حمایت جدی انجمن آثار و مفاخر کشور از پژوهش‌های مرتبط با حکیم ابوالقاسم فردوسی + فیلم ارسال ۳۸۶ مقاله به سومین همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی + ویدئو فرماندار مشهد: فردوسی بزرگ جایگاه خاصی در ذهن و روان همه ایرانیان دارد مسگرانی: نوجوانان و جوانان ما آشنایی خوبی با مفاخر فرهنگی به خصوص شخصیت فردوسی و شاهنامه ندارند رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه فقط برای دوره فردوسی نبوده، بلکه برای امروز و فردای ماست ادبیات امروز باید همچون شاهنامه مسئله‌محور باشد زمان پخش سریال «بامداد خمار» مشخص شد| ادغام دو قسمت پایانی سریال «آبان» تصویرگر تصنیف‌های زندگی | یادی از پرویز مشکاتیان استاد بی‌بدیل سنتور حکم تتلو شکسته شد +عکس سلام سینما؛ نسخه مجازی | درنگی در باب چرخش غیرحرفه‌ای بازیگری به سمت بلاگر‌ها فضای مجازی، سکوی پرتاب چهره‌های جدید | چگونه بلاگر‌های مشهدی راه خود را به تلویزیون و سینما باز کردند؟ لودمیلا اولیتسکایا، نویسنده مطرح و معاصر روس: به جنبه انسانی بیشتر علاقه مندم تا تحلیل سیاسی آموزش داستان نویسی | صحبت‌های بی آغاز (بخش دوم) صدور مجوز ساخت برای ۴ فیلم‌ساز در ستایش آرکتایپ و نگاه مینیمال مؤلفش | وقتی سلیقه، سالن‌ها را از عنصر دیدن خالی می‌کند بازی دروغ‌ها در روشنایی چراغ‌های کم‌سو | گزارشی از نمایش «بلوف زودرس» در پردیس تئاتر مستقل مشهد پرداخت ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود رونمایی از پوستر همایش ملی بزرگداشت فردوسی در نمایشگاه کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ امیر جعفری بازپرس کهنه‌کار سریال «کوری» شد
سرخط خبرها

رئیس جمهور تاجیکستان دستور داد به هر خانواده تاجیک یک جلد شاهنامه فردوسی داده شود

  • کد خبر: ۱۹۸۷۰۸
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
رئیس جمهور تاجیکستان دستور داد به هر خانواده تاجیک یک جلد شاهنامه فردوسی داده شود
رئیس‌جمهوری تاجیکستان، دستور داد به تعداد خانوار‌های این کشور شاهنامه حکیم «ابوالقاسم فردوسی» منتشر شود و به طور رایگان در دسترس آن‌ها قرار گیرد تا مردم هرچه بیشتر از تاریخ، فرهنگ و تمدن نیاکان خود مطلع شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، امامعلی رحمان در سمپوزیوم بین‌المللی باباجان غفورف بزرگترین محقق و مروج تاریخ مردم این کشور در دوشنبه تاکید کرد که هدف دولت از این اقدام حفظ تاریخ و میراث علمی، ادبی، فرهنگی و تمدنی تاجیکان است.

او گفت: ما باید از این تاریخ پرافتخار و این میراث گرانبها هر چه بیشتر و عاقلانه به نام وحدت، انسجام، سربلندی مردممان، سعادت وطن نیاکانمان و تحکیم پایه‌های دولت ملی جدیدمان استفاده کنیم.

شاهنامه فردوسی اولین کتابی نیست که مقامات تاجیکستان دستور اهدای آن را به ساکنان تاجیکستان صادر کرده اند؛ در سال ۲۰۲۰، امامعلی رحمان دستور داد با هزینه دولت به هر خانواده، کتاب «تاجیک‌ها» اثر باباجان غفورف» اهدا شود.

