در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار‌های یک نماینده درباره خشکسالی و تغییرات اقلیمی | خشکسالی موجی از مهاجرت را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۲۰۴۶۹۹
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
هشدار‌های یک نماینده درباره خشکسالی و تغییرات اقلیمی | خشکسالی موجی از مهاجرت را به دنبال دارد
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با بیان اینکه ایران برای چهارمین سال پیاپی وارد خشکسالی شده است، در خصوص بحران خشکسالی و تغییرات اقلیمی هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن پیرهادی با تاکید بر اینکه سازگاری با تغییرات اقلیمی درحال تبدیل شدن به بخش معمول و ضروری در همه سطوح برنامه ریزی کشور‌های توسعه یافته بدل شده است، ادامه داد: متاسفانه مسئله آب در ایران مسئله جدی و در مرز تبدیل به یک بحران ملی است به‌رغم این موضوع، اما ما از معدود کشور‌هایی به‌شمار می‌رویم که در سطوح راهبردی، سیاستی و برنامه‌ریزی اقدام چندانی برای سازگاری اقلیمی انجام نداده است.

صرف ۸۵ درصد برداشت سالیانه آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه اولین قدم در مدیریت و سازگاری تغییرات اقلیمی ایجاد دستورکار ملی است، گفت: بررسی‌های صورت گرفته تغییر اقلیم پیامد‌های گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف نظیرآب، کشاورزی، انرژی، بهداشت و زیست بوم در جهان و ایران به همراه داشته است.

پیرهادی با بیان اینکه بار تولید محصولات کشاورزی در کشور بر دوش منابع آبی است، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که سهم برداشت سالیانه از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت معادل ۱/۷،۴/۹،۳۶/۴میلیارد مترمکعب است که شامل ۸۵،۱۱،۴ درصد از کل برداشت سالیانه است.

سرعت گرمایش ایران دو برابر میانگین جهانی است

پیرهادی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده، در کشورمان دمای هر دهه حدود دو برابر نرخ افزایش جهانی بوده و بیانگر این است که گرمایش محیط و تغییرات اقلیم کشور با سرعتی بیش از میانگین جهانی روی می‌دهد، یادآورشد که طبق آمار سال گذشته براساس شاخص بارش۱۵/۷ درصد مساحت کشور در معرض خشکسالی شدید و بسیار شدید و تنها ۰/۲درصد ترسالی‌های شدید و بسیار شدید قرار داشته‌اند.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری با بیان اینکه برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم از سال ۹۶ تدوین شده، اما در مسیر اجرا با چالش‌ها و محدودیت‌هایی مواجه شده است، ادامه داد: اگرچه این برنامه سعی کرده راهبرد‌ها و برنامه‌های سازگاری را در چهار حوزه آب، کشاورزی و امنیت غذایی، منابع طبیعی و محیط زیست و بهداشت ارائه کند، اما در مسیر اجرا با محدودیت‌هایی مواجه شده و به نظر می‌رسد تدوین قانون جامع تغییر اقلیم می‌تواند بستر مناسب حقوقی را برای این امر فراهم کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد که قانون جامع تغییرات اقلیمی می‌بایست به دنبال ایجاد روند مشارکتی بین سطوح مختلف حکمرانی اعم از مجلس، دولت، وزارتخانه‌ها، بخش خصوصی و بخش عمومی باشد.

او با اشاره به اینکه در کنار کاهش میزان بارندگی در سال‌های اخیر، افزایش روند دما موجب تبخیر سریع‌تر آب و کاهش فرصت ترمیم منابع آب زیرزمینی شده که تاثیر مخربی بر منابع آب در دسترس ازجمله شرب و کشاورزی داشته است، ادامه داد: با افزایش کم‌آبی، کیفیت منابع آب نیز افت قابل توجهی می‌کند همین امر افزایش موجی از مهاجرت از نقاط خشک به سایر نقاط کشور را به دنبال خواهد داشت.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری گفت: این دست مهاجرت‌ها توسعه متوازن محلی را نشانه می‌گیرد و افزایش فقر و محرومیت و در نتیجه نارضایتی اجتماعی و منطقه‌ای را به دنبال خواهد داشت.

پیر‌های با تاکید بر اینکه در بحث مدیریت مسئله آب نیازمند ارتقای کیفیت حکمرانی هستیم، افزود: کیفیت حکمرانی می‌تواند روی تولید محصولات کشاورزی در داخل کشور، کیفیت اقدامات اصلاحی و همچنین کیفیت محیط کسب و کار اثرگذار باشد و این اثری‌گذاری‌ها باید به تغییرات قابل توجهی در تقاضای مصرف آب و توسعه بخش کشاورزی همچنین بهبود بهره‌وری در بخش کشاورزی منجر شوند بر همین اساس مدیریت کارآمد مسئله آب نیازمند حکمرانی باکیفیت است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->