پیش بینی بورس (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) معامله ۸۳.۶ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران افزایش حقوق فروردین ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان نشست (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون تامین مالی اتاق ایران: باید حرمت اموال بخش خصوصی رعایت شود گزارش صندوق بین المللی پول| ایران دومین اقتصاد برتر غرب آسیا+جزئیات رسیدگی به شرکت‌های فروش آنلاین طلا روی میز فرمانداری| مشهد، میزبان بیشترین تعداد بانوان طلافروش در کشور نهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر مشهد آغاز شد| رونمایی از نخستین شمش طلا و نقره ضدجعل بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | چانگان، یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت نسبی قیمت‌ها شیر خام گران شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت لبنیات افزایش می‌یابد؟ اولتیماتوم بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز آغاز فروش اقساطی ۳ محصول کرمان موتور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات جابه‌جایی پول از بزرگان بورسی به کوچک‌تر‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به کانال ۸۱ هزار تومان رسید فهرست اقلام مشمول نرخ ارز ترجیحی مشخص شد رشد بی سابقه ۱۳.۶ درصدی تقاضای مصرف برق کشور قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان چه تعداد هواپیمای فعال در کشور داریم؟ ترخیص سریع‌تر مواد اولیه برای رشد تولید علت لغو برخی از قطار‌های مسافربری مشهد-سرخس در اردیبهشت ماه چیست؟ قیمت جهانی طلا امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد فرصت‌سوزی در خراسان رضوی با بی‌توجهی به مولدسازی | خواب ۳۱ همت سرمایه در املاک مازاد ورود دوباره خودرو به بورس کالا قوت گرفت دود حادثه بندرعباس در چشم اقتصاد خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از تأثیرات حادثه بندر شهید رجایی بر صنایع استان آغاز خرید تضمینی پیاز از کشاورزان ویدئو | بازگشت قیمت طلا و سکه به روند کاهشی صادرات ۵۸ میلیارد دلاری ایران ظرفیت رشد ۳ برابری دارد کاهش یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران
سرخط خبرها

ورود ایران به بازار شیل‌های نفتی برای اولین بار

  • کد خبر: ۱۹۳۵۵۸
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
ورود ایران به بازار شیل‌های نفتی برای اولین بار
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: وجود شیل‌های نفتی در منطقه قالی کوه شهرستان الیگودرز موفقیت بزرگی برای کشور است که برای اولین بار ایران را وارد بازار شیل‌های نفتی خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی فکور روز پنجشنبه در بازدید از میدان نفتی شهرستان الیگودرز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۱۵ سال کار مطالعاتی و میدانی در این منطقه از شهرستان الیگودرز صورت گرفته و اکیپ‌های مختلف صحرانوردی در این منطقه حضور یافته و نمونه برداری و آزمایشات لازم را انجام داده اند تا نتیجه آن رسیدن به قابلیت برداشت از این میدان رو زمینی باشد.

وی با اشاره به اینکه شیل‌های نفتی ۲ گونه هستند افزود: یک گونه این شیل‌ها زیرزمینی هستند که تا اعماق هزار و ۲ هزار متری باید چاه حفر و با روش‌های بسیار گران استحصال شود که نفت استحصال شده نیز ۳۰ تا ۴۰ دلار ارزش افزوده به همراه داشته باشد تا استخراج، اقتصادی باشد، اما خداوند این نعمت را روی زمین در این منطقه به ما داده است.

فکور با اشاره کیفیت شیل‌های قالی کوه نسبت به شیل‌های آمریکا و سایر کشور‌هایی که شیل نفتی دارند و صاحب فناوری هستند تصریح کرد: بررسی‌های میدانی و کار‌های آزمایشگاهی با مشارکت انستیتوی نفت تهران به اتمام رسیده، نمونه آزمایشگاهی آن موفقیت آمیز بوده و روش آن نیز پیدا شده که نمونه نیمه صنعتی آن در ابعاد ۱۰ کیلو به صورت پیوسته نفت و میعانات نفتی و گاز به همراه داشته است.

