رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عملکرد ۱۳ درصدی بانک‌ها در پرداخت وام مسکن

  • کد خبر: ۲۰۴۱۳۱
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷
عملکرد ۱۳ درصدی بانک‌ها در پرداخت وام مسکن
آمار‌ها حاکی از آن است که عملکرد بانک‌های عامل در زمینه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، خرید و جعاله مسکن تولد فرزند سوم به بعد، تنها ۱۳ درصد از کل منابع تخصیصی، بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، پرداخت وام‌های مسکن به یکی از صد‌ها مشکل این حوزه در سال ۱۴۰۲ تبدیل شده است.

بانک‌ها دیگر تمایلی به پرداخت تسهیلات مختلف مسکن، هم در بخش ساخت و هم در قالب خرید ندارند و علاوه بر اینکه مشاهدات مردمی و میدانی حاکی از این مشکل است، آمار‌های رسمی هم از همین بی‌علاقگی بانک‌ها حکایت دارند.

یکی از اهدافی که دولت سیزدهم از آغاز به‌کار خود آن را دنبال کرده است، سیاست‌های مربوط به بخش قانون جوانی جمعیت است و برای پیشبرد آن نیز طرح‌هایی تشویقی را در نظر گرفته است.

پرداخت زمین رایگان و تسهیلات مربوط به ساخت، ودیعه و خرید مسکن نیز از این دست طرح‌های تشویقی در جهت افزایش فرزندآوری محسوب می‌شود؛ اما گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس به‌تازگی از پرداخت وام‌های مربوط به بخش مسکن در طرح جوانی جمعیت منتشر کرده، نشان می‌دهد عملکرد بانک‌ها حتی در این زمینه هم چندان تعریفی ندارد.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، از مجموع منابع تخصیص داده شده به بانک‌ها برای این منظور، تنها ۱۳ درصد آن به متقاضیان پرداخت شده است.

در این بین، بانک صادرات با ۳۰ درصد بیشترین سهم را در پرداخت تکلیف خود برای این طرح داشته و بانک ملت با عملکرد ۱۴ درصدی در رتبه بعدی قرار دارد. پست‌بانک با عملکرد سه درصدی کمترین سهم را در این زمینه داشته است.

چرا بانک‌ها تمایلی به پرداخت وام مسکن ندارند؟

در این گزارش آمده است، با توجه به اینکه مبلغ تسهیلات ذکرشده ۲۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله است، باعث شده بسیاری از بانک‌ها ترجیح دهند سرمایه خود را در بخش‌های مولدتری سرمایه‌گذاری کنند.

محمد مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان کشور نیز پیش از این در خصوص گرایش بانک‌ها به سرمایه‌گذاری تجاری به تحلیل بازار گفته است: در مورد عدم همکاری بانک‌ها باید گفت که الگوی مالی تعریف شده برای پروژه مسکن ملی و آورده متقاضیان مسکن ملی می‌تواند موضوع عدم موفقیت مسکن ملی را بیشتر نمود دهد. این دو مورد در حالی مطرح است که در قانون جهش تولید مسکن نیز به آن‌ها توجه شده بود؛ بنابراین می‌بینیم که این دو بخش آسیب‌پذیر هستند، چرا که بانک‌ها در طول چند سال گذشته همکاری خوبی در این موضوع نداشته‌اند.

مرتضوی در این باره بیان کرده است: برخی از بانک‌ها در تایید این اقدام خود اعلام می‌کنند که تسهیلات خود را در سایر بخش‌ها یا پروژه‌های تجاری و خدمات بارگذاری کرده‌اند و نمی‌توانند بازپرداخت اقساط ۲۰ ساله را بپذیرند.

در این بین، حائز اهمیت است که پروژه نهضت ملی مسکن هم پس از گذشت دو سال به‌دلیل کمبود منابع مالی دچار مشکل است و حتی یک واحد تحویلی نداشته و به اهداف خود نرسیده است. منابعی که تامین بخش زیادی از آن، بر عهده بانک‌ها بوده است. حالا باید دید جریمه‌ای که دولت برای بانک‌های خاطی در نظر گرفته، به کجا می‌رسد و در نهایت چه تاثیری بر عملکرد آن‌ها خواهد داشت؟

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->