تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سازمان ملل: هر ماه ۶۰ نفر بر اثر انفجار مین در افغانستان کشته یا معلول می‌شوند

  • کد خبر: ۱۹۳۳۴۱
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
سازمان ملل: هر ماه ۶۰ نفر بر اثر انفجار مین در افغانستان کشته یا معلول می‌شوند
دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشور‌ها به مین و مواد انفجاری است و هر ماه در این کشور بیش از ۶۰ نفر که عمدتا کودک کشته یا معلول می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارشی که به‌تازگی آن را منتشر کرده گفته است که دو سوم از ۴۰۱ منطقه در افغانستان آلوده به مهمات انفجاری است.

به‌گفته‌ی اوچا، سه میلیون نفر در شعاع یک کیلومتری مین‌ها، بمب‌های دست‌ساز و بقایای مواد منفجره‌ی به‌جامانده از جنگ زندگی می‌کنند.

اوچا اضافه کرده است که آلودگی اراضی افغانستان به مین میراثی قبل از ۲۰۰۱ و پس از آن است.

به‌گفته‌ این دفتر سازمان ملل متحد، استان‌های ارزگان، قندوز، هلمند، قندهار، کنر، بادغیس، فاریاب، ننگرهار، غزنی، فراه، میدان‌وردک و سمنگان به‌شدت تحت تأثیر مین و مواد انفجاری به‌جامانده از جنگ هستند.

به‌گفته‌ اوچا، حتی تعداد زیادی از زیرساخت‌ها، از جمله مدرسه‌ها آلوده به مواد انفجاری هستند.

اوچا تصریح کرده است که خانواده‌های وابسته به معیشت مبتنی بر کشاورزی، از جمله کشاورزان، چوپانان و دامداران، بیشتر در معرض خطر ناشی از مواد انفجاری هستند.

همچنین جمعیت‌های عودت‌کننده نیز آسیب‌پذیر هستند، زیرا آنان از مناطقی که به آن باز می‌گردند آگاهی ندارند.

در گزارش دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) آمده است که با عمیق‌تر‌شدن سطح فقر در افغانستان، کودکان و بزرگ‌سالان بیشتری به جمع‌آوری گلوله‌های توپخانه‌ای عمل‌نکرده و خمپاره برای جمع‌آوری فلز به‌خاطر امرار معاش سوق داده می‌شوند و با عواقب غم‌انگیزی مواجه می‌شوند.

کاهش بودجه برای مین‌زدایی

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ سازمان ملل می‌گوید که منابع لازم برای جلوگیری از خطرات مین ندارد.

در گزارش اوچا آمده است که در حال حاضر مبارزه با خطرات مین به‌شدت با کمبود بودجه مواجه است.

به‌گفته‌ این دفتر، در دو سال گذشته، بودجه برای مین‌زدایی به نصف کاهش یافته است که منجر به کاهش ۴۰ درصدی نیروی کار مین‌زدایی شده است.

گفته شده که تعداد پرسنل مین‌زدایی از ۱۵ هزار نفر به ۳ هزار نفر رسیده است.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->