امامعلی رحمان در سخنرانی خود در سمپوزیوم بین المللی یکصد و پانزدهمین سالگرد درگذشت «باباجان غفورف» خاطرنشان کرد: در جلسات و سخنرانی‌هایم از ابتدای فعالیتم به‌عنوان رئیس‌جمهور بار‌ها بیان کرده‌ام که باید بدانیم اجداد و خودمان چه کسانی هستند، یعنی ریشه‌های خود را بشناسیم، به آن‌ها ادای احترام کنیم و به آریایی‌تبار بودن خود افتخار کنید.

پیشنهاد رحمان برای اعطای جایزه دولتی سالانه به نام باباجان غفورف

رحمان همچنین پیشنهاد ایجاد یک جایزه دولتی به نام باباجان غفورف را مطرح کرد و گفت که این موضوع برای اجرا در آکادمی ملی علوم تاجیکستان بررسی شود.

به دستور امامعلی رحمان، این جایزه باید برای دستاورد‌های مهم در مطالعه تاریخ مردم تاجیک، باستان‌شناسی، قوم‌نگاری، تاریخ و فرهنگ باستانی تاجیکستان در عرصه بین‌المللی اعطا شود.

وی تاکید کرد که گرامیداشت یاد باباجان غفورف مکتبی بزرگ برای القای حس خودشناسی، خودآگاهی تاریخی و غرور ملی است. امامعلی رحمان خاطرنشان کرد: با توجه به این امر لازم است از این فرزند برجسته ملت یاد، کتاب «تاجیکان» و دیگر آثار بزرگ استاد را مطالعه کنیم و از کار و فعالیت‌های فداکارانه ایشان عبرت بگیریم.

او اثر «تاجیک‌ها» باباجان غفورف را شاهکار خواند و تاکید کرد که این کتاب «تاریخ مردم تاجیکستان از دوران باستان تا اوایل قرن بیستم» را در بر می‌گیرد و بر اساس بسیاری از مواد باستان شناسی، آثار غنی نوشته شده تاریخی و ادبی و تحقیقات دانشمندان مشهور شرق و غرب با جزئیات زیادی نوشته شده است.

باباجان غفورف تاریخ‌دان، سیاستمدار و خاورشناس نامی و اهل تاجیکستان بود. وی ۳۱ دسامبر سال ۱۹۰۸ در منطقه‌ای روستایی در ولایت سغد به دنیا آمد، شهرستان و ناحیه‌ای در برگیرنده این روستا امروزه به افتخار وی «ناحیه باباجان غفوروف» نامیده می‌شود.

باباجان غفوروف در سال ۱۹۴۱ میلادی مفتخر به دریافت عنوان علمی کاندیدای علم تاریخ شد و به عنوان عضو حقیقی آکادمی علوم اتحاد شوروی برگزیده شد. وی چندی بعد به ریاست انستیتوی خاورشناسی آکادمی علوم اتحاد شوروی رسید.

او با استفاده از آخرین یافته‌های باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، سکه‌شناسی و منبع‌شناسی در سال ۱۹۷۲ میلادی شاهکار تاریخی خود، کتاب «تاجیکان» را به زبان روسی منتشر کرد که در آن زمان یک رویداد مهم علمی در علم تاریخ‌شناسی شوروی محسوب می‌شد. وی در نشر آن به زبان تاجیکی تمام منابع و پژوهش‌های نوین تا سال ۱۹۷۷ میلادی را مورد استفاده قرار داد. کتاب تاجیکان نه تنها در اتحاد شوروی سابق، بلکه در خارج از آن به شهرت رسید و مورد استقبال مورخان و خاورشناسان شرق و غرب قرار گرفت.

غفوروف همیشه به کشور باستانی ایران حسن توجه داشت و دانشمندان ایرانی نیز او را به عنوان دکتر افتخاری دانشگاه تهران انتخاب نمودند. غفوروف در سال ۱۹۷۷ میلادی درگذشت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->