گام بلند ایران و قزاقستان برای توسعه گردشگری؛ روادید یک‌ماهه و افزایش پروازهای مستقیم آیا قیمت غذای دانشجویی افزایش می‌یابد؟ دستور دادستان تبریز برای بررسی حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مرگ فرزند بر اثر شلیک تصادفی پدر در خمین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف جان مأمور پلیس‌راه اصفهان را گرفت (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) واکنش مرکز وکلای قوه‌قضائیه به انتقادات: هزینه دادرسی انتظامی برای شکایت از وکلا ضروری است کاهش ۲۳ درصدی تصادفات در خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران
سرخط خبرها

تاثیر مثبت ویتامین دی و فعالیت‌های ورزشی بر آسم

  • کد خبر: ۲۰۲۷۰
  • ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱
تاثیر مثبت ویتامین دی و فعالیت‌های ورزشی بر آسم
نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد انجام فعالیت هوازی از طریق تقویت عضلات تنفسی و سایر عوامل فیزیولوژیکی و همچنین مصرف مکمل ویتامین دی می‌تواند میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد.
به گزارش شهرآرانیوز، بیماری‌های مزمن ریوی از شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند که موجب از کار افتادگی و مرگ و میر گسترده در جوامع بشری می‌شوند؛
در این میان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن آسم است که به دلیل اختلالات دستگاه تنفسی روی می‌دهد. علت ریشه‌های بیماری آسم مشخص نیست، اما امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و غیر فعال شدن جوانان بیماری‌های غیر واگیر و مزمن مثل آسم و آلرژی نسبت به گذشته در حال گسترش است.  
محققان در پژوهشی با عنوان" تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل ویتامین دی متعاقب یک جلسه فعالیت فزاینده و پارامتر‌های تنفسی و تحمل به فعالیت زنان مبتلا به آسم خفیف" این موضوع را بررسی کردند.

در این پژوهش که توسط مریم پرویزی فر، محسن قنبرزاده و سعید شاکریان از دانشکده علوم ورزشی دانشگاه شهید چمران و حشمت‌الله توکل از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور انجام شده، آمده است:

شواهد پژوهشی از تأثیر مطلوب تمرینات هوازی بر برخی عملکرد‌های ریوی مانند ظرفیت حیاتی و حداکثر تهویه ارادی و دیگر شاخص‌های ریوی در گروه‌های سنی و نژاد‌های مختلف حکایت دارد. علاوه بر استفاده درمانی از ورزش در بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی نظیر آسم برخی محققان بر مصرف مکمل و یک نوع رژیم غذایی موثر به عنوان یک روش درمانی همراه تاکید کردند.

در این مقاله آمده است: محققان معتقدند احتمالاً به دلیل اثرات ویتامین دی بر تنظیم سیستم ایمنی ارتباط محکمی بین سطوح ویتامین دی و علایم تنفسی آسم وجود دارد.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: مطالعه آن‌ها از نوع نیمه تجربی و کاربردی بوده  و جامعه آماری در این مطالعه شامل تمامی زنان آسمی شهرستان اهواز بوده است. افراد مورد مطالعه با استفاده از روش غربالگری پرونده پزشکی بیماران توسط پزشک متخصص انتخاب شدند. با این روش، تعداد ۵۰ نفر بیمار آسم خفیف که واجد شرایط عمومی شرکت در پژوهش بودند فراخوان و  معاینه بالینی شدند، سپس از جمعیت فراخوان شده تعداد ۳۰ نفر در دسترس و علاقمند به شرکت در طرح انجام فعالیت‌های ورزشی را پذیرفته و آمادگی خود را به صورت شفاهی و کتبی اعلام کردند.

در این پژوهش آمده است: پس از توضیح اهداف و روش انجام فعالیت‌های بدنی از همه افراد مورد مطالعه رضایت نامه کتبی دریافت شد. افراد در یک گروه ۳۰ نفره که خود نیز پیش آزمون خود محسوب می‌شدند قرار گرفتند. این گروه روزانه یک عدد قرص ویتامین دی با دوز هزار واحد به مدت شش هفته مصرف می‌کردند و با تهیه لیستی از غذا‌های حاوی ویتامین دی از بیماران خواسته شد این غذا‌ها را مصرف نکنند.

پژوهشگران حداکثر حجم اکسیژن مصرفی بیماران را اندازه گیری کردند. آن‌ها ابتدا مشخصات افراد مورد مطالعه را وارد دستگاه کردند و سپس آزمون‌های اسپیرومتری برای آن‌ها انجام شد. ترتیب اجرای آزمون‌های اسپیرومتری به این صورت بود که ابتدا  مانور FVC انجام و سپس  آزمون حداکثر تهویه ارادی انجام شد.

در این پژوهش درباره آزمون FVC آمده است: «فرد در این آزمون محکم لب هایش را دور قطعه دهانی می‌بندد و با حداکثر شدت، بلافاصله بعد از یک دم عمیق تا آن جا که می‌تواند هوا را سریع و با شدت فوت میکند؛ به طوری که بیشترین حجم ریه در ثانیه اول خالی می‌شود و فرد تا شش ثانیه به فوت کردن به منظور خالی شدن کامل ریه از هوا ادامه می‌دهد.»

برای اجرای آزمون حداکثر تهویه ارادی نیز آزمودنی‌ها به مدت ۱۲ ثانیه دم و بازدم عمیق و سریع انجام می‌دادند تا حداکثر تهویه ارادی آنان به دست آمد.

طبق این مقاله «برنامه ورزشی این پژوهش، آزمون هوازی Balk بر روی تردمیل بود که طی دو مرحله تک جلسه (قبل از شروع مرحله مکمل و بعد از شش هفته مکمل دهی) اجرا شد. ابتدا نحوه انجام آزمون به بیمار آموزش داده شد. پس از پنج تا ۱۰ دقیقه حرکات کششی سبک و گرم کردن، از فرد خواسته شد تا برای اجرای آزمون روی تردمیل قرار گیرد. آزمون شامل ۱۵ مرحله بود که ابتدا با سرعت ۵.۵ کیلومتر در ساعت و با شیب صفر شروع می‌شد؛ سپس در دقیقه دوم، سرعت ثابت و شیب دو درصد زیاد می‌شد و بعد از آن هر یک دقیقه یک درصد به شیب تا زمان خستگی و واماندگی اضافه می‌شد. سرعت تا پایان تست ثابت بود.»

در بخش پایانی این مقاله آمده است: «نتایج این مطالعه بیانگر این است که انجام فعالیت هوازی از طریق تقویت عضلات تنفسی و سایر عوامل فیزیولوژیکی قادر است شاخص‌های قلبی-تنفسی را بهبود بخشیده و از این طریق باعث تغییر مطلوب در شاخص‌های قلبی- تنفسی و تحمل به فعالیت مبتلایان به آسم مزمن شود؛ همچنین مصرف مکمل ویتامین دی می‌تواند شاخص‌های عملکرد ریوی و میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد و به عنوان بخشی از برنامه‌های توان بخشی ریوی بیماران آسمی مد نظر قرار گیرد.»

این پژوهش در اولین شماره‌ی بیست و هفتمین دوره‌ی مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده است.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->