دستگیری پزشک قلابی: قربانی شدن زن میانسال در کلینیک زیبایی غیرمجاز از گاوصندوق ضدسرقت تا شلیک به تعقیب‌کننده |جزئیات هولناک سرقت‌های مسلحانه شمال تهران پشت پرده قتل هولناک همسر؛ از سوءظن تا تیغ قصابی! مرگ ۲ جوان گنابادی به علت غرق شدگی در استخر کشاورزی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته و ده‌ها زخمی در حمله‌ای مرگبار به مدرسه‌ای در اتریش + فیلم بارش باران در انجام پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد خللی ایجاد نکرد چگونه نسخه الکترونیکی داروی خود را مشاهده کنیم؟ آیا افسردگی بدون مصرف دارو درمان می‌شود؟ سازمان نظام پزشکی اسامی افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی را اعلام کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) صفحه‌نمایش چگونه بحران‌های عاطفی کودکان را عمیق‌تر می‌کند؟ فرزندآوری در ازدواج دوم | ضرورت ها، نکات کلیدی و ملاحظات مهم آغاز رقابت‌‌های ورزشی دانش‌آموزان خراسان رضوی برای حضور در مسابقات کشوری مدل مدیریتی به سبک توله خرسی ایران خواستار همکاری جهانی برای نجات جنگل‌های زاگرس است ایران، رتبه ۲۷ جهان در پسماند پلاستیک سبک زندگی سالم را چگونه تقویت کنیم؟ کاهش موارد ابتلا به سرخک در مشهد نسبت‌به سال گذشته مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد ثبت تصاویر دو قلاده خرس قهوه‌ای در جنگل‌های لنگرود + فیلم بازداشت عامل آتش‌سوزی بیمارستان قلب شهید رجایی تهران راهنمای تصحیح اوراق امتحانی یک ساعت بعد از آزمون‌ها منتشر می‌شود آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجومعلمان، امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) لایحه نحوه استفاده از سلاح برای محیط‌بانان منتظر تصویب نهایی در صحن مجلس است سخنگوی قوه قضائیه: فرزند و عروس کاظم صدیقی ۱۰ روز پیش بازداشت شدند | اعلام رسمی نظر پزشکی قانونی در پرونده قتل الهه حسین نژاد راه‌اندازی هزار و ۲۰۰ مدرسه رسمی حفظ قرآن در کشور | همه مدارس باید شرایط اقامه نماز در مدرسه را مهیا کنند آموزش و پرورش و تابستانِ راهبردیِ پیش‌رو آموزش ضمن خدمت معلمان و مدیران در تابستان تکمیل می‌شود مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی تا هفته دیگر واریز می‌شود دستگیری سارقان سریالی دوچرخه و  لوازم خودرو در  عملیات‌های پلیس مشهد
سرخط خبرها

ویروس کرونا چگونه سلول‌های ریه را مورد حمله قرار می‌دهد؟

  • کد خبر: ۱۹۶۷۶
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹
ویروس کرونا چگونه سلول‌های ریه را مورد حمله قرار می‌دهد؟
شایع‌ترین نشانه‌ بیماری در فرد آلوده به ویروس کرونا بروز مشکلات تنفسی است چرا که بخشی از اولین تماس این ویروس با اندام‌های بدن در ریه‌ها اتفاق می‌افتد.

به گزارش شهرآرانیوز، کروناویروس نیز همچون آنفلوآنزا بیماری تنفسی به حساب می‌آید و می‌تواند با عطسه و سرفه و ترشحات فرد آلوده منتقل شود.

اگرچه مدت زمان طولانی از زمان شیوع کروناویروس نگذشته اما کارشناسان و متخصصان به تدریج اطلاعات بیشتری از بیماری کووید-۱۹ بدست آورده‌اند و به گفته پروفسور «مارک فیلدر» - میکروب شناس در دانشگاه کینگستون انگلیس، کروناویروس دو مجموعه سلول را در ریه‌ها مورد هدف قرار می‌دهد.

به گفته این میکروب شناس سلول‌های جامی (goblet cell) و سلول‌های مژکدار (ciliated cell) تحت تاثیر این ویروس قرار دارند.

«مارک فیلدر» افزود: سلول‌های جامی مخاط تولید می‌کنند که لایه نازک و مرطوبی را در مجرای تنفسی ایجاد می‌کند که برای کمک به حفظ رطوبت ریه‌ها حائز اهمیت است. همچنین سلول‌های مژکدار سلول‌هایی هستند که مژک‌های کوچکی دارند و این مژک‌ها حرکت موج‌دار به سمت بالا دارند و بنابراین هر ماده‌ نامطلوب و مهاجم همچون باکتری، ویروس یا ذرات غبار در مخاط گیر افتد به سمت گلو کشیده می‌شود.

وی تصریح کرد: هنگام سرفه، مخاط با سرفه بالا آمده و سپس بلعیده شده و روانه معده می‌شود. این فرآیندی است که به طور طبیعی رخ می‌دهد. اما به نظر کروناویروس ترجیحا این دو مجموعه از سلول‌ها را آلوده می‌کند که در مورد بیماری سارس هم مشاهده می‌شود.

این میکروب شناس با بیان اینکه مشکل از جایی آغاز می‌شود که ویروس این سلول‌ها را آلوده کرده و شروع به از بین بردن آن‌ها می‌کند، اظهار داشت: زمانیکه این سلول‌ها از بین می‌روند، بافت‌ها وارد ریه‌ها شده و ریه‌ها به تدریج دچار انسداد می‌شود. این انسداد به مفهوم این است که بیمار دچار ذات‌الریه شده است. همچنین مشکل دیگری وجود دارد به این صورت که سیستم ایمنی به دلیل اینکه تحت خطر قرار دارد واکنش نشان می‌دهد. در نهایت ممکن است این واکنش افراطی به از بین رفتن بافت‌های سالم نیز منجر شود.

به گفته این میکروب شناس، واکنش‌های بدن برای مقابله با ویروس می‌تواند موجب بروز التهاب در ریه‌ها شود که نفس کشیدن را سخت‌تر می‌سازد.

وی گفت: پس از آنکه ویروس در ریه‌ها به شکل ذات‌الریه ظاهر می‌شود می‌تواند مشکلاتی را در کیسه‌های هوا در رگ‌های خونی ریه‌ها ایجاد کند.

همچنین ممکن است کروناویروس دیگر اندام‌های مهم بدن را تحت تاثیر قرار دهد. کروناویروس کلیه‌ها را نیز مورد حمله قرار می‌دهد. به گفته مارک فیلدر درصورتیکه کلیه‌ها عملکرد مناسب خود را نداشته باشند ممکن است به نارسایی اندام منجر شود.

به گزارش اسکای نیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) به افراد بالای ۶۰ سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری قلبی عروقی توصیه کرده به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از حضور در اجتماعات خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->