وی ادامه داد: در شهر‌هایی همچون اهواز باید تا عمق ۲ هزار و ۵۰۰ متر حفاری کنیم تا به نفت برسیم در حالی که در این منطقه از قالیکوه شهرستان الیگودرز همین نفت بر روی زمین قرار دارد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ۲ روش برداشت نفت در این منطقه عنوان کرد: یکی از روش‌های برداشت به صورت معدنی است که باید از معادن روی زمین برداشت شود و روش دیگر آن به صورت صنعتی در فرآیند‌های نفتی است که باید انجام شود، اما محققین اکتشاف و انستیتوی نفت روش جدیدی یافت کرده اند که قابلیت برای شیل‌های نفتی ایران دارد و ثبت جهانی خواهد شد.

فکور اضافه کرد: کارخانه نیمه صنعتی این روش ساخته شده و در حال برداشت نفت و میعانات و گاز همراه آن است که قیمت بسیار بالایی در اقتصاد بین الملل دارد و کمک اقتصادی خوبی برای کشور خواهد بود و انتظار می‌رود که کشور را از بعد نفت، گاز و میعانات گازی خودکفا کند.

وی با بیان اینکه با این موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی برای اولین بار وارد بازار شیل‌های نفتی می‌شود تصریح کرد: در حالی که تلاش‌ها از ۱۵ سال پیش شروع شده است، اما این اتفاق در دولت سیزدهم روی داده چراکه تلاش زیادی برای این امر وارد کرد تا کارخانه نیمه صنعتی آن را که قبلا نداشتیم ساخته شد.

فکور با اشاره به انجام برآورد‌های اقتصادی این شیل‌ها برای کشور عنوان کرد: برای انجام محاسابات آن به عکس‌های هوایی و ماهواره‌ای نیاز است و گمانه زنی‌ها تا عمق ۳۰۰ متر نیز صورت گرفته و چاه هم حفر شده است حال باید دید که این ظرفیت تا چه عمقی است.

وی با تاکید بر اینکه عیار نفت این منطقه باید برآورد و پس از آن تولید واقعی شروع شود افزود: امیدواریم طی ۲ تا سه ماه آینده گزارش فنی و اقتصادی آن از طریق انستیتوی نفت دانشگاه تهران به ما داده و اقدامات عملیاتی آغاز شود.

فکور عنوان کرد: پسماند‌های باقیمانده از این شیل‌ها بسیار خالص بوده و دوستدار طبیعت و محیط زیست است و از همین پسماند در صنایع مختلف مثل سیمان می‌توان استفاده کرد یا به عنوان خاک به جای اول برگرداند.

وی درخصوص اشتغالزایی این شیل‌های نفتی برای منطقه عنوان کرد: به صورت مستقیم، غیرمستقیم و سه شیفته پیش بینی می‌شود که حدود از سه هزار نفر به فعالیت مشغول شوند که قطعا اولویت با نیرو‌های بومی منطقه خواهد بود.

استاندار لرستان نیز اظهار کرد: در منطقه گله بادوش الیگودرز به صورت خدادای ذخایر شیل‌های نفت وجود دارد که برای اولین بار در کشور مورد استحصال قرار خواهند گرفت.

فرهاد زیویار با بیان اینکه ذخایر نفتی در این منطقه از قبل وجود داشته است افزود: کارشناسان، محققان و مدیران باتجربه وزارت نفت و شرکت اکتشافات از تجربیات مختلف استفاده کردند تا نتیجه آزمایشات در حدی قرار گرفت که بتوانیم از ذخایر این شیل‌های نفتی که غنی‌ترین شیل‌های دنیا محسوب می‌شوند استفاده کنیم.

وی بیان کرد: اکنون در مرحله‌ای قرار گرفته ایم که بتوانیم با سرمایه گذاری و استقرار کارخانه توسط شرکت شهرک‌های صنعتی، استحصال نفت آغاز شود.

نفت شیل با نام لاتین shale oil نوعی نفت نامتعارف می‌باشد که از کیفیت بالایی در میان سایر نفت‌ها برخوردار است، نفت شیل از سنگ‌های نفت زا و یا شیل نفتی با استفاده از روش‌های گوناگون بدست می‌آید.

این نوع نفت می‌تواند هم به صورت مستقیم و خالص، به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد، هم می‌توان اصلاحاتی بر روی آن انجام داد و ناخالصی‌های آن همچون گوگرد و یا نیتروژن را حذف کرد و مقادیری از هیدروژن را به آن افزود و به عنوان ماده اولیه، در امور گوناگون استفاده کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->