وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم
سرخط خبرها

آغاز یازدهمین دور گفت‌وگوی امنیتی هرات در تاجیکستان

  • کد خبر: ۱۹۶۸۶۸
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
آغاز یازدهمین دور گفت‌وگوی امنیتی هرات در تاجیکستان
یازدهمین گفت‌وگو‌های سالانه تحت عنوان گفت‌وگو‌های امنیتی هرات در دوشنبه پایتخت تاجیکستان امروز دوشنبه ۶ آذر آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «بازخوانی افغانستان: راهکار‌های متفاوت» موضوع این نشست دو روزه است و انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزارکننده‌ این نشست است.

اشتراک‌کنندگان این نشست هم عمدتا سیاست‌مداران مخالف طالبان، کارشناسان، سیاست‌مداران و نمایندگان برخی از کشور‌ها هستند.

رنگین دادفر سپنتا، رییس بورد مشورتی انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و وزیر امور خارجه‌ پیشین در افتتاحیه‌ کنفرانس امنیتی هرات سخنرانی کرده و گفته است که از فروپاشی کشور دو سال و سه ماه می‌گذرد.

به‌گفته‌ی او، در این مدت ده‌ها هزار شهروند تحصیل‌کرده و آموزش‌دیده مجبور به فرار از کشور شده‌اند و هزاران نفر از زنان و مردان افغانستان به زندان‌ها انداخته شده و شکنجه شده‌اند.

او با اشاره به اعتراضات زنان گفته است که مبارزه‌ «پر فروغ زنان کشور ما برای رهایی و تحقق حقوق انسانی شان پرجلال‌ترین نماد و نمود مبارزه‌ی مردم ما برای آزادی و دموکراسی است».

سپنتا گفته است که روایت طالبانی از کسب قدرت همان حکایت پیروزی جهاد و پایان‌دادن به اشغال افغانستان توسط «صلبیون و کفار است»،

اما به‌گفته‌ او، واقعیت این روایت در عمل این است که «طالبان در نتیجه‌ ناکارایی دولت جمهوری اسلامی افغانستان و در پس‌آمد دگرگونی‌های ساختاری در نظام سیاسی جهانی و ایجابات نوین استراتژیک در سطح دنیا به قدرت رسیدند».

او افزوده است که بسیاری از سیاست‌مداران و حکومت‌ها در همسایگی افغانستان و در جهان از سیاسیون و جامعه‌ مدنی افغانستان می‌خواهند که با طالبان تعامل کنند.

به‌گفته‌ سپنتا، نگاه جهان بیرون به معضل افغانستان با نگاه اکثریت مردم افغانستان تفاوت‌های ذاتی دارد.

او گفته است: «درد ما مردم افغانستان، درد نداشتن استقلال، نداشتن حکومت قانون، نداشتن امنیت سیاسی و اجتماعی و محروم بودن از رشد اقتصادی و برابری فرهنگی و قومی است.»

وزیر خارجه‌ پیشین افغانستان اضافه کرده است که در تمام پیش‌نهاد‌هایی که تاکنون در پیوند به سیاست تعامل با طالبان مطرح شده، هیچ طرح مشخص و نقشه راهی با نتیجه‌ نهایی مطرح نشده است.

او در عین حال گفته است که از دید طالبان آنان یک دولت همه‌شمول و اسلامی ایجاد کرده‌اند و دیگران باید به آنان بیعت کنند.

سپنتا از گزارش و نقشه راه فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده‌ سازمان ملل در امور افغانستان انتقاد کرده و گفته است که «نیازی به سفیدکردن طالبان در میان سیاست‌های وحشتناک در افغانستان، از جمله آپارتاید جنسیتی نیست».

او در بخشی از سخنرانی خود گفته است که مردم افغانستان با استاندارد‌های دوگانه تفاهم نخواهند داشت و این رویکرد‌های دوگانه در سیاست بین‌المللی به جایی نخواهند رسید.

او اما گفته است این رویکرد‌های دوگانه «به‌صورت قطع مبارزه‌ ما دموکراسی‌خواهان و عدالت‌طلبان را برای رسیدن به صلح دشوار‌تر و مصیبت‌بار‌تر می‌کند».

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->