آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است
سرخط خبرها

عوارض دیابت، فرد را زمین‌گیر می‌کند

  • کد خبر: ۱۹۴۰۹۹
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
عوارض دیابت، فرد را زمین‌گیر می‌کند
یک متخصص تغذیه گفت: ما از دیابت به خاطر عوارض و شدت آن می‌ترسیم؛ زیرا عوارض آن فرد را زمین‌گیر می‌کند، بنابراین باید قند خون را کنترل کنیم که از طریق رژیم غذایی امکان‌پذیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن نعمتی امروز، ۲۱ آبان‌ماه، در نشست خبری روز جهانی دیابت که در محل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی می‌خواهیم دیابت را کنترل کنیم نیاز به سه پایه داریم. یکی از پایه‌ها دارو‌هاست که فوق تخصص غدد یا متخصص داخلی تجویز می‌کند. دوم برنامه غذایی و سوم فعالیت بدنی یا ورزش است.

وی بیان کرد: مشکل ما با افراد دیابتی این است که یک یا حداکثر دو تا از پایه‌ها را در نظر می‌گیرند، بنابراین دچار عوارض می‌شوند. اهمیت تغذیه برای دیابت این است که ما بتوانیم قند خون را کنترل کنیم. ما از دیابت به خاطر عوارض و شدت آن می‌ترسیم؛ زیرا عوارض آن فرد را زمین‌گیر می‌کند، بنابراین باید قند خون را کنترل کنیم که از طریق رژیم غذایی امکان‌پذیر است. رژیم غذایی باید در کنار دارو باشد وگرنه رژیم غذایی به تنهایی پاسخگو نیست. اهمیت تغذیه در کنترل قند، چربی و فشار خون است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه کنترل عوارض دیابت و رسیدن به اهداف تغذیه‌ای، ساده است، عنوان کرد: یک راه ساده برای رسیدن به اهداف تغذیه‌ای وجود دارد و آن توزیع غذا یا پخش وعده‌هاست. با این روش قند خون کنترل می‌شود. مواد غذایی را باید قطره‌چکانی به بدن تزریق کنیم؛ زیرا بدن فرد یا انسولین ندارد یا انسولین وی خوب کار نمی‌کند. غذا را باید در سه وعده و پنج میان‌وعده تقسیم کنیم. این فرایند بعد از دارو است. ما هیچ گاه دارو را حذف نمی‌کنیم.

نعمتی افزود: دومین کار این است که وزن بیماران دیابتی را کنترل کنیم. تا وقتی قند خون را کنترل نکردیم به وزن فرد کاری نداریم. در ماه باید ۲ تا ۴ کیلو از وزن فرد کم کنیم. با کاهش وزن نیاز به قرص و انسولین کمتر می‌شود. اگر ۱۰درصد وزن هم کم شود، قابل قبول است. کاهش وزن باید علمی انجام شده و به متخصص تغذیه مراجعه شود. رژیم‌های موجود در اینترنت علمی و دقیق نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سومین کار آموزش در زمینه استفاده از کربوهیدرات‌‎هاست. ما اجازه نداریم نان، ماکارونی و برنج را حذف کنیم. بهترین غذا برای فرد دیابتی باز هم کربوهیدرات است، اما پیچیده که سبوس داشته باشد. نان و برنج را نباید در یک وعده غذایی به مقدار زیاد مصرف کرد، بلکه باید تقسیم شود.

وی خاطرنشان کرد: هیچ میوه‌ای برای فرد دیابتی ممنوع نیست. فرد مبتلا به دیابت مجاز به مصرف هندوانه، انگور و موز است، اما میزان مصرف باید رعایت شود. خربزه، تیل سبز، طالبی، انجیر و انبه باید کمتر مصرف شود. بهتر است سبزیجات دو تا سه وعده در روز و در وعده اصلی مصرف شود. گوجه، خیار، کاهو، کلم، بروکلی، کلم پیچ، کاهو پیچ، شلغم، بامیه، چغندر، اسفناج، سیر و پیاز از جمله این سبزیجات است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->