رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

دبیر علمی همایش ملی نما و هویت: نما بازتاب نوع و سبک زندگی شهروندان در شهر است

  • کد خبر: ۲۰۳۰۴۷
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹
دبیر علمی همایش ملی نما و هویت: نما بازتاب نوع و سبک زندگی شهروندان در شهر است
دبیر علمی همایش ملی نما و هویت گفت: نما بازتاب نوع و سبک زندگی شهروندان در شهر بوده و پرداختن به موضوع نما و هویت در حال تبدیل شدن به یک دل‌مشغولی ماندگار است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، مریم استادی امروز، ۹ دی ماه، در همایش ملی نما و هویت که در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت نما از این جهت بوده که اولین سطح مواجهه انسان با پدیده شهر است. در مواجهه با نما، معماری و شهر را دریافت می‌کنیم.

وی افزود: نما بازتاب نوع و سبک زندگی شهروندان در شهر است. پرداختن به موضوع نما و هویت در حال تبدیل شدن به یک دل‌مشغولی ماندگار بوده، همایش‌ها، گفت‌وگوها، کتاب‌ها و مقالات متعددی در این زمینه انجام می‌شود، اما همچنان سوالاتی برجا مانده است.

عضو هیات مدیره معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی بیان کرد: معماری با درک زمینه حاصل می‌شود، اما سوال این است که چه میزان از این زمینه را درک می‌کنیم. این سوال ما را به این سمت می‌برد که تداوم هویت را در پیوند با گذشته در معماری جدید جستجو کنیم. منظر با الگوی معماری و شهرسازی ایرانی-اسلامی سال‌هاست جامعه معماری و شهرسازی را درگیر کرده است.

استادی عنوان کرد: چگونه می‌توانیم برای مشهد به عنوان یک شهر حرم‌مقام الگویی داشته باشیم و چهره امروز مشهد چگونه با معماری و شهرسازی ایرانی‌-اسلامی ارتباط برقرار می‌کند؟ اگر صحبت از معماری امروز و توسعه جدید می‌کنیم، این تولید جدید باید بر مبنای چه ریشه‌هایی از گذشته باشد؟ این سوالات اصلی معماری و شهرسازی است.

دبیر علمی همایش ملی نما و هویت گفت: زمان ثبت نام چهار سوال از ۲۲۰ شرکت‌کننده سوال کردیم. اول اینکه مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در شکل‌گیری ساختمان‌های معاصر در مشهد چیست؟ که شرکت‌کنندگان اقتصاد را مهم‌ترین عامل دانستند. سوال دوم این بود که تا چه میزان الگوبرداری از نما‌های گذشته شهر را جذاب و کارا تلقی می‌کند که پاسخ متوسط بود.

وی ادامه داد: در سوال سوم پرسیدیم به نظر شما اقبال عمومی نسبت به نمای ایرانی-اسلامی در شهر مشهد چه میزان است که همه آن را کم عنوان کردند. سوال آخر نیز این بود که تا چه میزان استفاده از تزیینات ایرانی-اسلامی در نما منجر به تغییر هوبت بافت و ساختمان‌ها می‌شود؟ پاسخ اکثر شرکت‌کنندگان زیاد بود. این سوالات بعد از اتمام سخنرانی‌ها و یک پنل بار دیگر پرسیده می‌شود تا اثرگذاری همایش مشخص شود.

عضو هیات مدیره معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی تصریح کرد: نظام مهندسی به سهم خود و براساس اهداف قانونی اقدام به برگزاری این همایش کرده، اما موضوع نما، هویت و پرداختن به ارتقا منظر شهر‌ها نیاز به خواست و مطالبه عمومی از طرف تمامی ارگان‌های دست‌اندرکار از جمله شهرداری، استانداری، شورای شهر و دانشگاه‌ها دارد که می‌توانند به سهم خود نقش ایفا کنند. طرح‌های تفصیلی در شهر مشهد در حال تکوین هستند که این همایش‌ها دستاورد خوبی در این زمینه دارد.

در ادامه حسین بشیر، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی اظهار کرد: در نیمه دوم سال گذشته و امسال هفت همایش علمی ملی در رشته‌های مختلف برگزار کردیم که شامل متروپل، بلندمرتبه‌سازی، طراحی بر مبنای عملکرد، شهرسازی، برق، نقشه‌برداری و همایش فعلی است.

وی خاطرنشان کرد: در قانون نظام مهندسی بعد از ماده یک که قانون را تعریف می‌کند، بند یک ماده دو در خصوص بازمعماری، تقویت، حمایت و توسعه ارزش‌های اسلامی و فرهنگ اسلامی در معماری و شهرسازی بوده و در ماده ۱۵ که شرح وظایف هیات مدیره مطرح شده، در بند یک برنامه‌ریزی در جهت توسعه و تقویت ارزش‌های اسلامی در معماری و شهرسازی مطرح می‌شود.

بشیر با بیان اینکه نما و هویت بیشتر به شهرسازی و معماری مرتبط است که هر دو با هم می‌توانند این مساله را دنبال کنند، عنوان کرد: در خصوص دکوراسیون و معماری داخلی معمولا موفق هستیم؛ زیرا مالک دنبال این موضوع است، اما کسی به بیرون که همه می‌بینند و در تاریخ مطرح می‌شود توجه نمی‌کند، حتی شهرداری، راه‌وشهرسازی یا خودمان آنگونه که باید و شاید توجه نمی‌کنیم. این یک خلا عمده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی اضافه کرد: آیندگان باید نما را ببینند و بگویند مربوط به چه دوره‌ای است، در حالی که اینگونه نیست و ما هرگونه نمایی را می‌بینیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->