هشدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نظام دوگانه در مجوز برگزاری تجمعات نگرانی صهیونیست‌ها از هرگونه توافق بین ایران و آمریکا منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است واکنش وزارت خارجه آمریکا به تهدید روزنامه کیهان درباره ترور ترامپ واکنش حماس به حملات بمب‌گذاری در رفح؛ این اقدامات نسل‌کشی وحشیانه است به سطحی از اقتدار رسیده‌ایم که دشمن را وادار به عقب‌نشینی کرده‌ایم مذاکرات آمریکا و روسیه درباره سفارتخانه‌ها سازنده بود وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشانگر اقتدار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است سردار اشعری: عاقبت به خیری شهید صیاد شیرازی به خاطر ولایتمداری او بود امیر سرتیپ امان‌اللهی: وظیفه ما این است که به عنوان سربازان نظام، در رکاب ولایت گام برداریم دستور اژه ای به قضات: مدیرانی که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید راز سرخ صیاد | روایتی کوتاه از زندگی خوش‌عاقبت شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی دادستانی تهران علیه «حسام الدین آشنا» اعلام جرم کرد معاون هماهنگ کننده ارتش: شهید صیادشیرازی یک الگو در میان نیروهای مسلح بود سرلشکر باقری: وحدت نیروهای مسلح و توکل بی‌نظیر به قدرت خداوند از صفات شهید صیادشیرازی بود صدور رأی نهایی دادگاه عالی کانادا درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: افزایش تعداد نمایندگان مجلس در انتظار لایحه دولت است ارائه پیشنهاد جدید آتش بس در غزه از سوی دولت مصر همه چیز درباره کمونیسم و کمونیست‌ها استاندار خراسان رضوی: منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن را به عنوان دو مطالبه اصلی مردم سبزوار پیگیری می‌کنیم قاآنی: دشمنان قدرتمند در برابر اراده ملت‌های مقاوم ناتوان هستند بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد
سرخط خبرها

دیدار استاندار و فعالان اقتصادی خراسان رضوی با سفیر ایران در روسیه

  • کد خبر: ۱۹۶۹۲۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
دیدار استاندار و فعالان اقتصادی خراسان رضوی با سفیر ایران در روسیه
در نشست استاندار و فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی با سفیر ایران در مسکو، بر اراده این استان برای بهره‌گیری از ظرفیت کریدور شمال - جنوب در راستای افزایش صادرات تأکید شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست که شامگاه یکشنبه (۵ آذر ۱۴۰۲) با حضور یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در سالن تشریفات سفارت ایران در مسکو برگزار شد، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه با رد مباحث مطرح شده درباره عقب‌نشینی روسیه از اجرای قرارداد ساخت راه‌آهن رشت - آستارا، گفت: کریدور برای ایران یک فرصت، اما برای روسیه با توجه به تغییرات ژئوپلیتیک بعد از عملیات نظامی در اوکراین، ضرورت و مقوله‌ای حیاتی است.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی کلید طلایی را در حوزه کریدوری در دست دارد، گفت: کریدور شمال - جنوب برای ایران و آینده ایران، فرصتی بی‌نظیر تلقی می‌شود که باید از این فرصت برای تقویت اقتصاد ملی بهره گرفت.

سفیر ایران با اشاره به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های استان خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد که فعالان اقتصادی این استان از بخش شرقی کریدور شمال - جنوب برای ارتقای سطح مبادلات تجاری بهره گیرند.

نظری، استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه آمار صادرات این استان در سال جاری درمقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از ۳۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد، بر عزم این استان در بهره‌گیری از ظرفیت‌های حمل و نقل، راه و راه‌آهن و گمرک برای جهش در مبادلات تجاری در چارچوب کریدور شمال - جنوب تأکید کرد.

در این نشست، شماری از فعالان بخش خصوصی استان خراسان رضوی به طرح دیدگاه‌های خود در راستای توسعه مناسبات دوجانبه و تشریح موانع فراروی توسعه صادرات به روسیه پرداختند.

جمعی از فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی یکشنبه، پنجم آذرماه ۱۴۰۲ در قالب هیئتی به ریاست استاندار این استان به روسیه سفر کرده‌اند.

در سفر این هیئت که در چهارچوب دیپلماسی استانی در راستای توسعه مناسبات ایران و روسیه صورت گرفته است، مذاکراتی با بخش‌های دولتی و نیز نشست‌های رودرروی فعالان بخش خصوصی مسکو و استان چلیابینسک برنامه‌ریزی شده است.

کریدور شمال - جنوب که در آغاز راه، محصول اراده و عزم روسیه، ایران و هند در سال ۲۰۰۰ میلادی برای ایجاد گذرگاه حمل‌ونقل بار بود، در سال‌های بعد، شاهد پیوستن شمار دیگری از کشور‌ها به این مسیر ترانزیتی بود.

آنچه برای این کشور‌ها در پیوستن به این مسیر ترانزیتی انگیزه‌بخش بود این بود که مسیر‌های متداول برای ارسال کالا از هند به سمت سن پترزبورگ روسیه که از کانال سوئز عبور می‌کند، حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰کیلومتر طول دارد، اما کریدور ایران در این مسیر تنها ۷ هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که بهره‌گیری از این ظرفیت، ۴۰ درصد زمان ترانزیت و ۳۰ درصد هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهد.

این کریدور سه مسیر شامل دو مسیر زمینی و ریلی شرق و غرب دریای خزر و نیز مسیر ترکیبی زمینی‌دریایی روسیه – دریای خزر – ایران را شامل می‌شود.

اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ و پس از سخنرانی رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، قرارداد ساخت راه آهن رشت - آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر به امضا رسید. این خط ریلی، تکمیل‌کننده خط ریلی مسیر غربی کریدور شمال - جنوب است.

در بخش ریلی شرق دریای خزر، کریدور شمال – جنوب هم اینک فعال است. کالا‌ها در این مسیر با گذر از روسیه و قزاقستان از یکی از دو مرز ریلی ایران در سرخس (استان خراسان رضوی) و اینچه برون وارد کشورمان می‌شود و از طریق خط آهن به بندرعباس می‌رسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->