تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است
سرخط خبرها

هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان

  • کد خبر: ۱۹۸۴۹۱
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۳
هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان
استفن رودریکز، نماینده‌ی برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان می‌گوید که این کشور در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی است.

به گزارش شهرآرانیوز، نماینده‌ برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان در مقاله‌ای که در سایت دفتر بخش توسعه سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه منتشر شده گفته است: افغانستان در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی قرار دارد، ما باید اکنون اقدام کنیم.

او آورده است که میلیون‌ها شهروند افغانستان با تهدید دائمی خشکسالی، سیل، دمای شدید و تخریب زمین زندگی می‌کنند؛ تهدید‌هایی که به‌گفته‌ی وی، بر معیشت، امنیت غذایی و رفاه حاکم است.

رودریکز نوشته است: به همین دلیل است که ما باید از هم‌اکنون برای حمایت از افغانستان در ایجاد انعطاف‌پذیری آب‌وهوا و تضمین آینده‌ای پایدار برای مردم و سیاره‌ زمین اقدام کنیم.

به‌نوشته‌ او، افغانستان در سال ۲۰۲۳ در رتبه‌ی ششم در میان کشور‌های آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی و چهارمین کشور در معرض خطر بلایای طبیعی بوده است.

استفن رودریکز افزوده است که افغانستان از سال ۱۹۵۰ تا اکنون ۱.۸ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش دما داشته است که از میانگین جهانی فراتر رفته است.

او نوشته است: این تغییر دما بر کشاورزی و زنجیره‌ی ارزش کشاورزی -ستون فقرات اقتصادی کشور- آسیب وارد کرده است و اثرات درگیری، فقر و آوارگی را تشدید کرده است.

این مقام سازمان ملل افزوده است که فقیرترین و آسیب‌پذیرترین افراد بیشترین آسیب را از بحران تغییرات اقلیمی می‌بینند.

به‌گفته‌ی او، تحقیقات سازمان ملل بر چالش‌های پیچیده‌ی افغانستان تأکید می‌کند که خشک‌سالی، سیل، تخریب زمین و کاهش بهره‌وری کشاورزی را به‌عنوان تهدید‌های قوی برجسته می‌کند.

براساس گزارش سازمان ملل، بیش از ۸۰ درصد جمعیت افغانستان برای امرار معاش به منابع طبیعی وابسته هستند. با این حال، تنها ۱۲ درصد از زمین کشور قابل کشت است و تنها شش درصد در حال حاضر زیر کشت می‌رود.

رییس برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان اضافه کرده است که تغییرات اقلیمی تهدیدی برای کاهش دسترسی و کیفیت آب، خاک و محصولات کشاورزی است و زندگی میلیون‌ها نفر را در معرض خطر گرسنگی و سوءتغذیه قرار می‌دهد.

افغانستان درحالی‌که یکی از کشور‌های آسیب‌پذیر از تغییرات اقلمی است، اما کم‌ترین مسئولیت در بروز اثرات آن دارد.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که افغانستان با وجودی که آسیب شدید از تغییرات اقلیمی دیده، اما تنها ۰.۰۸ درصد گاز‌های گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کند.

اوچا گفته است که ما باید برای «راه‌حل‌های عادلانه» در مورد تغییرات اقلیمی متحد شویم و از کشور‌هایی که در خط مقدم آسیب‌پذیری از این تغییرات هستند حمایت کنیم.

این در حالی است که کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به «کوپ ۲۸» این روز‌ها در شهر دبی امارات متحده عربی ادامه دارد.

یکی از بحث‌های اصلی در این کنفرانس کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای است.

در این کنفرانس هیچ نماینده‌ای از افغانستان به‌دلیل عدم مشروعیت طالبان حضور ندارد.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->