توضیحات عراقچی درباره آخرین اخبار مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا + فیلم وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق سخنگوی دولت خطاب به ترامپ: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست + فیلم ترامپ و جولانی دیدار کردند + تصاویر رئیس کمیسیون مجلس: چرا باید ویلاهای استان مازندران همه برق داشته باشند اما برق کارخانه سیمان و واحدهای تولیدی قطع شود؟ ظهوریان: درباره لوایح پالرمو و CFT، به نظر نمایندگان دوره فعلی مجلس توجه شود، نه نمایندگان مجلس دهم جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا فاش شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپاد‌های رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حملات موشکی گردان‌های القدس به شهرک‌های صهیونیست‌نشین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیلی دوباره فرودگاه بن‌گوریون در پی حمله موشکی یمن + فیلم (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) مخالفت شورای امنیت با طرح آمریکایی - صهیونیستی درباره ارسال کمک به غزه (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رویترز: ایران روز جمعه در استانبول با طرف‌های اروپاییِ برجام گفت‌و‌گو خواهد کرد رئیس‌جمهور در نشست با شهرداران کلان‌شهرها: شهرداری‌ها برای ارتقای خدمات خود برنامه تهیه کنند تا اختیارات آن‌ها در چارچوب آن افزایش یابد سازمان ملل: ۱۰ هفته است، غذا، دارو، آب و چادر وارد غزه نشده است یمن فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار داد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: پشتوانه ژئوپلیتیک ایران، کشور را به زانو در نخواهد آورد+ فیلم ادعای ارتش صهیونیستی درباره تلاش برای ترور محمد السنوار ترامپ: می‌خواهم با ایران به توافق برسم تا دنیا جای امن‌تری شود یمن، قلب سرزمین‌های اشغالی را هدف حمله موشکی قرار داد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سردار سلامی: قدرت ما ده‌ها برابر توسعه پیدا کرده است اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) جولانی با ترامپ دیدار می‌کند عارف با پدر شهید آل‌هاشم دیدار کرد جزئیات تازه از دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا سند شراکت راهبردی میان ترامپ و بن سلمان امضا شد پزشکیان: نباید مشکلات تهران را به قزوین و سمنان انتقال داد
سرخط خبرها

روایت آمریکایی‌ها از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس میان تل‌آویو و حماس

  • کد خبر: ۲۱۱۶۷۱
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۵
روایت آمریکایی‌ها از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس میان تل‌آویو و حماس
به گفته ۲ مقام مطلع از مذاکرات، تل‌آویو و حماس در حال پیشرفت به سوی توافقی هستند که هدف آن آتش‌بس و آزادی اسیران در غزه است.

به گزارش شهرآرانیوز، مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و تل‌آویو حتی پس از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه، جایی که ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی برای یافتن سرپناه از جنگ به جا‌های دیگر گریخته‌اند، در مصر ادامه دارد.

با شروع جنگ، تلاش‌ها با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر برای دستیابی به توافق به دلیل مواضع کاملاً متفاوت حماس و تل‌آویو با مشکل مواجه شده است. رژیم صهیونیستی نابودی توانایی‌های حکومتی و نظامی حماس و آزادی اسیران را از اهداف اصلی جنگ خود عنوان کرده است؛ جنگی که به گفته مقامات بهداشت غزه، جنگ بیش از ۲۸۰۰۰ شهید که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها زن و خردسال بودند، ویرانی غیرقابل تصوری را در نوار غزه به بار آورده، همراه بوده است.

بخش وسیعی از شهر غزه در حملات ارتش صهیونیستی مسطح شده، حدود ۸۰ درصد از جمعیت آواره شده و یک فاجعه انسانی بیش از یک چهارم فلسطینی‌های غزه را به سمت گرسنگی سوق داده است.

یک مقام ارشد مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: میانجی‌ها در مذاکرات بین تل‌آویو و حماس پیش از نشست برنامه‌ریزی‌شده در روز سه‌شنبه با نمایندگان قطر، ایالات متحده و اسرائیل در قاهره به پیشرفت‌های «نسبتاً قابل توجهی» دست یافته‌اند. به گفته این مقام، یک هیأت اسرائیلی به ریاست «دیوید بارنیا» رئیس موساد، در قاهره بود.

