بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اتهام‌زنی علیه ایران در رابطه با یمن عراقچی خواهان کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شد+ویدئو حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی به غرب یمن (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی و خشم صهیونیست‌ها (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد اسلام‌آباد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزیر دفاع به تهدید آمریکا: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود، باقدرت پاسخ خواهیم داد + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رونمایی از موشک بالستیک قاسم بصیر اهتمام دولت برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان ویتکاف مسئول مذاکره با ایران باقی می‌ماند اوکراین کارخانه تجهیزات نظامی روسیه در بریانسک را هدف حمله قرار داد کشف بمب دست‌ساز در یک بزرگراه در مناطق اشغالی فلسطین + ویدئو آمار نهایی جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی اعلام شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی عازم پاکستان شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قسام علیه نظامیان صهیونیست در غزه دست به عملیات جدید زد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ توافق با ایران را ساده توصیف کرد تکذیب تغییر فرمانده کل سپاه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو علیه انصارالله یمن و حماس رجزخوانی کرد تحولات منطقه محور دیدار امیر قطر با رئیس امارات انتخابات شورا‌ها ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد حماس از یمن به دلیل حملات ارتش این کشور به عمق اراضی اشغالی تشکر کرد پرواز جنگنده‌های ترکیه در نزدیکی محل حمله هوایی اسرائیل به کاخ ریاست جمهوری سوریه جزئیات سفر عراقچی به پاکستان اعلام شد یحیی سریع: با موشک هایپرسونیک فرودگاه بن‌گوریون را هدف قرار دادیم + ویدئو فرمانده‌ کل سپاه: آشکارا دربرابر حریف در میدان می‌ایستیم پوتین: عملیات در اوکراین، بدون تسلیحات اتمی هم تکمیل می‌شود بازداشت ۷ ایرانی به ظن جرائم تروریستی در لندن سفر قریب‌الوقوع شی جین‌پینگ به مسکو رئیس‌جمهور در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشور شرکت کرد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان

  • کد خبر: ۲۱۵۵۸۱
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان
کارشناسان افغان درباره تغییر سیاست دولت جدید پاکستان برابر پناهجویان افغان و اخراج اجباری آن‌ها از این کشور نظرات متفاوتی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، شماری از کارشناسان افغان درباره اینکه پایان کار «انورالحق کاکر» نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان و آغاز به کار «شهباز شریف» به عنوان نخست‌وزیر جدید در سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال کابل و اخراج پناهجویان تغییری ایجاد کند، نظرات متفاوت دارند.

برخی می‌گویند انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌‎وزیر جدید پاکستان نمی‌تواند عامل تغییر دهنده در سیاست آن کشور در قبال افغانستان باشد.

«عنایت الله اسحاق‌زی» یکی از این کارشناسان گفت تمامی تصمیمات مهم در ارتباط به سیاست خارجی پاکستان توسط ارتش آن کشور اتخاذ می‌شود و تغییر در دولت بر تغییر سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان تأثیرگذار نخواهد شد.

از سوی دیگر «سمیع الله یوسفزی» دیگر کارشناس افغان نیز می‌گوید ممکن است در مسائل امنیتی و مرزی نقش ارتش پاکستان در تصمیم‌گیری‌ها مهم باشد، اما در سایر موارد از جمله موضوع مهاجرین، تجارت و چگونگی صدور ویزا برای افغان‌ها ممکن است با روی کار آمدن کابینه جدید، سیاست پاکستان نیز تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد در دوره ۱۸ ماهه قبلی که شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان بود، روابط پاکستان با افغانستان ستودنی نبود، اما حالا روابط کنونی تا حدی بهبود خواهد یافت.

یوسفزی اظهارداشت: درست است که سیاست‌های افغانستان و هند در رأس سیاست‌های ارتش پاکستان است، اما اگر به جای یک حکومت ضعیف موقت یا نظامی یک حکومت سیاسی برقرار باشد شرایط بهبود پیدا می‌کند، مشکلات مردمی و مسائل تجارتی بهتر درک می‌شود و اسلام‌آباد سیاست‌هایش را بر اساس آن ایجاد خواهد کرد.

اعضای پارلمان پاکستان روز یکشنبه با اکثریت آرا شهباز شریف، سیاستمدار برجسته حزب مسلم لیگ شاخه نواز را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور برگزیدند.

شهباز شریف، برادر کوچکتر «نواز شریف» نخست‌وزیر اسبق پاکستان است که پس از برکناری «عمران خان» در آوریل ۲۰۲۲ میلادی به کرسی نخست‌وزیری این کشور تکیه زد.

با این حال وی، در آگوست ۲۰۲۳ میلادی زمام امور را به دولت موقت پاکستان سپرد.

برخی از ناظران به این باورند که شهباز شریف با مشکلات گوناگونی مواجه است. از جمله رسیدگی به افزایش حملات جنگجویان از جمله «تحریک طالبان پاکستان» (تی تی پی) در این کشور و نیز بهبود مناسبات با افغانستان تحت حاکمیت طالبان.

این ناظران معتقدند در بیش از دو و نیم سال گذشته ظاهراً روابط حکومت‌های طالبان و پاکستان نیز شکننده و در برخی موارد پر تنش بوده است.

اسلام‌آباد مدعی است که جنگجویان «تی تی پی» در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پناهگاه‌های امن دارند و همچنان حکومت طالبان در مبارزه اسلام‌آباد همکاری نکرده‌است، اما حکومت کنونی کابل این اتهامات را رد کرده است و همواره گفته که مسئول ناکامی دیگر کشور‌ها در تأمین امنیت‌شان نیست.

از آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، چندین بار درگیری‌های مرزی میان نیرو‌های آن‌ها و سربازان پاکستانی رخ داده و بار‌ها هم گذرگاه‌ها میان دو کشور به دلیل درگیری‌ها و برخی مسائل دیگر بسته شده اند.

گفتنی است که تصمیم دولت موقت پاکستان برای اخراج اجباری بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی فاقد اسناد اقامتی افغان از پاکستان هم در پی این تنش‌ها گرفته شده است که در اول نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->