هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند
سرخط خبرها

طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم

  • کد خبر: ۱۹۹۸۰۵
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم
به گفته معاون آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، ظرفیت سالانه سوادآموزی زنان و دختران عشایر ۷۰۰ نفر است.

به گزارش شهرآرانیوز «آزر» نام طرحی است که با هدف آموزش زنان روستایی شکل گرفته و به‌دنبال افزایش پوشش تحصیلی زنان و دختران روستایی و عشایری است. به‌تازگی الهام ساوالانپور، مدیرکل فرهنگی اجتماعی معاونت ریاست‌جمهوری، از اجرای دور دوم این طرح در امسال خبر داد و افزود: «۲۶‌استان (چهارده استان در مناطق روستایی و دوازده استان در مناطق عشایری) مشمول اجرای این طرح شده‌اند.» خراسان‌رضوی نیز در فهرست استان‌هایی قرار دارد که باید این اقدام را در مناطق عشایری به سرانجام برسانند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی در‌همین‌باره در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، توسعه سواد زنان و دختران روستایی و عشایر را امری مهم تلقی کرد و گفت: خراسان‌رضوی آموزش برای زنان و دختران عشایری را پیش‌تر هم انجام می‌داده، اما شاید اکنون نام این اقدام به طرح «آزر» تغییر کرده است.

۷۰ مربی برای زنان عشایر استان

زهرا شوشتری ظرفیتی را که هر‌ساله از سوی کشور برای آموزش زنان و دختران عشایر استان در نظر گرفته می‌شود، تعداد هفتصد نفر خواند که بخشی از این آمار را بازماندگان از تحصیل این قشر تشکیل می‌دهند و ادامه داد: به‌طور‌میانگین در شهرستان‌های استان بین شصت تا هفتاد نفر به آموزش نیاز دارند که در مجموع هفتاد مربی آموزش‌دهنده فقط برای زنان و دختران عشایر استان داریم.

او میانگین سنی سوادآموزان را ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه آموزش‌دهنده‌ها تک تک زنان و دختران را خودشان شناسایی می‌کنند، هنوز برخی از کلاس‌ها شروع نشده است و فرایند کلاس‌گذاری تا انتهای آذر ادامه دارد. از ابتدای دی‌ماه بقیه کلاس‌ها شروع خواهد شد.

شوشتری با اشاره به اینکه اکنون با‌توجه‌به حجم ابلاغی، هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم، اظهار کرد: از‌آنجا‌که اشاعه فرهنگ کشورمان هدف بلندمدت سوادآموزی است، لازم است که سایر دستگاه‌ها نیز در‌این‌راستا با سوادآموزی تعامل و مشارکت داشته باشند. اکنون برخی ارگان‌ها مانند کمیته‌امداد با این حوزه تعامل دارند؛ به‌این‌صورت که تسلط آن‌ها بر جامعه تحت پوششان موجب می‌شود که دسترسی راحت‌تری به افراد داشته باشیم؛ اما هنوز به ارتباطات بین‌بخشی قوی‌تری نیاز داریم.

او اضافه کرد: حتی در‌صورتی‌که نیرو‌های بازنشسته برخی سازمان‌ها تمایل داشته باشند، می‌توانند پس از گذراندن دوره آموزش، به‌عنوان یک آموزش‌دهنده برای سوادآموزان مربوط به سازمان خود، مانند بهزیستی یا کمیته‌امداد تدریس کنند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش استان با اشاره به اینکه متأسفانه هنوز دیدگاه برخی افراد درباره سوادآموزی، تنها یادگیری خواندن و نوشتن است، بیان کرد: باید دیدگاه درباره این موضوع تغییر کند؛ زیرا در قالب این آموزش‌ها، مهارت‌آموزی را نیز داریم و سعی بر این است که از طریق سوادآموزی، افراد از نظر فرهنگی و اجتماعی هم‌تراز جامعه باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->