به گزارش شهرآرانیوز، این نشست در زمانی برگزاری می شود که این سازمان تکلیف نمایندگی این کشور را مشخص نکرده و کمیته بررسی اعتبارنامههای سازمان ملل متحد برای سومینبار تصمیم واگذاری این نمایندگی را تعلیق کرده است.
یوناما در طول چند هفته گذشته با انتشار گزارش های نقض حقوق بشر به خصوص حقوق زنان و دختران در این کشور بارها از طالبان انتقاد کرده است.
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان با اشاره به اینکه تصمیمگیریها و بحثهای که در مورد افغانستان صورت میگیرد، باید واقعبینانه باشد، خاطرنشان کرد که ما در زمینه های تامین امنیت و اقتصاد پیشرفت های زیادی داشته و گامهای مثبتی برداشته ایم.
«مولوی عبدالکبیر» معاون سیاسی رییسالوزرا طالبان هم تاکید کرد که حضور نماینده این گروه در نشستهای سازمان ملل یک نیاز مبرم است.
«کامران امان» کارشناس مسائل سیاسی گفت: کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به این دلیل مهم است این سازمان تنها راه ارتباطی با دنیا بود و تعلیق کرسی نمایندگی موجب دوری از کشورهای جهان شد.
برخی از کارشناسان مسائل افغانستان تاکید میکنند در صورتی که طالبان تغییراتی در ساختار خود دهد، ممکن است کشورهای دیگر این گروه را به رسمیت بشناسد.
سازمان ملل تاکید دارد طالبان تا زمانی که تمامی حقوق زنان و دختران را در افغانستان اعاده و تضمین نکند، نخواهند توانست به تعامل با جامعه جهانی دستیابند.
طالبان از زمان به دست گرفتن قدرت پس از خروج نیروهای آمریکایی در تابستان ۱۴۰۰، توسط هیچ کشوری به طور رسمی به رسمیت شناخته نشده و فقط شماری از کشورها دفاتر و مراکز سیاسی خود در کابل را فعال نگاه داشتهاند.
منبع: ایرنا