به گزارش شهرآرانیوز، مجید پورحسین امروز، ۲۴ آبانماه، در تور خبری بازدید از رصدخانه شهری مشهد که در کارخانه نوآوری برگزار شد، اظهار کرد: رصدخانه شهری شهرداری مشهد اداره رصد و شفافیت دادههای شهری مشتمل بر هفت امور شامل انتشار و شفافیت اطلاعات، دادهکاوی سازمانی، طرحهای موضوعی، طرحهای کاربردی، آمایش سرزمینی، دادههای مکانی و پیگیری محتوای رصدخانه است.
وی بیان کرد: رصدخانه شهری قرار است اطلاعاتی را در خدمت ذینفعان قرار دهد و تصمیمسازی در حوزه مدیریت شهری را اداره کند. ذینفعان شامل پژوهشگران، مدیران ارشد، سازمانهای مردمنهاد، شرکتهای کسبوکار و مجموعههایی از کارکنان هستند که میتوانند از خدمات استفاده کنند. سه نوع تحلیل در رصدخانه انجام میشود. بخشی با رویکرد گذشتهنگر بوده که اتفاقات قبل را رصد میکند، برخی موارد وضعیت حال و کنونی را نمایش میدهد و برخی تحلیلها نیز آیندهنگرانه است.
پورحسین گفت: در سال ۱۹۹۴ با توجه به بحران اطلاعاتی در مدیریت شهری قرار شد در سال ۱۹۹۷ شاخصسازی و آمارسازی اتفاق بیفتد، بنابراین اولین رصدخانه شهری در جهان در سازمان ملل متحد ایجاد شد. اولین کلانشهری که در این زمینه ورود پیدا کرد، تهران در سال ۱۳۹۱ بود. ساخت رصدخانه شهری مشهد در آذرماه ۱۳۹۹ در دستورکار قرار گرفت که یک ماه پیش افتتاح و بهرهبرداری قطعی شد.
مدیر رصدخانه شهری مشهد افزود: زحماتی در احداث تجهیزات با توجه به تحریمهای داخلی و خریدهای سخت خارجی و بخشی با توان داخلی انجام شد که در نهایت این رصدخانه را تاسیس کردیم. رصدخانه شهری قرار است تصمیمسازی در حوزه شهر انجام دهد. پراکندگی اموری که در سطح شهر تصمیمگیری میشود در رصدخانه به صورت منسجم شکل میگیرد و تصمیمات بین دستگاهی اینجا گرفته میشود. مشهد اولین کلانشهری است که لایهها را برخط نمایش میدهد. تولید نقشههای آفلاین علاوه بر آنلاین نیز از دیگر کارهایی است که انجام میشود.