به گزارش شهرآرانیوز - جعفر شهامت ضمن گرامیداشت ۲۶ آذر ماه روز "ملی حمل و نقل" افزود: حمل و نقل بین المللی کالا که شامل صادرات، واردات و ترانزیت ورودی و خروجی کالا از پایانههای مرزی است یکی از فعالیتها و ماموریتهای مهم در این اداره کل محسوب میشود.
وی ادامه داد: خراسان رضوی با داشتن چهار پایانه فعال مرزی سهم ۱۶ درصدی از وجود پایانهها در کشور را از آن خود کرده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: تعداد شرکتهای حمل ونقل بین المللی کالا در استان ۲۱۱ و تعداد شرکتهای حمل و نقل بین المللی مسافر در استان به ۶ شرکت رسیده است و همچنین ۷۲ شرکت حمل و نقل بین المللی کالا نیز در این استان نمایندگیهای فعال دارند.
شهامت افزود: طی ۱۲ ماه گذشته منتهی به آذر ماه امسال، صادرات کالا از مرزهای خراسان رضوی به یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۲۸۵ تن رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی ۱۷ درصدی داشته و این استان در شاخص یاد شده رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
وی ادامه داد:۵۸ هزار و ۸۷۶ تن کالا نیز از مرزهای استان وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۸۴ درصدی را نشان میدهد و در این بخش نیز خراسان رضوی جایگاه ششم کشور را به دست آورده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی در خصوص میزان تناژ ترانزیت ورودی به کشور از پایانههای مرزی خراسان رضوی نیز گفت: طی ۱۲ ماه گذشته ترانزیت ورودی با ۴۹ درصد رشد به ۴۸۰ هزار و ۲۷۰ تن رسید که حدود ۶ درصد از مجموع ترانزیت ورودی کشور را شامل میشود و در این زمینه استان رتبه چهارم را مقایسه با سایر استانها کسب کرده است.
خراسان رضوی از سمت شمال و شمال شرق ۵۳۱ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان و از سمت شرق ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
خراسان رضوی با پایانههای مرزی سرخس، لطف آباد و باجگیران با ترکمنستان و دوغارون با افغانستان جایگاه برجستهای در حمل و نقل بین الملی کشور به ویژه در حوزه آسیای مرکزی دارد.
منبع: ایرنا