یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

ضرورت تنوع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

  • کد خبر: ۲۰۵۵۵
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۰
ضرورت تنوع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
یک کارشناس تغدیه رعایت تنوع غذایی را برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری دانست و گفت: استفاده از همه گروه‌های غذایی در کنار فعالیت بدنی مناسب، خواب و استراحت کافی، حفظ آرامش و نداشتن استرس و اضطراب می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر علی اشرف رشیدی با بیان اینکه سیستم ایمنی به عنوان خط اول مقابله با تهاجم عوامل بیماری زا از جمله ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی در محافظت از بدن دارد، گفت: شواهد نشان می‌دهند که مواد غذایی حاوی برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری کرونا دارند.
وی افزود: براساس تحقیقاتی که سازمان جهانی بهداشت انجام داده است، مواد غذایی حاوی ویتامین‌هایی مانند A، B، C، D، E و مواد معدنی از جمله آهن، سلنیوم و روی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کمک کند.
این کارشناس تغدیه عنوان کرد: از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین A می‌توان به جگر سیاه، شیر، تخم‌مرغ و ماهی، همچنین سبزیجات و میوه‌های زرد و نارنجی رنگ (مانند کدو حلوایی و هویج) و سایر سبزیجات برگ سبز و ذرت اشاره کرد.
رشیدی ادامه داد: غلات سبوس دار مانند گندم، برنج و جو، سیب زمینی، ماکارونی و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و برگ دار مانند برگ چغندر، کلم بروکلی، موز و مرکبات و محصولات لبنی، جگر، گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات و آجیل از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین‌های گروه B هستند.
وی یادآور شد: میوه‌ها و سبزیجات مانند مرکبات، گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی و سیب زمینی، بهترین منابع ویتامین C هستند. سایر منابع غذایی مفید شامل فلفل قرمز و سبز، کیوی، کلم بروکلی، توت فرنگی و طالبی است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه غذا‌های دریایی، قارچ و زرده تخم مرغ سرشار از ویتامین D هستند گفت: روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، میوه‌ها و سبزیجات، تخمه‌ها (مانند کدو و آفتابگردان) و آجیل از منابع غذایی سرشار از ویتامین E هستند.
رشیدی با اشاره به اینکه مواد غذایی حاوی مواد معدنی نیز می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند، اظهارداشت: غنی‌ترین مواد غذایی حاوی آهن شامل گوشت و غذا‌های دریایی و سپس، آجیل، لوبیا، سبزیجات و غلات غنی شده با آهن است.
وی یادآور شد:به ترتیب، جگر و غذا‌های دریایی، غلات، گوشت ماهیچه، شیر و فرآورده‌های لبنی، میوه‌ها و سبزیجات از جمله موادغذایی حاوی بیشترین مقدار سلنیوم هستند که برای تقویت سیستم ایمنی ضروری است.
این کارشناس تغدیه روی را نیز برای سیستم ایمنی بدن مفید دانست و گفت: همچنین، شیر و پنیر مهم‌ترین منابع غذایی سرشار از روی گزارش شده اند که منجر به تقویت سیستم ایمنی می‌شوند.
رشیدی فولیک اسید را نیز ویتامین موثر دیگر در تقویت سیستم ایمنی بدن عنوان کرد وافزود: این ویتامین را نیز می‌توان از منابعی مانند لوبیا چیتی، جگر، نعناع خشک، دانه سویا و گوجه فرنگی تامین کرد.
وی با تاکید بر اینکه مصرف انواع سوپ نیز برای مقابله با بیماری کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است، گفت: سوپ سنتی ترخینه نیز در این دسته قرار می‌گیرد و می‌تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد.
این کارشناس تغذیه همچنین توصیه کرد که در این ایام مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم افزایش پیدا کند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تا عصر یکشنبه شانزدهم اسفند ماه ۸۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که تاکنون آزمایش کرونا ۴۴ نفر از آنان مثبت اعلام شده است و پنج نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست دادند.
از ابتدای شناسایی ویروس کرونای جدید در کشور ظهر دوشنبه هفت هزار و ۱۶۱ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و در مجموع ۲۳۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۲ هزار و ۳۹۴ مورد از ابتدا تاکنون بهبود یافته‌اند.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته است.
تاکنون ۹۱ هزار و ۳۱۸ نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند، از این تعداد سه هزار و ۱۳۱ نفر جان خود را به علت بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند و ۴۸ هزار و ۲۹۱ نفر بهبود یافته اند.
مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.
با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.
همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.
روحانی در این حکم دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.
از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه‌های دولتی اقدات مناسبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.
در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه‌های مردم مراجعه می‌کنند.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی، چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آن‌ها به هفت مورد رسیده است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ این ویروس در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود و نشانه‌های ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمن می‌تواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->