وزارت خارجه طالبان: وضعیت کودک افغانستانی در مسکو پایدار است حریفان تیم ملی فوتسال افغانستان در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد سید روح‌الله موسوی، ملی‌پوش موی‌تای افغانستان قهرمان آسیا شد سازمان ملل: حمله اسرائیل به ایران بحران افغانستان را عمیق‌تر کرده است سفیر ایران در روسیه: کودک آسیب‌دیده در فرودگاه روسیه ظاهراً افغانستانی بوده است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهید افغانستانی حملات اخیر اسرائیل به تهران طالبان: نباید اجازه تجدید جنگ‌افروزی به اسرائیل داده شود وزارت خارجه طالبان: نقض حاکمیت ملی ایران «غیرقابل پذیرش» است گفت‌وگوی سفیر ایران در کابل با وزیر خارجه طالبان برای انتقال حجاج ایرانی شاعران افغانستانی با کلمه در کنار ایران ایستاده‌اند حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند
سرخط خبرها

هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان

  • کد خبر: ۱۹۸۴۹۱
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۳
هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان
استفن رودریکز، نماینده‌ی برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان می‌گوید که این کشور در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی است.

به گزارش شهرآرانیوز، نماینده‌ برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان در مقاله‌ای که در سایت دفتر بخش توسعه سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه منتشر شده گفته است: افغانستان در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی قرار دارد، ما باید اکنون اقدام کنیم.

او آورده است که میلیون‌ها شهروند افغانستان با تهدید دائمی خشکسالی، سیل، دمای شدید و تخریب زمین زندگی می‌کنند؛ تهدید‌هایی که به‌گفته‌ی وی، بر معیشت، امنیت غذایی و رفاه حاکم است.

رودریکز نوشته است: به همین دلیل است که ما باید از هم‌اکنون برای حمایت از افغانستان در ایجاد انعطاف‌پذیری آب‌وهوا و تضمین آینده‌ای پایدار برای مردم و سیاره‌ زمین اقدام کنیم.

به‌نوشته‌ او، افغانستان در سال ۲۰۲۳ در رتبه‌ی ششم در میان کشور‌های آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی و چهارمین کشور در معرض خطر بلایای طبیعی بوده است.

استفن رودریکز افزوده است که افغانستان از سال ۱۹۵۰ تا اکنون ۱.۸ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش دما داشته است که از میانگین جهانی فراتر رفته است.

او نوشته است: این تغییر دما بر کشاورزی و زنجیره‌ی ارزش کشاورزی -ستون فقرات اقتصادی کشور- آسیب وارد کرده است و اثرات درگیری، فقر و آوارگی را تشدید کرده است.

این مقام سازمان ملل افزوده است که فقیرترین و آسیب‌پذیرترین افراد بیشترین آسیب را از بحران تغییرات اقلیمی می‌بینند.

به‌گفته‌ی او، تحقیقات سازمان ملل بر چالش‌های پیچیده‌ی افغانستان تأکید می‌کند که خشک‌سالی، سیل، تخریب زمین و کاهش بهره‌وری کشاورزی را به‌عنوان تهدید‌های قوی برجسته می‌کند.

براساس گزارش سازمان ملل، بیش از ۸۰ درصد جمعیت افغانستان برای امرار معاش به منابع طبیعی وابسته هستند. با این حال، تنها ۱۲ درصد از زمین کشور قابل کشت است و تنها شش درصد در حال حاضر زیر کشت می‌رود.

رییس برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان اضافه کرده است که تغییرات اقلیمی تهدیدی برای کاهش دسترسی و کیفیت آب، خاک و محصولات کشاورزی است و زندگی میلیون‌ها نفر را در معرض خطر گرسنگی و سوءتغذیه قرار می‌دهد.

افغانستان درحالی‌که یکی از کشور‌های آسیب‌پذیر از تغییرات اقلمی است، اما کم‌ترین مسئولیت در بروز اثرات آن دارد.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که افغانستان با وجودی که آسیب شدید از تغییرات اقلیمی دیده، اما تنها ۰.۰۸ درصد گاز‌های گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کند.

اوچا گفته است که ما باید برای «راه‌حل‌های عادلانه» در مورد تغییرات اقلیمی متحد شویم و از کشور‌هایی که در خط مقدم آسیب‌پذیری از این تغییرات هستند حمایت کنیم.

این در حالی است که کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به «کوپ ۲۸» این روز‌ها در شهر دبی امارات متحده عربی ادامه دارد.

یکی از بحث‌های اصلی در این کنفرانس کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای است.

در این کنفرانس هیچ نماینده‌ای از افغانستان به‌دلیل عدم مشروعیت طالبان حضور ندارد.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->