تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

میزان بستری شدن کودکان در روز‌های آلوده مشهد افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است

  • کد خبر: ۲۰۳۸۳۸
  • ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
میزان بستری شدن کودکان در روز‌های آلوده مشهد افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است
با وجود آلایندگی بالای هوا، شمار مراجعات به بیمارستان‌ها در روز‌های آلوده اخیر افزایش کم سابقه‌ای دارد.

به گزارش شهرآرانیوز اگر بخواهیم تعبیر ملموسی از آلودگی هوای شهر مشهد داشته باشیم، کافی است بگوییم در ۲۸۶ روزی که از ابتدای سال تاکنون پشت سر گذاشته‌ایم، سهم شهروندان مشهدی از هوای پاک فقط سیزده روز بوده است. این آمار به‌روایت مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد است که جدول شاخص کیفیت هوای آن در روز‌های گذشته از سال، دو روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک را نشان می‌دهد.

اما این همه ماجرا نیست و آلودگی بُعد نیمه‌پنهان دیگری هم دارد و آن افزایش میزان مراجعات به مراکز درمانی و بستری در بیمارستان‌ها طی روز‌هایی است که ریه شهروندان هوای ناسالم را استشمام می‌کند. مدیر امور بیمارستان‌ها و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در تأیید این موضوع، از افزایش ۱۰۰‌درصدی میزان مراجعات و بستری کودکان به بیمارستان‌های شهر در آلودگی اخیر مشهد خبر می‌دهد.

پنج دی‌ماه امسال بود که آلودگی هوای شهر مشهد به وضعیت خطرناک رسید و بازهم تصمیم دیرهنگام کارگروه اضطرار آلودگی هوای این شهر برای شهروندان دردسرساز شد. در گزارش «داستان تکراری آلودگی هوا» که ۶‌دی‌ماه در روزنامه شهرآرا منتشر شد، به این موضوع پرداختیم که تصمیم دیرهنگام کارگروه برای تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان زیادی را در بی‌خبری راهی مدرسه کرد و آن‌ها پس از تنفس در هوایی با وضعیت خطرناک با در بسته مدرسه مواجه شدند.

حال رضا وثوقی‌مقدم، مدیر امور بیمارستان‌ها و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، بیان کرد: در پنجم دی‌ماه که مشهد درگیر آلودگی هوا شد، به‌طور متوسط حدود ۸۰‌درصد مراجعه‌های افراد در همه گروه‌های سنی با شکایت از علائم تنفسی به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها افزایش یافت.

افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها

وثوقی با اشاره به اینکه در گروه سنی کودکان، ۱۰۰ درصد افزایش مراجعات به بیمارستان‌ها را شاهد بوده‌‎ایم، افزود: «پنج دی‌ماه، میزان مراجعه کودکان با علائمی نظیر تنگی‌نفس، سرفه و‌... به نسبت روز‌های عادی دو‌برابر بیشتر شد.»

اگر این آمار را در کنار توصیه مسئولان به سازگاری با گرد‌و‌غبار قرار دهیم، متوجه می‌شویم که نباید انتظار داشته باشیم که گرد‌و‌غبار حذف شود، اما آیا در کنار این سازگاری، باید آماده بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا نیز باشیم؟ تجربه نشان داده است که تصمیمات کارگروه اضطرار آلودگی هوا، تقریبا در بیشتر موارد اضطراری هم نیست و معمولا تصمیمات لازم به‌موقع اعلام نمی‌شود.

در سال‌های اخیر هوای خطرناک نداشته‌ایم

مدیر مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد در پاسخ به شهرآرا، با اشاره به اینکه اگر شاخص کیفیت هوا بیش از عدد سیصد باشد، به منزله وضعیت خطرناک است، اظهار کرد: پنجم دی‌ماه نیز شاخص لحظه‌ای کیفیت هوا به پانصد هم رسید و آلاینده اصلی نیز غلظت ذرات معلق pm۱۰ بود. رضا اسماعیلی ضمن بیان اینکه مشهد از ابتدای امسال تاکنون یک روز خطرناک داشته است، بیان کرد: البته طی چند سال گذشته در مشهد روز خطرناک نداشته‌ایم و این سطح غلظت آلاینده در چند سال اخیر در مشهد کم‌سابقه بوده است.

بر‌اساس یافته‌های پژوهش وزارت بهداشت، مشهد در سال‌۱۴۰۰، با ۳۵۷ روز، بیشترین روز‌های دارای ذرات معلق آلاینده هوا را داشته است و براساس این پژوهش مجموع خسارت‌های اقتصادی مرگ‌های ناشی از رویارویی با این ذرات معلق در سال۱۴۰۰ در مشهد به‌طور میانگین ۱۰۲۲میلیون دلار، معادل ۲۸هزار‌میلیارد تومان برآورد شده است. حال باید دید که اقدام بعدی مسئولان مرتبط با این موضوع در مشهد برای آلودگی هوایی که چندان هم از این شهر دور نیست، به کجا می‌رسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->