اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفتگوها امروز راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود
سرخط خبرها

ایران به تعهدات خود به افغانستان ثابت قدم است

  • کد خبر: ۲۰۱۲۶۲
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۲
ایران به تعهدات خود به افغانستان ثابت قدم است
امیرسعید ایروانی گفت: ایران بر تعهدات خود برای ثبات پایدار در افغانستان ثابت قدم است، امیدواریم که مقامات افغانستان نیز به تعهدات بین المللی خود به ویژه در قبال همسایگان عمل کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در باره وضعیت افغانستان گفت: ایران به‌عنوان همسایه‌ای که مستقیماً با پیامدهای وضعیت افغانستان درگیر است و میزبان میلیون‌ها مردم افغانستان است، تعامل فعال خود را با مقامات موقت افغانستان (DFA) حفظ کرد. این تعامل هم به صورت دوجانبه و هم از طریق مکانیسم‌های همسایه و منطقه‌ای مانند فرمت مسکو با هدف بهبود وضعیت بشردوستانه و تسهیل بهبود اقتصادی افغانستان انجام شد.

متن کامل سخنرانی امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل پیرامون «وضعیت افغانستان» در ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۰ دسامبر ۲۰۲۳ به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

از آقای رییس برای تشکیل این جلسه و تلاش شما به عنوان رییس مصوبه سال ۸۸ کمیته تشکر می کنم. همچنین از خانم اوتونبایوا، نماینده ویژه و سایر سخنران‌ها به خاطر توضیحاتشان تشکر می کنم. گزارش دبیر کل در مورد وضعیت افغانستان (S/۲۰۲۳/۹۴۱) بر چالش های بشردوستانه بی سابقه در افغانستان تاکید می کند که بیش از دو سوم جمعیت آن به کمک نیاز دارند.

زمین لرزه های اکتبر در ولایت هرات به طور مستقیم بیش از ۱۵۰,۰۰۰ نفر را تحت تاثیر قرار دادند و وضعیت را تشدید کردند. برنامه بشردوستانه که تنها ۳۵ درصد از ۳.۲۳ میلیارد دلار مورد نیاز را تا ۱۱ نوامبر دریافت کرده است، به دنبال کمک به ۲۱.۳ میلیون نفر است. ایران بر نیاز به کمک های بشردوستانه بیطرفانه و اهمیت لغو تحریم ها برای حمایت از بهبود اقتصادی افغانستان تاکید می کند.

علیرغم تلاش‌های ضد تروریسم مقامات موقت افغانستان، حضور مداوم داعش و گروه‌های وابسته به القاعده همچنان تهدیدی جدی برای افغانستان و کشورهای همسایه است. سازمان ملل متحد هشت حمله توسط گروه های وابسته به داعش را از اول اوت تا هفتم نوامبر، به طور خاص هدف قرار دادن غیرنظامیان با تمرکز قابل توجه بر جامعه شیعه، به ثبت رسانده است.

ایران به‌عنوان همسایه‌ای که مستقیماً با پیامدهای وضعیت افغانستان درگیر است و میزبان میلیون‌ها مردم افغانستان است، تعامل فعال خود را با مقامات موقت افغانستان (DFA) حفظ کرد. این تعامل هم به صورت دوجانبه و هم از طریق مکانیسم‌های همسایه و منطقه‌ای مانند فرمت مسکو با هدف بهبود وضعیت بشردوستانه و تسهیل بهبود اقتصادی افغانستان انجام شد. ایران از ۴ تا ۱۰ نوامبر میزبان هیاتی متشکل از ۳۰ مقام طالبان بود. گفت‌وگوها بر تقویت روابط اقتصادی و تجاری متمرکز بود که جنبه‌هایی مانند تجارت، ترانزیت، حمل‌ونقل، زیرساخت‌ها و راه‌آهن را پوشش می‌داد.

مقامات موقت افغانستان گام های مهمی برای دستیابی به شمول واقعی قومی و سیاسی در افغانستان برنداشته اند. در عوض، آنها محدودیت‌های شدیدی را برای زنان و دختران اعمال می‌کنند، به‌ویژه بر دسترسی آنها به آموزش تأثیر می‌گذارد.

در نشست مسکو در ۲۹ سپتامبر در کازان (روسیه)، نگرانی‌هایی در مورد محدودیت‌های اعمال شده بر زنان و دختران مطرح شد و خواستار ایجاد یک دولت فراگیر شدند. در این نشست، ایران پیشنهاد ایجاد یک گروه تماس منطقه‌ای را برای تعامل بیشتر و منسجم با طالبان و تشویق آن‌ها به انجام تعهدات خود کرد.ما از تلاش های هماهنگ کننده ویژه آقای فریدون سینیرلی اوغلو قدردانی می کنیم و ارزیابی مستقل وی را مورد توجه قرار می دهیم. این ارزیابی بر ضرورت افزایش و تعامل بین‌المللی منسجم با مقامات دفاکتو تاکید می‌کند و بر عناصر مثبتی مانند حمایت از گفت‌وگوی سیاسی ملی برای تقویت مشارکت و آشتی میان بازیگران سیاسی افغانستان تاکید می‌کند. این رویکرد برای اتحاد افغانستان به سوی آینده ای امن، باثبات و مرفه بسیار مهم است. این گزارش همچنین خواستار اقدام بین‌المللی سریع برای رسیدگی به موضوع دارایی‌های مسدود شده است و بازنگری در رژیم تحریم‌ها را پیشنهاد می‌کند.

با توجه به سازوکارهای پیشنهادی در توصیه‌ها، یعنی گروه تماس بین‌المللی و انتصاب یک فرستاده ویژه، ایران ایجاد چنین مکانیسم‌هایی را زود هنگام می‌داند. ما از بحث های کامل و بررسی همه جانبه با در نظر گرفتن مکانیسم های منطقه ای موجود و دستور کار دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) دفاع می کنیم.

علاوه بر این، پرداختن به چالش‌ها و نگرانی‌های کشورهای همسایه، که ممکن است با اولویت‌های تاکید شده توسط اهداکنندگان و سایر ذینفعان متفاوت باشد، می‌تواند موانع مهمی برای موفقیت ایجاد چنین گروه تماسی ایجاد کند. مهم این است که اعطای موقعیت برابر به کشورهای خاص ناتو، به ویژه آنهایی که در قبال وضعیت کنونی افغانستان پاسخگو هستند، بدون اینکه آنها به مسئولیت های خود در قبال مردم افغانستان عمل کنند، ناعادلانه و غیرسازنده است.

در همین حال، تأکید می‌کنیم که تعامل بین‌المللی نباید تنها به منظور عادی‌سازی یا به رسمیت شناختن مقامات موقت افغانستان باشد. در عوض، باید به بهبود وضعیت مردم کمک و اطمینان حاصل کند که آنها ذینفعان اصلی هر فرآیند عادی سازی هستند.

در خاتمه، بار دیگر حمایت کامل خود از یوناما و نماینده ویژه دبیرکل را تأیید می کنیم و بر اهمیت حفظ حضور میدانی آنها تأکید می کنیم.

ایران بر تعهد خود به همکاری نزدیک با کشورهای همسایه، شرکای مربوطه و سازمان ملل متحد برای ارتقای صلح، امنیت و ثبات پایدار در افغانستان ثابت قدم است. امیدواریم که مقامات موقت افغانستان به تعهدات بین المللی خود به ویژه در اجرای تعهدات خود در قبال همسایگان عمل کنند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->