او افزود که این نشست بر روی «تدوین پیش‌نویس نهایی» یک توافق آتش‌بس ۶ هفته‌ای با تضمین ادامه مذاکرات طرف‌ها برای آتش‌بس دائمی متمرکز خواهد بود.

یک دیپلمات غربی در پایتخت مصر نیز گفت که یک توافق ۶ هفته‌ای روی میز است، اما هشدار داد که هنوز برای دستیابی به توافق به کار بیشتری نیاز است.

این دیپلمات گفت که نشست روز سه‌شنبه برای پر کردن شکاف‌های باقی‌مانده برای توافق دو طرف بر سر یک آتش‌بس و آغاز مذاکرات برای یک توافق آتش‌بس نهایی بسیار مهم است.

مقامات جزئیات دقیق توافق نوظهور را فاش نکردند، اما طرفین هفته‌ها در مورد پیشنهادات مختلف بحث کرده‌اند.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده، هفته گذشته در سفر به منطقه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات به توافق منجر شود.

روزنامه وال‌استریت‌ژرونال هم نوشته «ویلیام برنز» مدیر سیا قرار بود امروز (سه‌شنبه) با مقامات ارشد خاورمیانه در قاهره دیدار کند تا مذاکرات را به سوی توافقی که آزادسازی اسیران و توقف درگیری‌ها در نوار غزه را موجب شود، سوق دهد. برنز قرار بود با بارنیا و همچنین «عباس کامل» رئیس اطلاعات مصر و شیخ «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر قطر گفت‌گو کند.

روزنامه آمریکایی نوشت نوشت مذاکرات امروز به دنبال روز‌ها دیپلماسی در راستای آتش‌بس است. به گفته مقامات آشنا با مذاکرات، جمعه شب، پس از اینکه تل‌آویو از اعزام هیتی که میانجی‌ها امیدوار بودند مذاکرات غیرمستقیم را آغاز کنند، خودداری کرد، هیات حماس بدون توافق قاهره را ترک کرد.

مقامات مطلع گفتند که تصمیم دولت صهیونیستی برای اعزام تیمی برای گفتگو‌های روز سه شنبه پس از آن اتخاذ شد که بایدن طی یک تماس تلفنی بر نتانیاهو فشار آورد. مقامات گفتند که «رونن بار» رئیس شین بت، سرویس امنیت داخلی این رژیم و ژنرال «نیتزان آلون» نیز بخشی از هیات اسرائیلی در قاهره هستند.

مقامات مصر و قطر در روز‌های اخیر پیش‌نویس مصالحه‌ای را تنظیم کرده‌اند که در آن رژیم صهیونیستی سه اسیر فلسطینی را به ازای هر اسیر آزاد شده از غزه طی یک آتش‌بس اولیه ۶ هفته‌ای آزاد می‌کند.

برنز، بارنیه، کامل و آل ثانی در اواخر ژانویه در پاریس ملاقات کردند و در مورد کلیات توافقی که خواستار آزادی اسیران در سه مرحله بود، به توافق رسیدند که از غیرنظامیان شروع می‌شد و سپس به سربازان اسرائیلی و اجساد اسیران پایان می‌رسید. رژیم صهیونیستی و حماس در ماه نوامبر آتش بس یک هفته‌ای را پذیرفتند که منجر به آزادی بیش از ۱۰۰ گروگان در ازای حدود ۲۴۰ اسیر فلسطینی شد. پس از شکست مذاکرات برای تمدید قرارداد، درگیری‌ها از سر گرفته شد.

وال‌استریت‌ژرونال می‌نویسد مقامات آمریکایی، مصری و قطری که در مذاکرات میانجیگری می‌کنند، برای اجرای یک آتش بس کوتاه مدت که می‌تواند راهی برای یک آتش‌بس پایدار فراهم کند، فشار می‌آورند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->