افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند
سرخط خبرها

طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم

  • کد خبر: ۱۹۹۸۰۵
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم
به گفته معاون آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، ظرفیت سالانه سوادآموزی زنان و دختران عشایر ۷۰۰ نفر است.

به گزارش شهرآرانیوز «آزر» نام طرحی است که با هدف آموزش زنان روستایی شکل گرفته و به‌دنبال افزایش پوشش تحصیلی زنان و دختران روستایی و عشایری است. به‌تازگی الهام ساوالانپور، مدیرکل فرهنگی اجتماعی معاونت ریاست‌جمهوری، از اجرای دور دوم این طرح در امسال خبر داد و افزود: «۲۶‌استان (چهارده استان در مناطق روستایی و دوازده استان در مناطق عشایری) مشمول اجرای این طرح شده‌اند.» خراسان‌رضوی نیز در فهرست استان‌هایی قرار دارد که باید این اقدام را در مناطق عشایری به سرانجام برسانند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی در‌همین‌باره در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، توسعه سواد زنان و دختران روستایی و عشایر را امری مهم تلقی کرد و گفت: خراسان‌رضوی آموزش برای زنان و دختران عشایری را پیش‌تر هم انجام می‌داده، اما شاید اکنون نام این اقدام به طرح «آزر» تغییر کرده است.

۷۰ مربی برای زنان عشایر استان

زهرا شوشتری ظرفیتی را که هر‌ساله از سوی کشور برای آموزش زنان و دختران عشایر استان در نظر گرفته می‌شود، تعداد هفتصد نفر خواند که بخشی از این آمار را بازماندگان از تحصیل این قشر تشکیل می‌دهند و ادامه داد: به‌طور‌میانگین در شهرستان‌های استان بین شصت تا هفتاد نفر به آموزش نیاز دارند که در مجموع هفتاد مربی آموزش‌دهنده فقط برای زنان و دختران عشایر استان داریم.

او میانگین سنی سوادآموزان را ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه آموزش‌دهنده‌ها تک تک زنان و دختران را خودشان شناسایی می‌کنند، هنوز برخی از کلاس‌ها شروع نشده است و فرایند کلاس‌گذاری تا انتهای آذر ادامه دارد. از ابتدای دی‌ماه بقیه کلاس‌ها شروع خواهد شد.

شوشتری با اشاره به اینکه اکنون با‌توجه‌به حجم ابلاغی، هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم، اظهار کرد: از‌آنجا‌که اشاعه فرهنگ کشورمان هدف بلندمدت سوادآموزی است، لازم است که سایر دستگاه‌ها نیز در‌این‌راستا با سوادآموزی تعامل و مشارکت داشته باشند. اکنون برخی ارگان‌ها مانند کمیته‌امداد با این حوزه تعامل دارند؛ به‌این‌صورت که تسلط آن‌ها بر جامعه تحت پوششان موجب می‌شود که دسترسی راحت‌تری به افراد داشته باشیم؛ اما هنوز به ارتباطات بین‌بخشی قوی‌تری نیاز داریم.

او اضافه کرد: حتی در‌صورتی‌که نیرو‌های بازنشسته برخی سازمان‌ها تمایل داشته باشند، می‌توانند پس از گذراندن دوره آموزش، به‌عنوان یک آموزش‌دهنده برای سوادآموزان مربوط به سازمان خود، مانند بهزیستی یا کمیته‌امداد تدریس کنند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش استان با اشاره به اینکه متأسفانه هنوز دیدگاه برخی افراد درباره سوادآموزی، تنها یادگیری خواندن و نوشتن است، بیان کرد: باید دیدگاه درباره این موضوع تغییر کند؛ زیرا در قالب این آموزش‌ها، مهارت‌آموزی را نیز داریم و سعی بر این است که از طریق سوادآموزی، افراد از نظر فرهنگی و اجتماعی هم‌تراز جامعه باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->