طوفان شدید مشهد جان درختان را گرفت | سقوط ۶۲ اصله درخت در سطح شهر (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فروش ۷ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری مشهد در سال گذشته آذین بندی و نورپردازی ۲۳۲ کیلومتر از معابر مشهد همزمان با دهه کرامت جشن‌های دهه کرامت از ۱۱ اردیبهشت در مشهد برگزار می‌شود افزایش سقف شارژ من‌کارت شهروندی مشهد تا ۲۰۰ هزار تومان مشهد در وضعیت هشدار | تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای مقابله با بارندگی و سیلاب (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دو پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل متروپلیس برای توجه ویژه به کودکان و مردم غزه مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده ثبت ۱۰ رویداد گردشگری مشهد مقدس در تقویم ملی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم دبیرکل انجمن کلان‌شهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است
سرخط خبرها

معماری نئوکلاسیک مانند سرطان تمام شهرهای ما را گرفته است

  • کد خبر: ۲۰۳۰۶۴
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۹
معماری نئوکلاسیک مانند سرطان تمام شهرهای ما را گرفته است
استاد گروه شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد گفت: معماری نئوکلاسیک مثل سرطان تمام شهرها و چهره شهرهای ما را گرفته که نشان می‌دهد نتوانستیم شکلی را تولید کنیم که مردم آن را بپذیرند. 
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر هادی ایوانی امروز، ۹ دی ماه، در همایش ملی نما و هویت که در هتل پردیسان برگزار شد، در خصوص تداوم هویت در پیوند گذشته و حال اظهار کرد: یکی از دل‌نگرانی‌های ما این است اشکالی که امروز تولید می‌کنیم خودی و متعلق به ما نیست، ناشناس است، کیستی آن برای ما مشخص نیست و نمی‌دانیم از کجا می‌آید.

وی افزود: مسیر ذهن به عین در تولید اشکال با استفاده از یک سری مفاهیم، ارزش‌ها، دانش‌ها، سنت‌ها، باورها، ایدئولوژی و مذهب مجموعه‌ای را تولید می‌کند که تولیدکننده اشکال هستند. اگر اشکال از این موارد تبعیت نکند خودی نیست، در نتیجه معماری محصولی فرهنگی است.

ایوانی با طرح این سوال که آیا معماری ما کیستی ما را نشان می‌دهد، عنوان کرد: هر فرهنگی در تبدیل مفاهیم و ارزش‌های خود به فرم‌ها و اشکال دست به طبقه‌بندی اشکال می‌زند. اولین موضوع با مدها شروع می‌شود که اولین لایه تولید اشکال هستند. مدهای پایتخت به مرور زمان به الگوها تبدیل شده و وقتی طبقه‌بندی و عمیق‌تر شوند به سبک و روش زندگی تبدیل می‌شوند. اگر این سبک تئوریزه شود تبدیل به مکتب خواهد شد.

استاد گروه شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد ادامه داد: این مسیری است که فرهنگ ما سالیان سال به آن پرداخته اما امروز این سبک و روش را نداریم. در بسیاری از حوزه‌های شکلی در سبک زندگی دچار اختلال هستیم این فرهنگ در بخش‌هایی از زایش شکلی وامانده است که اینجا فرهنگ نیاز به کمک دارد و نقش حاکمیت مشخص می‌شود.

وی اضافه کرد: نقش حاکمیت گشت ارشاد برای ساختمان‌ها نیست، بلکه نقش حمایتی، تشویقی و کمک‌رسانی است. معماری نئوکلاسیک مثل سرطان تمام شهرها و چهره شهرهای ما را گرفته که نشان می‌دهد نتوانستیم شکلی را تولید کنیم که مردم آن را بپذیرند. 

ایوانی بیان کرد: مشهد از ۸۲۰ هجری قمری تبدیل به شهر می‌شود. سبک این دوران سبک آذری است. بعد از آن دوره صفوی بوده که با توجه به شیعه شدن به مشهد توجه ویژه‌ای می‌شود و ناسیونالیسم فرهنگی ایجاد و موجب توسعه شهر مشهد می‌شود. مشهد بعد از هرات و قزوین سومین خیابان شهری را دارد.

استاد گروه شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد خاطرنشان کرد: بعد از آن دوره قاجار را داریم که ادامه سبک اصفهان است. به تدریج سبک تهران ایجاد می‌شود. دوره پهلوی درس‌های بسیار زیادی به ما می‌دهد که ورود مدرنیته و التقاط سبک‌ها است. در خصوص دوره امروز علامت سوالی وجود دارد که الان چه هستیم. 

وی با اشاره به اینکه سال ۱۳۷۱ در ۳۶۰ هکتار اطراف حرم ۳۴۰ خانه تاریخی و ۷۰۰ خانه دوره قاجاری داشتیم، تصریح کرد: سال ۸۹ که دوباره بررسی کردیم در بافت اطراف حرم و کل شهر مشهد کمتر ار ۶۰ اثر پیدا کردیم که این باعث تاسف است. اگر به دادشان نرسیم، کمک نکنیم و مشوق بسته‌های تشویقی بافت‌های تاریخی را افزایش ندهیم، آن‌ها را از دست خواهیم داد.

ایوانی افزود: این بناها سرمایه ما است، دوستان در شهرداری پول درآوردن از این خانه‌ها را به فراموشی بسپارند، این بناها سرمایه ما است و ما نسبت به آیندگان دین داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->