به گزارش شهرآرانیوز «بعضی وقتها آب آشامیدنی منطقه ما بوی ماهی مرده میدهد.» این عبارات تنها یک پیام از میان پیامهایی است که شهروندان درباره کیفیت آب منطقه زندگی خود به ستون حرف مردم ارسال کرده اند. گلایه از بوی بد آب آشامیدنی، رنگ زرد یا کدر بودن آب، املاح بسیار زیاد در آب آشامیدنی و مزه بد آن بخشی از درخواستهایی است که از سوی شهروندان بارها و بارها برای پیگیری وضعیت آب آشامیدنی در مناطق مختلف مشهد مطرح میشود. به نظر میرسد تغییرات اقلیمی، خشک سالیها و کاهش حجم منابع آب با موضوع کیفیت آب آشامیدنی ارتباط مستقیمی داشته باشد، گلایههای مردمی اینبار ما را برآن داشت تا این درخواستهای شهروندان را از متولیان شرکت آب و فاضلاب مشهد پیگیری کنیم.
یک شهروند در پیامکی به ستون حرف مردم نوشت: در منطقه سناباد آب آشامیدنی گاهی بوی بدی میدهد شبیه زمانی که آب راکد مانده و بو گرفته باشد. لطفا پیگیری کنید که آیا واقعا آب آشامیدنیای که ما مصرف میکنیم بهداشتی است؟
شهروند دیگری نیز که ساکن محدوده قاسم آباد است در پیامی به ستون حرف مردم نوشته است: آب آشامیدنی منطقه محل سکونت ما رنگ شفافی ندارد. گاهی کدر و زرد رنگ است. مجبور هستیم آب معدنی تهیه کنیم. وقتی این همه هزینه قبض آب میدهیم چرا باید کیفیت آب این قدر پایین باشد؟
شهروند دیگری نیز از محدوده خیابان کوهسنگی در پیامی نوشته است: آب شرب در منطقه ما به اندازهای املاح دارد که حتما باید از دستگاه تصفیه آب استفاده کنیم. این املاح آن قدر زیاد است که در لولهها رسوب میکند و اصطلاحا گچ میشود و با چشم قابل مشاهده است. چرا کیفیت آب شرب در مناطق مختلف مشهد متفاوت است؟
فاتحی، شهروند دیگری ساکن در محدوده هاشمیه، این گونه برایمان نوشت: وقتی آب در محدوده ما قطع و دوباره وصل میشود تا چند ساعت آب گل آلود است و خاک وارد انشعاب میشود این چه وضعیتی است؟
حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در پاسخ به گلایهها و درخواستهای مطرح شده از سوی برخی از شهروندان درباره شاخصههایی که در کیفیت آب شرب مشهد تأثیر دارد، میگوید: آب آشامیدنی در مشهد از منابع سطحی شامل چهار سد مخزنی و منابع زیرزمینی که حدود ۵۰۰ حلقه چاه است، تأمین میشود.
وی ادامه میدهد: شاخصههای دخیل در کیفیت آب شاخصههای فیزیکی مانند طعم، بو، رنگ، کدورت و شیمیایی مانند املاح آب و نیز شاخصه میکروبی هستند که معمولا منابع آب سطحی و زیرزمینی از نظر شاخصههای فیزیکی مرتبط با گوارایی آب مانند طعم و بو با یکدیگر تفاوت دارند.
اسماعیلیان میافزاید: با توجه به پراکندگی منابع و متغیر بودن نسبت اختلاط منابع مذکور، کیفیت آب در بخشهای مختلف شهر مشهد متفاوت خواهد بود و این تفاوت کیفیت ممکن است از سوی برخی مشترکان احساس شود.
اسماعیلیان با اشاره به خشک سالیهای اخیر و اینکه این مسئله تا چه اندازه بر روی کیفیت آب اثرگذار است، بیان میکند: با توجه به خشک سالیهای اخیر و کاهش حجم منابع آب معمولا مطلوب بودن کیفیت آب خصوصا از نظر شاخصههای شیمیایی کاهش مییابد، ولی همچنان کیفیت آب در محدوده مجاز استاندارد آب شرب قرار دارد.
وی درباره اینکه کدام منطقه مشهد از کیفیت آب بهتری برخوردار است، اظهار میکند: با توجه به تعدد شاخصههای کیفی آب نمیتوان منطقه مشخصی از شهر مشهد را به عنوان بهترین منطقه برای کیفیت آب معرفی کرد، بلکه ممکن است هر بخشی از شهر مشهد از نظر یک یا چند منطقه کیفی در مقایسه با سایر مناطق از شرایط مطلوبتری برخوردار باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد درباره نحوه نظارت و ارزیابی که بر روی کیفیت آب آشامیدنی انجام میشود، میگوید: به منظور پایش و کنترل کیفیت آب، عملیات کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی از کلیه منابع، مخازن و شبکه توزیع به صورت روزانه انجام میشود.
اسماعیلیان میافزاید: اندازه گیری عوامل شیمیایی و ریزآلایندهها به صورت ماهانه، فصلی و سالانه و طبق برنامههای زمانی اعلام شده از سوی مراجع ذی صلاح در آزمایشگاههای مجهز شرکت آبفای مشهد انجام میشود. لازم به ذکر است علاوه بر این پایش ها، مراکز بهداشت نیز به صورت مستمر بر کیفیت آب نظارت دارند.
وی درباره نحوه ارتباط شهروندان با شرکت آب و فاضلاب و بیان گلایهها و درخواست هایشان میگوید: مشترکان میتوانند از طریق سامانه ۱۲۲، نسبت به انعکاس مشکلات و نقطه نظرات خود در خصوص کیفیت آب اقدام کنند و با ما در ارتباط باشند.