سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر داد: افزایش "نیم‌نمره‌ای" آزمون نهایی دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ خدمات اورژانس اجتماعی به صورت رایگان ارائه می‌شود آیا مراجعان به روانپزشک، «بیمار روانی» و «دیوانه» هستند؟ انجام سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور آمار معلمان زندانی به دلیل بدهی مالی | کدام استان‌ها بیشترین زندانی دبیر را دارند؟ تأکید سرکنسول جمهوری ترکیه بر افزایش تعداد پرواز‌ها بین مشهد و این کشور حمایت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان حادثه دیده بندرعباس مهلت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور امشب به پایان می‌رسد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز‌های پایانی هفته جاری جزئیات سهمیه کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد مسئله مهم بغل‌کردن تا صدسالگی آخرین مهلت اعلام وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی تعیین شد معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است زائران حج ۵۰۰ یورو ارز زائری دریافت می‌کنند | زائران زمینی عتبات هم به زودی ارز زیارتی دریافت می‌کنند استاندارد مهدکودک‌ها، یک مربی به‌ازای هر کودک است پلمب یک داروخانه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار تعداد داوطلبان رشته‌های آزمایشی اعلام شد | حضور پررنگ زنان در صف کنکور پزشکی دخترت را در آغوش بگیر | درباره رابطه مطلوب والدین با دختران نوجوان مهلت دریافت کارت کنکور فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پایان می‌یابد هشدار: عفونت گوش میانی کودکان را جدی بگیرید بلیت پرواز تهران-مشهد ۹.۴میلیون تومان شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حق بیمه باید برای همه کارگران و بر اساس مزد و مزایای آنان پرداخت شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سارقانی که خانه مال‌باختگان را جارو می‌زدند! شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴ فاکتور و تسویه شیرخشک باید جدا از دارو باشد نوار شمالی کشور خنک می‌شود (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت چه افرادی بیش از دیگران در خطر سکته مغزی هستند؟
سرخط خبرها

ویروس کرونا چگونه سلول‌های ریه را مورد حمله قرار می‌دهد؟

  • کد خبر: ۱۹۶۷۶
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹
ویروس کرونا چگونه سلول‌های ریه را مورد حمله قرار می‌دهد؟
شایع‌ترین نشانه‌ بیماری در فرد آلوده به ویروس کرونا بروز مشکلات تنفسی است چرا که بخشی از اولین تماس این ویروس با اندام‌های بدن در ریه‌ها اتفاق می‌افتد.

به گزارش شهرآرانیوز، کروناویروس نیز همچون آنفلوآنزا بیماری تنفسی به حساب می‌آید و می‌تواند با عطسه و سرفه و ترشحات فرد آلوده منتقل شود.

اگرچه مدت زمان طولانی از زمان شیوع کروناویروس نگذشته اما کارشناسان و متخصصان به تدریج اطلاعات بیشتری از بیماری کووید-۱۹ بدست آورده‌اند و به گفته پروفسور «مارک فیلدر» - میکروب شناس در دانشگاه کینگستون انگلیس، کروناویروس دو مجموعه سلول را در ریه‌ها مورد هدف قرار می‌دهد.

به گفته این میکروب شناس سلول‌های جامی (goblet cell) و سلول‌های مژکدار (ciliated cell) تحت تاثیر این ویروس قرار دارند.

«مارک فیلدر» افزود: سلول‌های جامی مخاط تولید می‌کنند که لایه نازک و مرطوبی را در مجرای تنفسی ایجاد می‌کند که برای کمک به حفظ رطوبت ریه‌ها حائز اهمیت است. همچنین سلول‌های مژکدار سلول‌هایی هستند که مژک‌های کوچکی دارند و این مژک‌ها حرکت موج‌دار به سمت بالا دارند و بنابراین هر ماده‌ نامطلوب و مهاجم همچون باکتری، ویروس یا ذرات غبار در مخاط گیر افتد به سمت گلو کشیده می‌شود.

وی تصریح کرد: هنگام سرفه، مخاط با سرفه بالا آمده و سپس بلعیده شده و روانه معده می‌شود. این فرآیندی است که به طور طبیعی رخ می‌دهد. اما به نظر کروناویروس ترجیحا این دو مجموعه از سلول‌ها را آلوده می‌کند که در مورد بیماری سارس هم مشاهده می‌شود.

این میکروب شناس با بیان اینکه مشکل از جایی آغاز می‌شود که ویروس این سلول‌ها را آلوده کرده و شروع به از بین بردن آن‌ها می‌کند، اظهار داشت: زمانیکه این سلول‌ها از بین می‌روند، بافت‌ها وارد ریه‌ها شده و ریه‌ها به تدریج دچار انسداد می‌شود. این انسداد به مفهوم این است که بیمار دچار ذات‌الریه شده است. همچنین مشکل دیگری وجود دارد به این صورت که سیستم ایمنی به دلیل اینکه تحت خطر قرار دارد واکنش نشان می‌دهد. در نهایت ممکن است این واکنش افراطی به از بین رفتن بافت‌های سالم نیز منجر شود.

به گفته این میکروب شناس، واکنش‌های بدن برای مقابله با ویروس می‌تواند موجب بروز التهاب در ریه‌ها شود که نفس کشیدن را سخت‌تر می‌سازد.

وی گفت: پس از آنکه ویروس در ریه‌ها به شکل ذات‌الریه ظاهر می‌شود می‌تواند مشکلاتی را در کیسه‌های هوا در رگ‌های خونی ریه‌ها ایجاد کند.

همچنین ممکن است کروناویروس دیگر اندام‌های مهم بدن را تحت تاثیر قرار دهد. کروناویروس کلیه‌ها را نیز مورد حمله قرار می‌دهد. به گفته مارک فیلدر درصورتیکه کلیه‌ها عملکرد مناسب خود را نداشته باشند ممکن است به نارسایی اندام منجر شود.

به گزارش اسکای نیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) به افراد بالای ۶۰ سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری قلبی عروقی توصیه کرده به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از حضور در اجتماعات خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->