به گزارش شهرآرانیوز، سید محمدرضا مدرسی مصلی معروف به مدرسی یزدی متولد ۱۳۳۴، مجتهد شیعه و از فقهای شورای نگهبان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است.
مدرسی یزدی در فقه و اصول فقه از اساتیدی همچون حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی، محمدتقی بهجت، میرزا هاشم آملی بهره برد.
وی همچنین در نجوم و عرفان، شاگرد حسن حسنزاده آملی و در فلسفه از شاگردان مرتضی مطهری و عبدالله جوادی آملی است. او از سال ۱۳۷۲ به تدریس درس خارج فقه و اصول مشغول است و در مراکز حوزوی و دانشگاهی نیز تدریس میکند.
مدرسی یزدی به برخی فتواهای نادر همچون تساوی دیه زن و مرد و همچنین ادعای جایز بودن نقد معصوم واکنش نشان داده و آنها را مخالف قرآن و روایات شمرده است.
وی دارای آثار متعددی است از جمله: مقدمهای بر شناخت امامان در پرتو روایات، فلسفه اخلاق، تشیع در تسنن و زکات و خمس در اسلام.
آیت ا... مدرسی یزدی در گفت وگو با شهرآرا تاکید کرد که وقتی مردم در انتخابات آگاهانه و با شناخت حاضر شوند، بهترین پیروزی برای ملت و سخت ترین شکست برای دشمنان حاصل خواهد شد. وی افزود: به موازات همه تکالیفی که بر دوش ملت وجود دارد تا به میدان بیاید و آگاهانه رأی دهد، نامزدها نیز باید بدانند که تکالیف و مسئولیت هایی به مراتب سنگینتر بر دوش آن هاست. اگر مشارکت موردتوجه است، نامزدها بدانند این مشارکت با حماسه ای که توسط مردم رقم می خورد، باید با احساس تکلیف و مسئولیت پذیری آن ها استمرار پیدا کند. اصل بحث این است که منتخبان ملت در همه عرصه های انتخابی، آرای مردم را مثل تکلیفی بر دوش خود احساس کنند. آن هایی که موردپذیرش مردم قرار می گیرند، باید بدانند که مردم به آن ها اعتماد کرده اند و این اعتماد، مسئولیتی به دوش آن ها می گذارد که در زمان بحرانی از حق ملت، تمامیت کشور و پرچم برافراشته نظام دفاع کنند.
سید محمدرضا مدرسی در سال ۱۳۳۴ش در شهر یزد به دنیا آمد. پدر او سید جواد مدرسی از عالمان و استادان اخلاق شهر یزد بود.
سید محمدرضا پس از گذراندن دورس مقدمات در شهر یزد، در سال ۱۳۵۱ش به قم آمد و دروس سطوح عالی را در قم ادامه داد. او افزون بر دروس حوزوی، به فراگیری دروس هیئت و نجوم، فلسفه و کلام، اقتصاد و تفسیر و حدیث نیز پرداخت. غلامرضا صلواتی، محمدتقی ستوده، جعفر سبحانی از اساتید دوره میانی مدرسی یزدی بودند. حسین وحید خراسانی و میرزا جواد تبریزی، مرتضی حائری یزدی، میرزا کاظم تبریزی، محمدتقی بهجت، میرزا هاشم آملی نیز از اساتید درس خارج او بودند. وی دروس هیئت و عرفان را نزد حسن حسنزاده آملی و فلسفه را نزد مرتضی مطهری و عبدالله جوادی آملی آموخت.
وی در کنار تحصیل، همواره به تدریس نیز مشغول بوده است. او از سال ۱۳۷۲ش به تدریس درس خارج فقه و اصول اشتغال دارد و افزون بر دروس رسمی حوزوی، دروس فلسفه تطبیقی، فلسفه اخلاق، اقتصاد، فلسفه اسلامی را نیز در مراکز و مؤسسات حوزوی و دانشگاهی تدریس کرده است.
مدرسی یزدی در کنار فعالیتهای علمی به فعالیتهای سیاسی نیز اشغال دارد. وی از تیر سال ۱۳۸۶ش و در دورههای پنجم، ششم و هفتم جزو فقهای شورای نگهبان بوده و همچنین عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است. وی از سال ۱۳۹۲، جزو هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان است.
از جمله آثار سید محمدرضا مدرسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مقدمهای بر شناخت امامان در پرتو روایات.
فلسفه ارزشها.
مقدمهای بر نظام مالیاتی و بودجه در اسلام.
زکات و خمس در اسلام.
مباحث تولید، توزیع و مصرف.
فلسفه اخلاق: پژوهش در بنیانهای زبانی، فطری، تجربی، نظری و دینی اخلاق (ترجمه به زبان اردو).
تشیع در تسنن (ترجمه شده به زبانهای عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی و سواحلی).
بحث حول القیمی و المثلی.
مقالات فقهی (در نه مجلد).
ولایت فقیه: جلوهای از حضور در عصر غیبت.
رسالهای در حکم مفسد فی الارض (ترجمه شده به زبان عربی).
دو فرمان برتر الهی (در باب فریضه امر به معروف و نهی از منکر)
مؤسسه علمی، پژوهشی و فرهنگی پرتو ثقلین، دروس، آثار و اخبار مربوط به مدرسی یزدی را به صورت کامل گردآوری و منتشر میکند.