قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

سازمان ملل: افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد

  • کد خبر: ۲۰۴۹۰۸
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
سازمان ملل: افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد
دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که افغانستان در سال گذشته بدترین خشک‌سالی خود را در طی ۳۰ سال اخیر متحمل شده است. اوچا همچنین از تداوم خشک‌سالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اوچا با انتشار گزارشی گفته که در ولایت هلمند گرمی هوا ۲.۴ درجه بیشتر در مقایسه با سایر نقاط افغانستان بلند رفته است.

طبق گزارش، آسیب‌پذیری افغانستان با افزایش متوسط گرما که بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰ به میزان ۱.۸ درجه افزایش یافته بود، نشان می‌دهد که این رقم به‌دلیل تغییر اقلیم، دو برابر میانگین جهانی است.

این نهاد تصریح کرده است که زراعت، آب، انرژی، بهداشت، جنگل‌داری، تنوع زیستی، اکوسیستم‌ها، معیشت و اقتصاد تحت تاثیر این تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند.

در گزارش نوشته شده است: «افغانستان در سال گذشته ۲۰۲۳ بدترین خشک‌سالی خود را در ۳۰ سال گذشته متحمل شد و چالش‌هایی را که اکنون در سومین سال متوالی با شرایط خشک‌سالی با آن مواجه است، تشدید کرده، امری که سطح ناامنی غذایی در افغانستان را در بین بالاترین سطح جهان نگه‌داشته است.»

برپایه این گزارش، تغییرات اقلیمی عمده‌ترین تاثیرات را بر بخش کشاورزی گذاشته و همچنان ۳۰ ولایت از جمله ۳۴ ولایت را از لحاظ کیفیت آب، به‌شدت با چالش مواجه کرده است.

به گفته اوچا، بیابان‌زایی بیش از ۷۵ درصد از زمین را در مناطق شمالی، غربی و جنوبی تحت تاثیر قرار داده است و زراعت للمی که ۶۰ درصد جمعیت به آن وابسته است، به‌دلیل تغییر در الگو‌های بارندگی و تغییرات اقلیمی در این کشور با خطر روبه‌رو است.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل خاطرنشان کرده که وضعیت در افغانستان وخیم است؛ طوری که ۲۱ میلیون تن در این کشور اکنون به آب پاک و بهداشت نیاز دارند که در مقایسه به ۲.۴ میلیون تن در یک دهه قبل افزایش شدید داشته است.

این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که خشک‌سالی‌های پی‌درپی طی چند سال اخیر در ولایت‌های مختلف کشور، ساکنان این ولایت‌ها را نگران و متضرر کرده است.

گفتنی است که خشک‌سالی و کمبود آب در حال حاضر یکی از چالش‌های اساسی کشاورزان است.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->