد جوامع را نیز متأثر کند. چنانچه اگر افراد اطمینان بیشتری از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف داشته باشند، با خیال راحت‌تر گام‌های بزرگ‌تری نیز خواهند برداشت.
در نهایت این چسب کاتالیزگر ارمغانی نیست که به راحتی بتوان آن را به دست آورد. هر جامعه برای تقویت سرمایه اجتماعی خود نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان در آموزش و پرورش و سایر حوزه‌ها دارد؛ چراکه صرفاً بخشی از مفهوم فوق به روابط میان افراد مرتبط است و شهروندان نیازمند اطمینان به تمامی نهادها، سازمان‌ها و تصمیمات هستند. چنانچه اگر نتوانیم به نهاد‌های فعال اعتماد کنیم، در انتخاب ساده‌ترین و حیاتی‌ترین امور، چون دریافت خدمات پزشکی، مهندسی و خدماتی دچار مشکل شویم. چرا که انتخاب یک پزشک حاذق برای سپردن جان و زندگیتان نیز از اعتماد به نهادی که وی از آن فارغ التحصیل شده است، باز می‌گردد. موضوعی که می‌تواند اهمیت بیشتر سرمایه اجتماعی را در تمامی جوانب زندگی نمایان کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->