ابهامات حذف دهک‌بندی ایثارگران رفع شد آیت‌الله عبدالله جوادی آملی: رضایت به فعل باطل، هم‌تراز انجام آن است فراخوان ثبت‌نام در «طرح ملی انسان مسئول» ویژه ماه مبارک رمضان، منتشر شد ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان چهره سال همایش ملی سلامت معنوی اسلامی شناخته شد علی غلام آزاد، راهی مسابقات بین‌المللی قرآن الجزایر شد وزیر آموزش و پرورش: آسیب‌های دانش‌آموزان و دانشجویان از باورهای اعتقادی متناقض نشئت می‌گیرد درس‌نامه زندگی با آیه‌ها ویژه ماه مبارک رمضان روانه بازار شد رویداد ملی طبا، بستری برای درآمدزایی طلاب آیت‌الله علم‌الهدی: حوزه‌های علمیه خواهران، مولود انقلاب است | ضرورت تقویت رویش‌ها در جریان طلبگی خواهران ۷۲ زندانی حافظ کل قرآن شدند فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه قرآن منتشر شد معاون سیاسی سپاه در مشهد: وضعیت سوریه به‌زودی تغییر می‌کند | شگفتانه‌های جدید از قدرت مقاومت در راه است مشهدالرضا (ع)، میزبان گردهمایی اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه خواهران | فرهنگ، علم و تبلیغ، سنگر اصلی بسیج تأخیر طولانی پروازهای عمره و مشکلات جدی برای زائران خانه خدا کرونای ترک نماز! بررسی آثار حسادت بر سبک زندگی انسان بر اساس باورهای دینی | آتشی که خرمن زندگی را می‌سوزاند ویدئو | روایتی از طبخ غذا برای آوارگان سوری و لبنانی توسط مشهدی‌ها در آن سوی مرزها فرمانده سپاه امام رضا (ع)، درگذشت همسر شهید برونسی را تسلیت گفت «هُنر گمنامی»؛ رویدادی هنری برای تجلیل از مدافعان امنیت
سرخط خبرها

آغاز به کار دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان در مشهد

  • کد خبر: ۲۰۶۷۹۰
  • ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
آغاز به کار دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان در مشهد
دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان با حضور تولیت آستان قدس رضوی، آغاز به کار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان در این مراسم که صبح امروز، ۲۷ دی ماه با حضور اندیشمندان ادیان و مذاهب مختلف در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه امام رضا(ع) نماد و الگویی برای گفت‌وگو‌های بین الادیانی هستند، عنوان کرد: دنیای امروز نیازمند همکاری ادیان با یکدیگر است.

آیت‌الله محمدهادی عبدخدایی ابراز کرد: نزاع‌های دوره جدید برآمده از کنار نهادن راه انبیا و پیروی از قدرت و ثروت است. گفت‌وگوی میان ادیان و همکاری آن‌ها با یکدیگر راهی است تا همه به راه انبیای الهی برگردیم.

رئیس دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان ادامه داد: همفکری ادیان می‌تواند در زمینه‌های اعتقادی مشترک، همچون وجود خداوند، معاد و اختیار انسان صورت گیرد. همچنین این همفکری می‌تواند در حیطه مسائل کاربردی همچون عدالت و بنیان خانواده انجام پذیرد.

به گفته وی ما به عنوان مسلمان و بنا بر وظیفه دینی، دست خود را برای همکاری و گفت‌وگو دراز می‌کنیم تا با هدف دستیابی به تقرب الهی در مسیر انسانیت گام برداریم. در این مقام می‌توانیم با تمسک به امام رضا(ع) به عنوان نمادی از گفت وگوی بین الادیانی که روش گفت‌وگو و جدال احسن را به ما آموخته‌اند گفت‌وگویی عالمانه، آموزنده و مشتمل بر حقیقت و اصول اخلاقی داشته باشیم.

