روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد
سرخط خبرها

پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان

  • کد خبر: ۲۱۵۵۸۱
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان
کارشناسان افغان درباره تغییر سیاست دولت جدید پاکستان برابر پناهجویان افغان و اخراج اجباری آن‌ها از این کشور نظرات متفاوتی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، شماری از کارشناسان افغان درباره اینکه پایان کار «انورالحق کاکر» نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان و آغاز به کار «شهباز شریف» به عنوان نخست‌وزیر جدید در سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال کابل و اخراج پناهجویان تغییری ایجاد کند، نظرات متفاوت دارند.

برخی می‌گویند انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌‎وزیر جدید پاکستان نمی‌تواند عامل تغییر دهنده در سیاست آن کشور در قبال افغانستان باشد.

«عنایت الله اسحاق‌زی» یکی از این کارشناسان گفت تمامی تصمیمات مهم در ارتباط به سیاست خارجی پاکستان توسط ارتش آن کشور اتخاذ می‌شود و تغییر در دولت بر تغییر سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان تأثیرگذار نخواهد شد.

از سوی دیگر «سمیع الله یوسفزی» دیگر کارشناس افغان نیز می‌گوید ممکن است در مسائل امنیتی و مرزی نقش ارتش پاکستان در تصمیم‌گیری‌ها مهم باشد، اما در سایر موارد از جمله موضوع مهاجرین، تجارت و چگونگی صدور ویزا برای افغان‌ها ممکن است با روی کار آمدن کابینه جدید، سیاست پاکستان نیز تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد در دوره ۱۸ ماهه قبلی که شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان بود، روابط پاکستان با افغانستان ستودنی نبود، اما حالا روابط کنونی تا حدی بهبود خواهد یافت.

یوسفزی اظهارداشت: درست است که سیاست‌های افغانستان و هند در رأس سیاست‌های ارتش پاکستان است، اما اگر به جای یک حکومت ضعیف موقت یا نظامی یک حکومت سیاسی برقرار باشد شرایط بهبود پیدا می‌کند، مشکلات مردمی و مسائل تجارتی بهتر درک می‌شود و اسلام‌آباد سیاست‌هایش را بر اساس آن ایجاد خواهد کرد.

اعضای پارلمان پاکستان روز یکشنبه با اکثریت آرا شهباز شریف، سیاستمدار برجسته حزب مسلم لیگ شاخه نواز را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور برگزیدند.

شهباز شریف، برادر کوچکتر «نواز شریف» نخست‌وزیر اسبق پاکستان است که پس از برکناری «عمران خان» در آوریل ۲۰۲۲ میلادی به کرسی نخست‌وزیری این کشور تکیه زد.

با این حال وی، در آگوست ۲۰۲۳ میلادی زمام امور را به دولت موقت پاکستان سپرد.

برخی از ناظران به این باورند که شهباز شریف با مشکلات گوناگونی مواجه است. از جمله رسیدگی به افزایش حملات جنگجویان از جمله «تحریک طالبان پاکستان» (تی تی پی) در این کشور و نیز بهبود مناسبات با افغانستان تحت حاکمیت طالبان.

این ناظران معتقدند در بیش از دو و نیم سال گذشته ظاهراً روابط حکومت‌های طالبان و پاکستان نیز شکننده و در برخی موارد پر تنش بوده است.

اسلام‌آباد مدعی است که جنگجویان «تی تی پی» در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پناهگاه‌های امن دارند و همچنان حکومت طالبان در مبارزه اسلام‌آباد همکاری نکرده‌است، اما حکومت کنونی کابل این اتهامات را رد کرده است و همواره گفته که مسئول ناکامی دیگر کشور‌ها در تأمین امنیت‌شان نیست.

از آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، چندین بار درگیری‌های مرزی میان نیرو‌های آن‌ها و سربازان پاکستانی رخ داده و بار‌ها هم گذرگاه‌ها میان دو کشور به دلیل درگیری‌ها و برخی مسائل دیگر بسته شده اند.

گفتنی است که تصمیم دولت موقت پاکستان برای اخراج اجباری بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی فاقد اسناد اقامتی افغان از پاکستان هم در پی این تنش‌ها گرفته شده است که در اول نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->