حکمت و دعوت به وحدت؛ ۲ توصیه مهم در گفت‌وگوی ادیان

غلامرضا اعوانی، استاد مطرح فلسفه نیز در این مراسم با بیان اینکه گفت‌وگوی حضرت رضا (ع) با ادیان مختلف در شرایط بسیار سختی انجام می‌شد، گفت: خوشبختانه امروزه گفت‌وگو‌ها بسیار آسان شده و شرایط فراهم است از این رو باید از آن بهره لازم را برد.

اعوانی ابراز کرد: در تعالیم قرآنی آمده است، گفت‌وگو با اهل کتاب باید همراه با حکمت باشد و در واقع اهل حکمت اهل حق و حقیقت هستند، همچنین جدال در دین دشمنی می‌آورد و نباید در گفت‌وگو‌ها جدال کرد.

وی تصریح کرد: دو آیه در قرآن کریم ما را در گفت‌وگو بین ادیان کمک می‌کند نخست اینکه قرآن اهل ادیان را به وحدت دعوت می‌کند، همان‌گونه که در آیه ۶۴ سوره آل عمران آمده است: «بگو:‌ای اهل کتاب، بیایید از آن کلمه حق که میان ما و شما یکسان است پیروی کنیم که به جز خدای یکتا را نپرستیم، و چیزی را با او شریک قرار ندهیم، و برخی را به جای خدا به ربوبیّت تعظیم نکنیم. پس اگر از حق روی گردانند بگویید: شما گواه باشید که ما تسلیم فرمان خداوندیم.»

اعوانی ادامه داد: دین باید منتهی به رستگاری و نجات بشریت شود. در جایی از قرآن کریم آمده است «ما خلق کردیم جن و انس را برای عبادت و عبودیت و عبودیت در تمام ادیان مشترک است. عبودیت دو شرط دارد، نخست اینکه عبادت باید بر توحید محض و از هر شرکی مبرا باشد و تفاوت انسان و خدا در عبودیت و ربوبیت است.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: در آیه دیگری از قرآن کریم شرایطی برای عبودیت و بندگی خدا مطرح شده است که اصول مشترک بین همه ادیان است، از جمله آن می‌توان به دوری از شرک، احسان و نکویی به پدر و مادر، نکشتن فرزندان از روی ترس، پرهیز از گناهان کبیره و صغیره، خودداری از مصرف در مال یتیم، برقراری قسط و عدل در جامعه، پیروی از حق هر چند بر ضد انسان باشد و... اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه با اینکه اسلام همه ادیان را به این شرایط فرا خوانده است، گفت: در قرآن بر اصل نبوت همه انبیای الهی نیز تاکید شده است که توجه به این اصل مهم در گفت‌وگوی ادیان بسیار موثر است. هدایت دین چیزی نیست که منسوخ شود و انبیای الهی نور واحد هستند و ایمان به همه آن‌ها واجب است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اسلام می‌خواهد با احیای ادیان الهی و بازگشت مومنان به دین خالص و اقامه دین تا حد امکان همه مردم روی زمین رستگار شوند، بنابراین گفت‌وگوی حضرت رضا(ع) رستگاری و فلاح است. لازمه رسیدن به رستگاری وحدت امت اسلامی است.

حمایت بیش از ۱۰۰ مرکز تحقیقاتی خارجی و داخلی

احد فرامرز قراملکی، دبیر علمی دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان نیز به عنوان دیگر سخنران به اهداف این همایش اشاره کرد و گفت‌وگو و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان و مذاهب در کنار یکدیگر، تقویت تعامل علمی بین دانشمندان ادیان و مذاهب گوناگون، تقویت تعامل علمی میان مؤسسات دینی ایران و سایر کشور‌های جهان، همفکری ادیان و مذاهب در چالش‌های اجتماعی دوره معاصر، تاکید بر نقش خانواده به عنوان نهادی مقدس از منظر ادیان و مذاهب را برخی از اهداف آن برشمرد.

وی افزود: ۳۲ نهاد حمایت‌کننده و ا۸ مرکز تحقیقاتی از کشور‌های اروپایی، آمریکایی و خاورمیانه در این همایش با ما مشارکت و همکاری داشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->